Καταγγελίες για εσωκομματικές μεθοδεύσεις και απομάκρυνση από τις ιδρυτικές αρχές της «ΝΙΚΗΣ» περιλαμβάνει η ανοιχτή επιστολή που υπογράφουν 45 πρώην μέλη του κόμματος, ανάμεσά τους και ο βουλευτής Β' Θεσσαλονίκης Νικόλαος Παπαδόπουλος, ο οποίος διαγράφηκε πρόσφατα μετά τον βανδαλισμό έργων στην Εθνική Πινακοθήκη.
Στην επιστολή, τα πρώην στελέχη κάνουν λόγο για «μετάλλαξη» του κινήματος σε «ένα διαχειρίσιμο συστημικό κόμμα» και εγκαλούν τη σημερινή ηγεσία για αυταρχισμό, συγκέντρωση εξουσιών, παραγκωνισμό στελεχών και αδιαφάνεια στην οικονομική διαχείριση.
Ιδιαίτερη έμφαση δίνουν στο πρόσφατο Συνέδριο του κόμματος, το οποίο χαρακτηρίζουν «προσχηματικό», με «σκηνοθετημένες» διαδικασίες ενώ μιλούν και για αποκλεισμό και στοχοποίηση στελεχών. Οι υπογράφοντες αναφέρονται σε αλλοίωση του αρχικού καταστατικού, παραβιάσεις των εσωτερικών κανόνων, προώθηση ημετέρων σε έμμισθες θέσεις και πλήρη περιθωριοποίηση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.
«Δεν αποχωρούμε λόγω προσωπικών φιλοδοξιών», σημειώνεται στην επιστολή, «αλλά από αγωνία για τον εκφυλισμό των αξιών του Κινήματος». Οι πρώην σύνεδροι και υποψήφιοι δηλώνουν παρόντες «σε κάθε προσπάθεια που θα δώσει σάρκα και οστά στη φωνή της σιωπηλής πλειοψηφίας» αναφέρουν μεταξύ άλλων.
Αναλυτικά η επιστολή τους προς ψηφοφόρους της ΝΙΚΗΣ (24-05-2025)
“Σκοπός της πρωτοβουλίας αυτής είναι η ενημέρωση των ψηφοφόρων της ΝΙΚΗΣ, για τη μετάλλαξη του Κινήματος σε ένα διαχειρίσιμο συστημικό κόμμα, ρίχνοντας φως σε παραιτήσεις και διαγραφές Βουλευτών και πολιτευτών μετά το Συνέδριο, όπως των: Γεωργίου Αποστολάκη, Νικολάου Παπαδόπουλου, Γεωργίου Καλλιντέρη, Αναστάσιου Λουμίδη, Παναγιώτη Τερζή, Ζώη Ζαρταλούδη, Μαρίας Μποζίνη, Αθανάσιου Τζουγανάτου, Δημήτριου Χιωτακάκου, Δημήτριου Αδαμόπουλου, Αναστάσιου Τριγλινού, Κωνσταντίνου Χατζηδάκη, καθώς και σε αποχωρήσεις στελεχών προ του Συνεδρίου, των: Γεωργίας Μαραντίδου, Ελένης Ρίκου, Απόστολου Γιωτάκου, Κωνσταντίνου Μαυρομουστακάκη, Βασιλείου Δανδίκα, Μιχάλη Μπακογιάννη, Μαριλένας Μανέτα και πολλών στελεχών απο τοπικές κοινότητες. Πιο αναλυτικά σημειώνουμε:
Πριν λίγα χρόνια, μία μικρή ομάδα ανθρώπων ξεκίνησε μία όμορφη προσπάθεια με ανιδιοτέλεια και θυσιαστικό πνεύμα. Το πνεύμα ενότητας και ομόνοιας, που θα προσέλκυε νέα μέλη και στελέχη άρχισε να διαρρηγνύεται μετά τη μεγαλειώδη εκλογική επιτυχία του 2023, διότι παραγκωνίσθηκαν από τη διοίκηση ή ωθήθηκαν σε παραίτηση πολιτευτές και στελέχη που είχαν κοπιάσει και εργαστεί για αυτή την επιτυχία, ως μη αρεστοί.
Τη στιγμή λοιπόν που όλοι πίστεψαν ότι η ΝΙΚΗ είναι έτοιμη να κάνει τη διαφορά και να ταράξει το πολιτικό γίγνεσθαι ουσιαστικά, η μη εκλεγμένη μειονότητα στο βαθύ πυρήνα του κόμματος επέλεξε να περιφρονήσει και να περιθωριοποιήσει επιστήμονες και άλλους συναγωνιστές με ειδικές γνώσεις σε διάφορα πεδία. Έκτοτε, η εξουσία συγκεντρώθηκε στα χέρια ολίγων «εκλεκτών», που χωρίς να έχουν ειδικές γνώσεις «υπηρετούν» σε δύο και τρεις θέσεις, συχνά ασυμβίβαστες μεταξύ τους. Η «αξιοκρατία» που επιβλήθηκε ήταν αυτή του βολέματος.
Το διευρυμένο θεσμικό όργανο της Ομαιχμίας καταργήθηκε, χωρίς αιτιολόγηση, με αποτέλεσμα την υπερσυγκέντρωση εξουσιών, σε ένα μη εκλεγμένο ολιγομελές όργανο, το Βουλευτήριο, το οποίο δεν υπόκειτο σε κανένα θεσμικό έλεγχο.
Τα αιτήματα για ένα γνήσια ακηδεμόνευτο και ενωτικό Συνέδριο που θα έβαζε τα θεμέλια για την πορεία της ΝΙΚΗΣ προς το μέλλον, αντιμετωπίστηκαν εξ αρχής ως ανεπιθύμητα.
Για περισσότερο από ένα έτος και με διάφορες προφάσεις (πότε ότι δεν χρειάζεται συνέδριο αλλά «Εόρτια» σύναξη, πότε η οικονομική στενότητα κ.ο.κ.) προετοιμάστηκε συστηματικά ο έλεγχος της σύνθεσης του Συνεδρίου με σταδιακή αντικατάσταση των υπευθύνων και γραμματέων των Τοπικών Κοινοτήτων με παρασκηνιακές μεθοδεύσεις, και με την αναστολή εγγραφής νέων μελών στο Κίνημα. Δεν έγινε καμία προσπάθεια 14 μήνες μετά την εκλογική επιτυχία της ΝΙΚΗΣ, για την καταγραφή και αύξηση των μελών, αλλά αντίθετα υπήρξε εσκεμμένη καθυστέρηση και υπονόμευση κάθε οργανωτικής προσπάθειας.
Στις Ευρωεκλογές δρομολογήθηκαν σκιώδεις μεθοδεύσεις ως προς την επιλογή συγκεκριμένων υποψηφίων ακόμα και ενάντια στη βούληση της βάσης του Κινήματος και ενώ υπήρξαν μαρτυρίες και αποδείξεις για κρυφή -ή σκανδαλιστικά εμφανή- προώθηση συγκεκριμένων υποψηφίων ευρωβουλευτών, ουδέποτε αυτές αξιολογήθηκαν ή απαντήθηκαν.
Η απουσία στρατηγικής στην επικοινωνία του κόμματος είχε ως αποτέλεσμα να χάσει η ΝΙΚΗ σε πραγματικούς αριθμούς 20.000 εκλογείς, παρά τις συνθήκες αυξημένης γενικής αποχής (κατά 1,2 εκατ. άτομα), οι οποίοι δεν την εμπιστεύτηκαν, γεγονός όμως που δεν προβλημάτισε τη διοίκηση της ΝΙΚΗΣ για να προβεί σε αυτοκριτική και διορθωτικές ενέργειες.
Προσπάθειες στελεχών για διάλογο και ουσιαστική διαμόρφωση προτάσεων, προ του Συνεδρίου, απαξιώθηκαν ή λοιδορήθηκαν και στελέχη με διαφορετικές απόψεις κατηγορήθηκαν από μέλη του Βουλευτηρίου ως διασπαστές. Οι διαδικασίες εκλογής Συνέδρων και τοπικών κοινοτήτων μεθοδεύθηκαν με υπόγεια κατευθυνόμενες ΕΝΤΟΛΕΣ για καταψήφιση στελεχών που δεν ήσαν αρεστοί στο «βαθύ» κόμμα. Οι εισηγήσεις της επιτροπής διεξαγωγής του Συνεδρίου, αλλά και νομικών συμβούλων, για επανάληψη εκλογικών διαδικασιών σε κοινότητες όπου παρατηρήθηκαν φαινόμενα νοθείας, αγνοήθηκαν. Αποτέλεσμα ήταν η παραίτηση μέλους της επιτροπής διεξαγωγής του Συνεδρίου.
Το μη εκλεγμένο Βουλευτήριο απέφυγε σκόπιμα να παρουσιάσει έγκαιρα προ του Συνεδρίου, ένα προσχέδιο κειμένου ως συνέχεια του ιδρυτικού καταστατικού του 2019, ώστε τα μέλη να αποτυπώσουν τις προτάσεις τους. Πραγματοποιήθηκαν έξι (6) προσχηματικές, αναποτελεσματικές προσυνεδριακές συναντήσεις ανά την Ελλάδα (με χρήματα των φορολογουμένων Ελλήνων) χωρίς ημερήσια διάταξη και χωρίς τήρηση πρακτικών.
Στο μοναδικό προσχέδιο καταστατικού που κυκλοφόρησε τελικά στην 7η και τελευταία προσυνεδριακή συνάντηση της Αθήνας είχαν αφαιρεθεί ουσιώδεις διατάξεις του ιδρυτικού καταστατικού της ΝΙΚΗΣ, όπως ήταν η ύπαρξη διευρυμένης Κεντρικής Επιτροπής 101 ατόμων. Κοινοποιήθηκε δε το προσχέδιο στους Συνέδρους, προσχηματικά προς διαβούλευση, ελάχιστες ημέρες (7 ημέρες) πριν από το Συνέδριο και ουσιαστικά έγινε μόνο καταγραφή προτάσεων, οι οποίες όμως ουδέποτε συζητήθηκαν απο τα μέλη (Συνέδρους). Η αδιαφάνεια των διαδικασιών προ του Συνεδρίου είχε ως αποτέλεσμα τη διαμαρτυρία των περισσότερων αρμόδιων νομικών συμβούλων και την παραίτηση ενός εξ αυτών.
Στο Συνέδριο επιβλήθηκε, με τρόπο ανάρμοστο για δημοκρατικό κόμμα μία μάλλον παγκόσμια πρωτοτυπία, να γίνει πρώτα η ψήφιση του νέου Καταστατικού και μετά να ακουστούν οι απόψεις των Συνέδρων επ’ αυτού. Η απόφαση αυτή ήταν αντίθετη και με το Δελτίο Τύπου υπ.αριθμ 10/29-10-2024 της επιτροπής συνεδρίου που καθόριζε ότι η ψήφιση του καταστατικού θα γίνει στο τέλος της πρώτης ημέρας του Συνεδρίου. Τρείς ενστάσεις που κατατέθηκαν από δύο Βουλευτές και ένα Σύνεδρο νομικό Αστικού και Ποινικού Δικαίου αντίστοιχα, αγνοήθηκαν από την επιτροπή Συνεδρίου και δεν τέθηκαν στους Συνέδρους προς ψήφιση, όπως επιτάσσει η δεοντολογία. Για λόγους ευπρέπειας και πολιτικού πολιτισμού ακολουθήσαμε τη διαδικασία της ψηφοφορίας που επιβλήθηκε και δεν απείχαμε.
Από τους εκλέκτορες του Συνεδρίου εκλέχθηκε ένα 15μελές όργανο, το νέο Βουλευτήριο, με προειλημμένη απόφαση και χωρίς διάλογο. Κατ’αυτόν τον τρόπο ακυρώθηκε το Συνέδριο στην πράξη, διότι δεν έγινε διαβούλευση των Συνέδρων για τη μορφή διοίκησης του κόμματος. Υπόψη, ότι το Βουλευτήριο «έχει δικαίωμα αρνησικυρίας σε αποφάσεις άλλων οργάνων» (άρθρο 5.1.3), ενώ η συνταγματικά εκλεγμένη από τον ελληνικό λαό Κοινοβουλευτική Ομάδα έχει ελάχιστες αρμοδιότητες στη λήψη αποφάσεων (πλην του προέδρου του κόμματος).
Οι δόλιες αλλαγές στο ιδρυτικό Καταστατικό επεκτάθηκαν σε τέτοιο βαθμό, ώστε πολλά μέλη του νέου Βουλευτηρίου να διατηρούν έμμισθες θέσεις (ως αποσπασμένοι υπάλληλοι, μετακλητοί στη Βουλή ή επιστημονικοί συνεργάτες), ενώ η αρχική προϋπόθεση ήταν να παρέχουν υπηρεσίες αμισθί. Πώς νοείται τα μέλη του Βουλευτηρίου να ελέγχουν τους εαυτούς τους, έχοντας ταυτόχρονα την ιδιότητα του εργοδότη και του εργαζομένου, του προϊσταμένου και του υφισταμένου, άμεσα ή έμμεσα αμειβόμενοι για τις υπηρεσίες τους; Οι έμμισθες υπηρεσίες τους στο Βουλευτήριο υποδεικνύουν μία σειρά συγκρούσεων καθηκόντων και, δυστυχώς, συμφερόντων.
Δείγμα επίσης της ασέβειας της μη εκλεγμένης διοίκησης της ΝΙΚΗΣ προς τους Συνέδρους και προς τις διαδικασίες, υπήρξε η τροποποίηση των χρωμάτων του λογοτύπου της ΝΙΚΗΣ (χωρίς αιτιολόγηση, συζήτηση ή ψήφιση). Το λογότυπο της ΝΙΚΗΣ είχε συμβολική έννοια και η τροποποίησή του από άγνωστα κέντρα και με εξαπάτηση των Συνέδρων σηματοδοτεί και την αλλαγή νοοτροπίας του κόμματος.
Μετά το Συνέδριο, παγιώθηκαν η ευνοιοκρατία, η παρεοκρατία και ο νεποτισμός (οικογενειοκρατία). Ακόμη και το νέο Καταστατικό παραβιάζεται τελικά, καθώς η ηγετική ομάδα της ΝΙΚΗΣ νιώθει δυνατή και επιδιώκει τον απόλυτο έλεγχο. Με τον τρόπο αυτό, η νέα εκλεγμένη διοίκηση οδήγησε σε απαξίωση κάθε προσώπου που εξέφραζε διαφορετική άποψη ή ασκούσε εποικοδομητική κριτική. Προτάσεις υποβλήθηκαν για τη βελτίωση της λειτουργίας του Κινήματος (π.χ. δημιουργία επιτροπής διαχείρισης παραπόνων και αξιολόγησης προτάσεων που θα αποτελούσε στρατηγικό εργαλείο ανάπτυξης, σύμπνοιας και ενότητος), αλλά απαξιώθηκαν. Η ελεύθερη έκφραση ποινικοποιήθηκε στην πράξη. Στελέχη αδικήθηκαν, συκοφαντήθηκαν και απομονώθηκαν. Όμως, η αδικία, η μεροληψία, η αδιαφάνεια και το βόλεμα των ημετέρων δεν ανήκουν στις ιδρυτικές αξίες του Κινήματος.
Τέλος, η οικονομική διαχείριση σκεπάστηκε με ένα πέπλο μυστηρίου, και το αίτημα στελεχών και μελών για διαφάνεια και έλεγχο παρέμεινε ανεκπλήρωτο. Συνεχίστηκε, δηλαδή, η προ του Συνεδρίου αδιαφανής οικονομική διαχείριση από το παλαιό Βουλευτήριο, με χαρακτηριστικό το γεγονός ότι, μόλις Βουλευτής, μέλος της τότε πενταμελούς επιτροπής οικονομικών, ζήτησε να ελέγξει οικονομικά στοιχεία, αντικαταστάθηκε άμεσα στην επιτροπή από άλλον Βουλευτή. Η δε αντίστοιχη επιτροπή Οικονομικού Ελέγχου «όπως αυτή προέκυψε» από το «Συνέδριο», δεν λειτούργησε ποτέ.
Τι από αυτά συνάδει με τις αξίες της Ρωμηοσύνης και της ΝΙΚΗΣ; Η πίστη να βάλεται (βλ. τα γεγονότα στην εθνική πινακοθήκη) και να ποινικοποιείται (βλ. οικονομικές κυρώσεις και αγωγή €500.000 (!!!) ενάντια στον «επαναστάτη» Βουλευτή), η πατρίδα και το έθνος να κινδυνεύει (βλ. εξωτερική πολιτική, δημογραφικό και μεταναστευτικό), η ανθρώπινη αξιοπρέπεια να απειλείται (βλ. επιβολή προσωπικού αριθμού και απώλεια της ελευθερίας του προσώπου), η αλήθεια και οι κυβερνητικές ευθύνες να αποσιωπώνται (βλ. Τέμπη και αποτελέσματα υποχρεωτικών εμβολιασμών), και η ΝΙΚΗ αντί να είναι στις επάλξεις για να κινητοποιήσει και τον τελευταίο πολίτη, ενδιαφέρεται για εσωτερικές εκκαθαρίσεις και διασφάλιση της κομματικής εξουσίας. Τελικά η ΝΙΚΗ θέλει λέοντες πολιτικούς ή μυρμηγκολέοντες πολιτικάντηδες;
Ως αποτέλεσμα της αδιαφάνειας και των αντιδημοκρατικών διαδικασιών, υπήρξαν σιωπηρές ή δημόσιες αποκηρύξεις-παραιτήσεις στελεχών, που έκαναν εμφανείς όλες αυτές τις παθογένειες. Δεν ήταν η απογοήτευση για προσωπικές επιδιώξεις των «διαφωνούντων» Βουλευτών που αντέδρασαν ή των στελεχών που μίλησαν «έξω από τα δόντια», όπως επιχειρήθηκε και επιχειρείται να παρουσιάζεται, στοχεύοντας στο θυμικό του Έλληνα. Ήταν η βαθιά απογοήτευσή μας για τον εμπαιγμό και την κοροϊδία, πρωτίστως δε η αγωνία για το μέλλον που έρχεται.
Το μόνο που απομένει ως εξήγηση για τη στασιμότητα της ΝΙΚΗΣ, είναι ότι κάποιοι εντός του κόμματος, την επιδιώκουν. Ένα πολιτικό Κίνημα με τις αρχές της Ρωμηοσύνης, όπως αυτό της ΝΙΚΗΣ, ήταν μία πραγματική ελπίδα για τους ταλαιπωρημένους και προδομένους συμπατριώτες μας. Είναι πλέον ξεκάθαρο ότι αυτό που δρομολόγησε την απομάκρυνση των ψηφοφόρων της ΝΙΚΗΣ απο τις Ευρωεκλογές και τον εκφυλισμό του αρχικού ενθουσιασμού των στελεχών, είναι μία στρατηγικά σχεδιασμένη επιχείρηση ελέγχου του κομματικού μηχανισμού απο ιδιοτελείς ομάδες. Αντί για ένα ανοιχτό, δημοκρατικό και πατριωτικό κίνημα που λειτουργεί ως ένα βαθύ και πλατύ ποτάμι αλλαγής, το κέντρο αποφάσεων της ΝΙΚΗΣ δείχνει στρατηγικά να έχει κάνει την επιλογή του για ένα μικρότερο αλλά πλήρως ελεγχόμενο κομματικό μηχανισμό, όπως οι υπόλοιποι που κυκλοφορούν στη Βουλή.
Εμείς, δηλώνουμε παρόντες σε ό,τι πρόκειται να διαμορφώσει και να δώσει σάρκα και οστά στην έκφραση της σιωπηλής πλειοψηφίας των Ελλήνων. Αυτών, που συνειδητά απέχουν από τη διαδικασία των εκλογών και αποτελούν τη δύναμη και την ελπίδα για την Ανάσταση της Πατρίδας μας.”
Την επιστολή υπογράφουν οι:
1. Αδαμόπουλος Δημήτριος Ελεύθερος επαγγελματίας, τ. υποψήφιος Βουλευτής Ν. Μεσσηνίας, τ. υπεύθυνος Νομαρχιακής Κοινότητος Ν. Μεσσηνίας (Σύνεδρος)
2. Αλεβίζος Δημήτριος Αντιστράτηγος ε.α., τ. υποψήφιος Βουλευτής Επικρατείας, πρώην μέλος Βουλευτηρίου – Συντονιστής (Σύνεδρος)
3. Ανθρακεύς Γεώργιος Δικηγόρος Αθηνών, Δρ. Νομικής Γερμανίας, τ. υποψήφιος Ευρωβουλευτής 2024
4. Βλαχόπουλος Γεώργιος Δικηγόρος Αθηνών και Μονάχου, τ. Βοηθός Νομικής Σχολής Πανεπιστημίου Ρεγκενσμπουργκ, τ. υποψήφιος Ευρωβουλευτής 2024 (Σύνεδρος)
5. Βούζιος Κωνσταντίνος Σύμβουλος Επιχειρήσεων MSS, τ. υποψήφιος Βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης
6. Γεωργάκης Παύλος Καθηγητής Αγγλικής Στρατιωτικής Ορολογίας Στρατιωτικών Σχολών & Σωμάτων Ασφαλείας, τ. υποψήφιος Βουλευτής Ν. Λευκάδος (Σύνεδρος)
7. Γκεκόπουλος Σωτήρης Νομικός, τ. υποψήφιος Βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης
8. Δασκαλούλης Γεώργιος Νομικός, τ. υποψήφιος Βουλευτής Ν. Λάρισας (Σύνεδρος)
9. Ζαρταλούδης Ζώης Γεωπόνος, Ιδρυτικό μέλος ΝΙΚΗΣ, τ. υποψήφιος Βουλευτής Ν. Χαλκιδικής και Σερρών, τ. μέλος Ομαιχμίας και Βουλευτηρίου της ΝΙΚΗΣ (Σύνεδρος)
10. Ζάχος Ιωάννης Αξιωματικός ε.α., οργανωτικός υπεύθυνος Ν. Αργολίδος (Σύνεδρος)
11. Ζάχος Φώτιος Ιδιωτικός Υπάλληλος, τ. υποψήφιος Βουλευτής Β3 Νοτίου Τομέα Αττικής (Σύνεδρος)
12. Ζωγραφάκη Τάνια Συνταξιούχος βρεφοκόμος παιδοκόμος, τ. υποψήφια Βουλευτής Β΄ Πειραιώς (Σύνεδρος)
13. Καζεπίδου Ειρήνη Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής, τ. υποψήφια Βουλευτής Ν. Πιερίας, τ. μέλος Θεματικών Ομάδων Παιδείας και Υγείας (Σύνεδρος)
14. Καλαϊντζίδου Ευανθία Συνταξιούχος νοσηλεύτρια, τ. υπεύθυνη Τοπικής Κοινότητας Β΄ Θεσσαλονίκης (Σύνεδρος)
15. Καλλιντέρης Γεώργιος Δρ. Φυσικής, τ. υποψήφιος Βουλευτής Ν. Ιωαννίνων, τ. μέλος Ομαιχμίας ΝΙΚΗΣ, υπεύθυνος Θεματικής Ομάδας Ενέργειας και Περιβάλλοντος, τ. υπεύθυνος Τοπικής Κοινότητας Ν. Ιωαννίνων (Σύνεδρος)
16. Καπλάνης Νικόλαος Πολιτικός Επιστήμονας – Θεόλογος, τ. μέλος Θεματικής Ομάδος Εξωτερικής Πολιτικής
17. Καραΐσκος Κοσμάς Δημοσιογράφος, τ. υποψήφιος Βουλευτής Α΄ Αθηνών (Σύνεδρος)
18. Καρασσαβίδης Γεώργιος Λογιστής, τ. υποψήφιος Βουλευτής Ν. Πέλλας (Σύνεδρος)
19. Καραχάλιος ΠαναγιώτηςΘεολόγος, Ιεροψάλτης, τ. υποψήφιος Βουλευτής Ν. Αργολίδος (Σύνεδρος)
20. Κλήμης Διονύσιος Επιχειρηματίας, τ. υποψήφιος Βουλευτής Β΄ Πειραιά, νυν υπεύθυνος Τομέα Β΄ Πειραιά (Σύνεδρος)
21. Κορέτση Όλγα Φιλόλογος, τ. υποψήφια Βουλευτής Ν. Ιωαννίνων (Σύνεδρος)
22. Κρασσακοπούλου Χριστίνα Επιχειρηματίας (μεσίτρια), τ. γραμματεία Β1 Βόρειου Τομέα Αττικής (Σύνεδρος)
23. Κώττης Ιωάννης Οδοντίατρος, Εκπαιδευτικός Μέσης Εκπαίδευσης, τ. γραμματέας Τοπικής Κοινότητος Α΄ Αθηνών (Σύνεδρος)
24. Λουμίδης Αναστάσιος Ελεύθερος επαγγελματίας, τ. υποψήφιος Βουλευτής Β2 Δυτικού Τομέα Αττικής, πρώην αναπληρωματικό μέλος Βουλευτηρίου, τ. υπεύθυνος Νομαρχιακής Κοινότητος Β2 Δυτικού Τομέα Αττικής (Σύνεδρος)
25. Μαλλιαρού Αντιγόνη Καθηγήτρια γαλλικών, τ. υπεύθυνη Νομαρχιακής Κοινότητος Β1 Βόρειου Τομέα Αττικής, γραμματεία Θεματικής Ομάδος Εξωτερικής Πολιτικής (Σύνεδρος)
26. Μισαηλίδου Ζωή Ιδιωτική υπάλληλος, τ. υποψήφια Βουλευτής Β΄ Περιφέρειας Πειραιά (Σύνεδρος)
27. Μπακογιάννης Μιχάλης Τεχνολόγος Διατροφής, τ. υποψήφιος Βουλευτής Ν. Ηλείας
28. Μποζίνη Μαρία Ιδιωτική υπάλληλος, Ιδρυτικό μέλος ΝΙΚΗΣ, τ. υποψήφια Βουλευτής Ν. Κοζάνης, πρώην μέλος Βουλευτηρίου ΝΙΚΗΣ (Σύνεδρος)
29. Πάλλας Φώτιος Εκπαιδευτικός φιλόλογος, τ. υποψήφιος Βουλευτής Ν. Τρικάλων (Σύνεδρος)
30. Πάγκαλος Στέργιος Αξιωματικός ε.α., τ. μέλος Κοινότητος Ν. Πιερίας (Σύνεδρος)
31. Παπαδάμου Βασιλική Φιλόλογος, τ. υποψήφια Βουλευτής Ν. Ροδόπης
32. Παπαδόπουλος Νικόλαος Θωρακοκαρδιοχειρούργος, Βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης, πρώην μέλος Ομαιχμίας ΝΙΚΗΣ (Σύνεδρος)
33. Παπαδόπουλος Άγγελος Ηλεκτρολόγος Μηχανικός, τ. μέλος ΝΙΚΗΣ (Σύνεδρος)
34. Παπαδόπουλος Δημήτριος Ηλεκτρολόγος Μηχανικός, τ. μέλος ΝΙΚΗΣ (Σύνεδρος)
35. Παπαδόπουλος Κωνσταντίνος Φοιτητής Νομικής, τ. μέλος ΝΙΚΗΣ (Σύνεδρος)
36. Παπακωνσταντίνου Σπυρίδων Δημόσιος υπάλληλος, πρώην μέλος γραμματείας Ν. Λάρισας (Σύνεδρος)
37. Πουλής Γεώργιος Πολιτικός Μηχανικός, τ. υποψήφιος Βουλευτής Β3 Τομέα Δυτικής Αττικής (Σύνεδρος)
38. Ρωμανίδης Μωυσής Συνταξιούχος, τ. υποψήφιος Βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης
39. Σενή Μαρίνα Θεολόγος, τ. υποψήφια Βουλευτής Α΄ Πειραιώς (Σύνεδρος)
40. Σύρπης Γεώργιος Ψυχίατρος, Ιδρυτικό μέλος ΝΙΚΗΣ, τ. υποψήφιος Βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης (Σύνεδρος)
41. Τερζής Παναγιώτης Μηχανολόγος Μηχανικός Α.Π.Θ., τ. μέλος Bουλευτηρίου και Ομαιχμίας, τ. Γενικός Γραμματέας ΝΙΚΗΣ, τ. υποψήφιος Βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης (Σύνεδρος)
42. Τριγλινός Αναστάσιος Πληροφορικός, τ. αναπληρωματικό μέλος Βουλευτηρίου (Σύνεδρος)
43. Τσιούρβας Δημήτριος Αξιωματικός ε.α., τ. υποψήφιος Βουλευτής Ν. Λάρισας, τ. αναπληρωτής υπεύθυνος Ν. Λάρισας (Σύνεδρος)
44. Τσουγανάτος Αθανάσιος Υποστράτηγος ε.α., τ. υποψήφιος Βουλευτής Α΄ Αθηνών, τ. μέλος Βουλευτηρίου και Ομαιχμίας ΝΙΚΗΣ, υπεύθυνος Νομαρχιακής κοινότητος Α΄ Αθηνών(Σύνεδρος)
45. Φασουλή-Τσαμπαλά Κωνσταντίνα Φιλόλογος, τ. υποψήφια Βουλευτής Ν. Ιωαννίνων (Σύνεδρος)