Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Συνολικά 239 δικογραφίες στις Σέρρες για ενδοοικογενειακή βία, μέσα σε 15 μήνες

Google Logo Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google.

Πού βρίσκεται το Γραφείο Αντιμετώπισης της Ενδοοικογενειακής Βίας και πώς μπορείτε να επικοινωνήσετε

Στις 239 ανέρχονται οι καταγγελίες για ενδοοικογενειακή βία στην Π.Ε Σερρών– για τις οποίες σχηματίσθηκαν αντίστοιχες δικογραφίες- στο Γραφείο Αντιμετώπισης της Ενδοοικογενειακής Βίας, που λειτουργεί στην Αστυνομική Διεύθυνση Σερρών. Οι καταγγελίες έγιναν την χρονική περίοδο, από τον Οκτώβριο του 2022, που ξεκίνησε η λειτουργία του το εν λόγω Γραφείο, έως τον Δεκέμβριο του 2023.

Η προϊσταμένη του Γραφείου, Αστυνόμος Β’ Αθηνά Κεραμάρη  -μιλώντας σήμερα στην ΕΡΤ Σερρών– τόνισε, πως τόσο η λειτουργία του εν λόγω γραφείου, αλλά και οι πυκνές ενημερωτικές καμπάνιες βοηθούν τις γυναίκες και όσους αντιμετωπίζουν παρόμοια περιστατικά βίας, να περάσουν πιο εύκολα το κατώφλι της αστυνομίας για να το καταγγείλουν ή να τηλεφωνήσουν. Η καταγγελία γίνεται χωρίς την καταβολή προστίμου ή άλλου παραστατικού και μάλιστα το άτομο που καταγγέλλει μέσα από την κατάθεση μπορεί να ζητήσει περιοριστικούς όρους για την εφαρμογή των οποίων θα αποφασίσει ο Εισαγγελέας.

Σχετικά με την εφαρμογή «panic button» (κουμπί πανικού) ισχύει από το τέλος του 2023 και στην Α.Δ Σερρών, όπου η εν λόγω εφαρμογή μπορεί να εγκατασταθεί, μέσω κινητού τηλεφώνου, όπου με παρατεταμένο πάτημα (άνω των 3 δευτερολέπτων) ειδοποιείται η Αστυνομία μέσω sms σε περιπτώσεις ενδοοικογενειακής βίας, καθώς και ο σύνδεσμος με την θέση γεωεντοπισμού του ατόμου που κινδυνεύει, στο χώρο που βρίσκεται όταν πατά το «panic button».

Το Γραφείο Αντιμετώπισης της Ενδοοικογενειακής Βίας, βρίσκεται στο ισόγειο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Σερρών και λειτουργεί 24 ώρες το εικοσιτετράωρο και επτά ημέρες την εβδομάδα. Έχει στελεχωθεί με εξειδικευμένο προσωπικό (16 συνολικά άτομα) για την διαχείριση περιστατικών βίας.

Το τηλέφωνο του γραφείου είναι το 2321090888, ενώ τα θύματα βίας μπορούν να καλούν αλλά και να στείλουν γραπτό μήνυμα στο 100 αναφέροντας τη διεύθυνση τους, στη συνέχεια γίνεται άμεση ενημέρωση του Γραφείου Αντιμετώπισης της Ενδοοικογενειακής Βίας και ακολουθείται η προβλεπόμενη διαδικασία.

Πηγή: ertnews.gr

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σε κλίμα συγκίνησης το τελευταίο «αντίο» στον δημοσιογράφο Νάσο Αθανασίου
Δεκάδες συνάδελφοι, συγγενείς και φίλοι βρέθηκαν στον ναό της Μεταμορφώσεως στα Βριλήσσια για να αποχαιρετήσουν τον δημοσιογράφο Νάσο Αθανασίου
Σε κλίμα συγκίνησης το τελευταίο «αντίο» στον δημοσιογράφο Νάσο Αθανασίου
Θεσσαλονίκη: Στην τελική ευθεία οι πρόβες για την «Μποέμ» στο Φεστιβάλ Επταπυργίου
Η όπερα του Πουτσίνι αποτελεί την κεντρική παραγωγή του αγαπημένου θεσμού - Τι αναφέρουν οι συντελεστές
Θεσσαλονίκη: Στην τελική ευθεία οι πρόβες για την «Μποέμ» στο Φεστιβάλ Επταπυργίου