Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

«Ανοίγουν» σχεδόν 50.000 θέσεις εργασίας σε δήμους και περιφέρειες

Google Logo Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google.

Ξεκινάει το νέο πρόγραμμα του υπουργείου Εργασίας μέσω του οποίου θα απασχοληθούν 49.803 άνεργοι

Ξεκινάει σε λίγες ημέρες το νέο πρόγραμμα του υπουργείου Εργασίας μέσω του οποίου θα απασχοληθούν 49.803 άνεργοι με συμβάσεις 5 έως και 6,5 μηνών.

Εντός του Νοεμβρίου και το αργότερο στις αρχές Δεκεμβρίου αναμένεται να ξεκινήσει η υποβολή αιτήσεων από ανέργους οι οποίοι θα προσληφθούν σε υπουργεία, δήμους και περιφέρειες μέσα από το νέο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας.

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος», από τις 49.803 προσλήψεις, οι 14.000 θα γίνουν στα υπουργεία, 31.953 στους δήμους, 3.500 στις περιφέρειες και 350 στις αποκεντρωμένες διοικήσεις του κράτους που λειτουργούν στις περιφέρειες της χώρας. Δεν περιλαμβάνονται σε αυτές οι θέσεις για την Περιφέρεια Αττικής.

Στο πρόγραμμα μπορούν να συμμετέχουν άνεργοι ηλικίας από 18 έως 64 ετών και κατά προτεραιότητα οι μακροχρόνια άνεργοι, καθώς και όσοι ανήκουν σε νοικοκυριά χωρίς κανέναν εργαζόμενο.

Η ηλικία μπαίνει στο νέο πρόγραμμα ως ένα από τα βασικά κριτήρια για όσους προσληφθούν σε θέσεις χαμηλών προσόντων, καθώς θα προτιμηθούν όσοι είναι άνω των 29 ετών και συγκεντρώνουν περισσότερα μόρια λόγω ανεργίας, χαμηλού εισοδήματος και οικογενειακής κατάστασης.

Ο μισθός τους θα είναι 490 ευρώ καθαρά αν είναι άνω των 25 ετών και 427 ευρώ αν είναι κάτω των 25 ετών. Οι εισφορές τους καλύπτονται από το πρόγραμμα, ενώ για πρώτη φορά θα καλύπτονται και οι εισφορές για βαρέα και ανθυγιεινά.

Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται ηλεκτρονικά μέσω της σελίδας του ΟΑΕΔ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Δολοφονία στα Τρίκαλα: Έστησε καρτέρι στον αδερφό του και τον σκότωσε
Σύμφωνα με πληροφορίες το επεισόδιο φέρεται να εκτυλίχθηκε στην πιλοτή οικοδομής όπου διέμεναν δύο αδέλφια, ηλικίας άνω των 80 ετών
Δολοφονία στα Τρίκαλα: Έστησε καρτέρι στον αδερφό του και τον σκότωσε
Πέτρος Κόκκαλης: Υπάρχουν συζητήσεις με την ΕΛΑΣ του Τσίπρα
Έκανε λόγο για «πάνδημο πολιτικό αίτημα για υπέρβαση του πολυκερματισμού» - Τι είπε για την αποχώρησή του από τον κομματικό σχηματισμό «Κόσμος»
Πέτρος Κόκκαλης: Υπάρχουν συζητήσεις με την ΕΛΑΣ του Τσίπρα