Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Πέθανε ο τέως πρόεδρος Επιμελητηρίου Σερρών Χρήστος Μέγκλας

Ψήφισμα Επιμελητηρίου Σερρών και Επιμελητηρίου Χαλκιδικής για το θάνατό του

Έφυγε από τη ζωή ο τέως πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σερρών, Χρήστος Μέγκλας. Ψήφισμα για τον εκλιπόντα εξέδωσε το Επιμελητήριο Σερρών στο οποίο τονίζονται τα εξής:  

«Το Επιμελητήριο Σερρών τιμά τη μνήμη του τέως Προέδρου, Χρήστου Μέγκλα, που το υπηρέτησε με αφοσίωση από το 2011 έως το 2021. Ο Χρήστος Μέγκλας συνδέθηκε με την ιστορία του Επιμελητηρίου Σερρών και τη λαμπρή πορεία του τα τελευταία δέκα χρόνια, με αποκορύφωμα την ιστορική παραχώρηση του πρώην Στρατοπέδου Κολοκοτρώνη στο Επιμελητήριο Σερρών.

Με συνέπεια, αίσθηση καθήκοντος και πίστη στο στόχο του κατάφερνε να κάνει το όραμα πραγματικότητα. Άφησε ανεξίτηλο το στίγμα του στον επιχειρηματικό κόσμο, δίνοντας την ψυχή του σε κάθε αναπτυξιακή πρωτοβουλία και δράση του Επιμελητηρίου και διεκδικώντας με πείσμα και επιμονή την ανάπτυξη του τόπου μας. Ήταν ένας άνθρωπος ιδιαίτερα αγαπητός στους συναδέλφους, τους υπαλλήλους, τους συνεργάτες του αλλά και σε ολόκληρη την Επιμελητηριακή κοινότητα.

Υπηρέτησε τον επιμελητηριακό θεσμό με αξίες και ιδανικά, θέτοντας πολύ υψηλά τον πήχη και αφήνοντας μία αξιομνημόνευτη παρακαταθήκη.

Ως Διοίκηση του Επιμελητηρίου Σερρών δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε το έργο του, καταβάλλοντας κάθε δυνατή προσπάθεια για να σταθούμε αντάξιοι των προσδοκιών.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου Σερρών αποφασίζει, επίσης:

-Να παραστούν ο Πρόεδρος και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου Σερρών στην εξόδιο ακολουθία και να εκφράσουν τη βαθιά θλίψη και τα ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

-  Να κατατεθεί στεφάνι στη μνήμη του.

-  Να υποσταλεί η σημαία του Επιμελητηρίου Σερρών.

-Να αποσταλεί το παρόν ψήφισμα στην οικογένεια του εκλιπόντος.

-  Να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στην πρώτη τακτική συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου.

-  Να αποσταλεί το παρόν ψήφισμα στα ΜΜΕ και να αναρτηθεί στα γραφεία του Επιμελητηρίου.

Συλλυπητήρια από το Επιμελητήριο Χαλκιδικής

Τα θερμά του συλλυπητήρια για τον αδόκητο θάνατο του τέως Προέδρου του Επιμελητηρίου Σερρών , κου Μέγκλα Χρήστου στέλνει το ΔΣ του Επιμελητήριου Χαλκιδικής.

Όπως αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση: «Ήταν ένας άνθρωπος ιδιαίτερα αγαπητός στους συναδέλφους,  τους συνεργάτες του αλλά και σε ολόκληρη την Επιμελητηριακή κοινότητα. Υπηρέτησε τον επιμελητηριακό θεσμό με αξίες και ιδανικά, θέτοντας πολύ υψηλά τον πήχη και αφήνοντας μία αξιομνημόνευτη παρακαταθήκη.

Η απώλειά του μας έχει συγκλονίσει και μας έχει θλίψει όλους μας.

Ο Χρήστος Μέγκλας θα είναι για πάντα μέσα στις καρδιές μας και η μνήμη του θα ζωντανή όσο θα ζει το έργο του.

Τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος». 

Ποιος ήταν

Ο Χρήστος Μέγκλας γεννήθηκε στις Σέρρες το 1957 ,ήταν παντρεμένος με την Ελίζα Κουγιουμτζόγλου και με την οποία απέκτησε ένα γιο, τον Βασίλη.
Αφού ολοκλήρωσε τις σπουδές του στη Γεωπονική Σχολή του Α.Π.Θ. το 1981, έκανε το πρώτα του επιχειρηματικά βήματα ιδρύοντας οικοδομική εταιρεία με τον αδερφό του Κωνσταντίνο σε ηλικία 20 ετών.

Στη συνέχεια κατατάχθηκε στο Πυροβολικό οπού υπηρέτησε για 28 μήνες σαν Αξιωματικός – Τοπογράφος. Ενώ κατά το διάστημα 1983-1987 εργάστηκε σαν Γεωπόνος στην Ε.Α.Σ. Νιγρίτας.

Ίδρυσε τρείς εταιρείες ως συνέχεια της επιχείρησης του πατέρα του (που είχε ιδρυθεί το 1942) την “Χρήστος Μέγκλας & ΣΙΑ Ο.Ε.” ,την “Σ.Μέγκλα & ΣΙΑ Ο.Ε.” και την “Ρύζιταλ Ο.Ε.” οι οποίες το 1998 συγχωνεύτηκαν και δημιούργησαν την “Χρήστος Μέγκλας ΑΒΕΕ” στην οποία ήταν Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος.
Η εταιρεία αυτή  εξελίχθηκε σε βιομηχανία λιπασμάτων με εισαγωγή, εμπορία και παραγωγή σπόρων και με πωλήσεις σε όλη την Ελλάδα και στο εξωτερικό. Σήμερα απασχολεί τριάντα άτομα προσωπικό, με εγκαταστάσεις ιδιόκτητες στη Σέρρες και ενοικιαζόμενες στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης  και συνεχώς αυξάνει το μερίδιο της στην αγορά  και είναι ανάμεσα στις 5 μεγαλύτερες εταιρείες του χώρου πανελλήνια.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ