Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Οικονομία

«Φρένο» του ΥΠΑΝ σε τροπολογία της ΔΗΜΑΡ για τους πλειστηριασμούς

«Φρένο» του ΥΠΑΝ σε τροπολογία της ΔΗΜΑΡ για τους πλειστηριασμούς
Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google Google Logo">
Η άρνηση της κυβέρνησης να αποδεχθεί την τροπολογία της ΔΗΜΑΡ για παράταση της αναστολής των πλειστηριασμών έως το τέλος του 2015, προκάλεσε τις αντιδράσεις των κομμάτων χθες στη Βουλή. Η συγκεκριμένη τροπολογία είχε κατατεθεί στο νομοσχέδιο με το πρόγραμμα διευκόλυνσης για ενήμερους δανειολήπτες, που επρόκειτο να ψηφιστεί χθες το βράδυ στη Βουλή.

Ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης, θύμισε ότι υπάρχει ρύθμιση -με πρωτοβουλία αυτής της κυβέρνησης και μετά από συνεννόηση με την τρόικα- που παρατείνει την αναστολή των πλειστηριασμών έως και το τέλος του 2013. «Η κυβέρνηση δεν μπορεί κατά την αποψινή (σ.σ. χθεσινή) ψηφοφορία να αποδεχθεί την τροπολογία, διότι η κοινή λογική επιτάσσει αυτή η συζήτηση να γίνει πριν το τέλος της λήξης της παράτασης αναστολής των πλειστηριασμών, δηλαδή λίγο πριν από την εκπνοή της προθεσμίας, που είναι το τέλος του έτους», ξεκαθάρισε.

Διαβεβαίωσε δε ότι η κυβέρνηση θα αντιμετωπίσει το θέμα με τη μέγιστη δυνατή ευαισθησία. Πάντως, δεκτή έγινε η διακομματική τροπολογία, που προβλέπει ακατάσχετο 1.500 ευρώ ατομικού λογαριασμού και ακατάσχετο 2.000 ευρώ για κοινό λογαριασμό. Η τροπολογία είχε κατατεθεί από τους βουλευτές των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση, με επικεφαλής τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Θάνο Μωραϊτη.

Ακολουθήστε το Typosthes στo Google news Google News

Περισσότερα από Οικονομία

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ
Ο πληροφοριοδότης της κατασκοπείας

ΡΩΣΙΚΗ ΣΑΛΑΤΑ