Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Στο «σφυρί» μεγάλο ξενοδοχειακό συγκρότημα στη Χαλκιδική (ΦΩΤΟ)

Το συγκρότημα στην Αγία Τριάδα του δήμου Κασσάνδρας είναι ακόμη υπό κατασκευή και έχει προγραμματιστεί ο πλειστηριασμός για τις 10/5 - Έκτακτη Γ.Σ αύριο με θέμα επενδυτική πρόταση υποστήριξης της εταιρείας

Μπορεί ένα ολόκληρο ξενοδοχειακό συγκρότημα το οποίο μάλιστα είναι ακόμη υπό κατασκευή να βγει στο σφυρί με τιμή πρώτης προσφοράς 13,4 εκατ. ευρώ για ένα χρέος μόλις 36.336 ευρώ;

Η «απάντηση», όσο κι αν φαίνεται παράδοξο, είναι θετική, όπως τουλάχιστον αποτυπώνεται στην πλατφόρμα ηλεκτρονικών πλειστηριασμών για την περίπτωση της εταιρείας «Στεφανία Α.Ξ.Ε.Τ.Ε.».

Η συγκεκριμένη εταιρεία, που συστάθηκε το 2004, εδώ και χρόνια έχει υπό κατασκευή ένα μεγάλο ξενοδοχειακό συγκρότημα στην Αγία Παρασκευή του Δήμου Κασσάνδρας στη Χαλκιδική.

Κατά τη διάρκεια όλων αυτών των ετών αντιμετώπισε προφανώς σοβαρά οικονομικά προβλήματα με συνέπεια τον περασμένο Δεκέμβριο να υποβληθεί στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Χαλκιδικής αίτηση επικύρωσης συμφωνίας εξυγίανσης. Για αύριο, 16 Φεβρουαρίου μάλιστα έχει συγκληθεί έκτακτη Γενική Συνέλευση της εταιρείας «ενόψει του γεγονότος ότι ευοδώθηκαν οι προσπάθειες αναζήτησης σοβαρής επενδυτικής υποστήριξής της προς αντιμετώπιση της φθίνουσας οικονομικής πορείας της», όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Παρόλα αυτά, για τις 10 Μαΐου 2023 έχει προγραμματιστεί πλειστηριασμός με επισπεύδοντα τον αλλοδαπό Μ.Ν., με το ποσό της κατάσχεσης να ανέρχεται σε 36.336 ευρώ και με την τιμή εκκίνησης να φτάνει τα 13.400.000 ευρώ

stefania-axete-2.jpg

Τι περιλαμβάνει το συγκρότημα

Πρόκειται για μια μεγάλη έκταση 80.183,76 τ.μ. στη θέση «Γυαλί» της κτηματικής περιοχής της Δημοτικής Κοινότητας Αγίας Παρασκευής της Δημοτικής Ενότητας Παλλήνης του Δήμου Κασσάνδρας Χαλκιδικής που προέρχεται από τη συνένωση μικρότερων όμορων αγροτεμαχίων, από την οποία 12.019 τ.μ. παραχωρήθηκαν προς τον Δήμο Παλλήνης. Έτσι στα υπόλοιπα 68.164 τ.μ. υφίσταται ξενοδοχειακό συγκρότημα δυναμικότητας 201 δωματίων και 498 κλινών, το οποίο όμως δεν είναι αποπερατωμένο, αλλά ημιτελές.

Ειδικότερα, με βάση οικοδομική άδεια του 2008, έχει κατασκευαστεί στο δυτικό τμήμα του όλου γηπέδου ξενοδοχειακό συγκρότημα 153 δωματίων και 372 κλινών. Στο δεύτερο στάδιο προς αποπεράτωση της ξενοδοχειακής μονάδας περιλαμβάνεται η υπόλοιπη ανάπτυξη έως τις 498 κλίνες στο ανατολικό τμήμα του αγροτεμαχίου.

stefania-axete-3.jpg

Συγκεκριμένα η ξενοδοχειακή μονάδα αποτελείται από:

 • Κεντρική μονάδα που περιλαμβάνει αποθήκες, χώρο Spa, δωμάτια, κλειστό εστιατόριο, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, χώρο αναμονής, χώρο αναψυκτηρίου και συνολικά θα αποτελείται από 42 δίκλινα δωμάτια και δέκα τρίκλινες σουίτες.
 • 15 μπανγκαλόου τύπου Α και συγκεκριμένα δύο κατηγοριών, ήτοι 12 μπανγκαλόου αποτελούμενα από ισόγειο και 2 ορόφους με στέγη, με 1 τετράκλινη σουίτα και 4 δίκλινα δωμάτια σε κάθε όροφο, και 3 μπανγκαλόου αποτελούμενα από υπόγεια αποθήκη, ισόγειο και πρώτο όροφο με στέγη, με 4 δίκλινα δωμάτια ο κάθε όροφος.
 • 5 μπανγκαλόου, συνολικής δυναμικότητας 10 κλινών
 • 12 μπανγκαλόου, με μία τετράκλινη σουίτα το καθένα και τα οποία υποδιαιρούνται σε τέσσερις κατηγορίες, μεταξύ των οποίων και ορισμένα με ιδιωτικές πισίνες.
 • 10 μπανγκαλόου τύπου Ε, ισόγεια με στέγη, με δύο τρίκλινες σουίτες το καθένα και τα οποία υποδιαιρούνται, αντίστοιχα, σε 10 κατηγορίες ανάλογα με τους χώρους και τις παροχές.
 • 1 μπάνγκαλόου, ισόγειο με πράσινο δώμα και 1 τετράκλινη σουίτα και 2 δίκλινα δωμάτια.
 • 2 μπάνγκαλόου, ισόγεια με στέγη και πισίνα και τα οποία διαθέτουν έκαστο 1 επτάκλινη σουίτα, υποδιαιρούμενα σε δύο κατηγορίες.
 • Διώροφο κτίριο το οποίο αποτελείται από υπόγειο, ισόγειο, 1ο όροφο και στέγη με 14 δίκλινα δωμάτια συνολικά.
 • 3 μπάγκαλόου ισόγεια με υπόγειο και στέγη υποδιαιρούμενα σε 3 κατηγορίες.
 • Ισόγειο Pool Bar πισίνας, ημιυπαίθριο με υπόγειο αποθηκευτικό χώρο και
 • Ισόγειο κτίριο πισίνας, όπου υπάρχουν 10WC και 10 ντουζ ανδρών- γυναικών καθώς και προθάλαμος με νιπτήρες.

Τα πολλά «βάρη»

Το εντυπωσιακό αυτό συγκρότημα κουβαλάει ωστόσο και πολλά «βάρη». Συγκεκριμένα, κατά της εταιρείας «Στεφανία ΑΞΕΤΕ», υπάρχουν 11 προσημειώσεις συνολικού ύψους 31,3 εκατ. ευρώ υπέρ της Τράπεζας Αττικής. Όπως σημειώνεται μάλιστα, στις 05-04-17 σημειώθηκε στο περιθώριο μίας εξ αυτών η υπ’ αριθ. 194/17 απόφαση του Ειρηνοδικείου Θεσσαλονίκης (Διαδικασία Ασφαλιστικών), «η οποία μεταρρυθμίζει την ανωτέρω με αρ. 1883/14 απόφαση του ιδίου Δικαστηρίου ως προς την τροποποίηση των όρων της ενυπόθηκης απαίτησης που επήλθε με τις με αρ. 1395/2/11-05-2016 & 1395/3/06-12-2016 πρόσθετες πράξεις μεταβολής ύψους πίστωσης με ανοικτό αλληλόχρεο λογαριασμό και σημειώνεται ότι η έναντι προσημείωση υποθήκης διασφαλίζει επιπλέον και τις απαιτήσεις της τράπεζας που απορρέουν από τις παραπάνω πρόσθετες πράξεις μεταβολής ύψους πίστωσης της υπ’αριθ. 1395/11-06-2014 σύμβασης πίστωσης με ανοικτό αλληλόχρεο λογαριασμό, μέχρι του ποσού των 7.500.000 ευρώ συνολικά όπως και του εκάστοτε χρεωστικού καταλοίπου που θα προκύψει από το οριστικό κλείσιμο και την καταγγελία της ανωτέρω συμβάσεως και των πρόσθετων πράξεων αυτής».

Επίσης υπάρχουν άλλες 4 προσημειώσεις υπέρ εταιρειών και ιδιωτών για μικρότερα ποσά συνολικού ύψους 139.000 ευρώ.

Πηγή: newmoney.gr

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ