Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Ελεύθερος ο αστυνομικός για τον θάνατο του 17χρονου - «Το όπλο εκπυρσοκρότησε»

Τι ισχυρίστηκε ο αστυνομικός για τον θανατηφόρο πυροβολισμό του 17χρονου Ρομά στη Βοιωτία

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε ο αστυνομικός, μετά το θανάσιμο πυροβολισμό του 17χρονου Ρομά. Ο αστυνομικός στην απολογία του επέμεινε ότι το όπλο εκπυρσοκρότησε όταν ο 17χρονος επιχείρησε να το απωθήσει.

Υπενθυμίζεται ότι ο αστυνομικός έχει ήδη τεθεί σε διαθεσιμότητα, καθώς διερευνώνται οι συνθήκες κάτω από τις οποίες έπεσε νεκρός ο 17χρονος στη Βοιωτία. Βρίσκεται αντιμέτωπος με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο και παράνομη εκτέλεση πυροβολισμού εξουδετέρωσης

Πώς συνέβη η αιματηρή καταδίωξη στη Βοιωτία

Το αιματηρό περιστατικό συνέβη στο Λεοντάρι Βοιωτίας αργά τη νύχτα του Σαββάτου, καθώς νωρίτερα αστυνομικοί της ΟΠΚΕ έκαναν σήμα να σταματήσει το επίμαχο όχημα στο οποίο επέβαιναν οι ανήλικοι Ρομά, στο οποίο δεν υπάκουσαν.

Στο όχημα επέβαινε ο 17χρονος στη θέση του οδηγού, καθώς και ακόμα τρεις ανήλικοι, ενώ σύμφωνα με ρεπορτάζ από τον ΣΚΑΪ η καταδίωξη διήρκησε σχεδόν 20 χιλιόμετρα, μέχρι την αιματηρή κατάληξη στο Λεοντάρι Βοιωτίας.

Ο αστυνομικός ισχυρίστηκε ότι ο 17χρονος προσπάθησε να του πάρει το πιστόλι και ότι όταν τράβηξε το όπλο του εκείνο εκπυρσοκρότησε.

Από την άλλη πλευρά, ο ξάδελφος του 17χρονου θύματος, μιλώντας στο MEGA, ανέφερε πως τα άλλα τρία παιδιά που ήταν μάρτυρες του περιστατικού λένε πως ο 41χρονος αστυνομικός πρώτα χτύπησε τον 17χρονο και στην συνέχεια τον πυροβόλησε, ενώ εκείνος για να αμυνθεί έβαλε τα χέρια του μπροστά.

Τι φέρεται να υποστήριξε ο αστυνομικός στην απολογία του

Σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida.gr ο αστυνομικός αρνείται την κατηγορία όπως του αποδίδεται και ισχυρίστηκε ότι: «Αφού λοιπόν άνοιξα την πόρτα του οδηγού και έχοντας λάβει προφυλάξεις, ούτως ώστε το σώμα μου να να βρίσκεται εκτός του ανοίγματος της πόρτας του οδηγού, και συγκεκριμένα στο σημείο όπου χωρίζονται η πίσω με την μπροστινή πόρτα, και κρατώντας στο χέρι το υπηρεσιακό μου όπλο επανειλημμένα φώναζα: ''Αστυνομία. Κατέβα κάτω. Με το αριστερό μου χέρι άρπαξα τον αείμνηστο από τον δεξιό ώμο, σκύβοντας μέσα στο αυτοκίνητο, αφού αντιστεκόταν και αρνιόταν να εξέλθει του αυτοκινήτου. Σε αυτό το σημείο ο αείμνηστος, είχε πλέον με το πάνω μέρος του σώματος του στραφεί σε μία θέση με κλίση αριστερά εμπρός - σκύψιμο και ενώ το δεξί μου χέρι, που κρατούσε το όπλο βρισκόταν πολύ κοντά σε απόσταση περίπου 50-60 εκατοστών από το σώμα του αείμνηστου μέσα στο αυτοκίνητο, ενώ συγχρόνως συνέχισα να τον τραβώ από τον ώμο για να τον βγάλω έξω.

Σε εκείνο το χρονικό σημείο που το σώμα του κινούμενο πλησίασε το δεξί μου χέρι, εκείνος πιθανότατα από φόβο, λόγω του ότι το όπλο ήταν πολύ κοντά του, έκανε την μοιραία κίνηση με το εξωτερικό μέρος της παλάμης του και φέρνοντας το χέρι του μπροστά στην κάνη, απώθησε με βίαιο τρόπο το όπλο μου, με αποτέλεσμα αυτό να εκπυρσοκροτήσει, γιατί αυτή η βίαιη κίνηση του προκάλεσε την ενεργοποίηση της σκανδάλης, χωρίς εγώ ποτέ να την πατήσω. Για αυτό άλλωστε όπως προκύπτει από το βίντεο ηχητικό ντοκουμέντο, η αντίδραση μου είναι η με ουρλιαχτά και λυγμούς φράση ''τι έκανες ρε φίλε;''. Δυστυχώς το όλο συμβάν, οφείλεται σε μία τραγική συγκυρία, αφού εάν η κάνη του όπλου είχε μετά την ενέργεια του αείμνηστου θύματος, μετατοπιστεί έστω και για ένα εκατοστό πιο εκεί, το αποτέλεσμα θα ήταν διαφορετικό και θα τον είχαμε κοντά μας».

Σε άλλο σημείο της απολογίας του ανέφερε: «Με το που άκουσα τον πυροβολισμό γύρισα ενστικτωδώς για να δω από πού προήλθε ο πυροβολισμός και γυρνώντας ξανά είδα τον οδηγό αιμόφυρτο. Οπότε εγώ ευρισκόμενος σε κατάσταση σοκ και κλαίγοντας φώναζα: "φίλε… τι λες… τι λες φίλε…. Σε παρακαλώ φίλε…. τι λες… Όχι θεέ μου… δεν μπορώ… όχι δεν μπορώ…. Γιατί θεέ δεν βγήκε έξω… Γιατί το αμάξι δεν σταμάτησε… γιατί δεν σταμάτησες ρε φίλε… γιατί ρε θεέ μου…." όπως προκύπτει από το βίντεο ηχητικό ντοκουμέντο της δικογραφίας».

Πηγή: iefimerida.gr

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ