Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Εικόνες από το Άγιο Όρος ταξιδεύουν στη Λευκωσία

Google Logo Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google.

Έκθεση για το Άγιο Όρος διοργανώνει η Αγιορειτική Εστία Θεσσαλονίκης και ο Δήμος Θεσσαλονίκης και το δήμο Λευκωσίας

Η Αγιορειτική Εστία Θεσσαλονίκης και ο Δήμος Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με τον Δήμο Λευκωσίας, διοργανώνουν από κοινού Έκθεση φωτογραφίας με τίτλο: «Άγιο Όρος: Κατ΄ εικόνα του φωτογραφικού βλέμματος»..

Η Έκθεση θα πραγματοποιηθεί στο Πολιτιστικό κέντρο του Δήμου Λευκωσίας «ΜΥΛΟΙ» (περιοχή Καϊμακλί) και θα εγκαινιαστεί στις 29 Σεπτεμβρίου 2016 και ώρα 19:30.

Τα εγκαίνια θα τελέσουν από κοινού ο κ. Γιάννης Μπουτάρης, Δήμαρχος Θεσσαλονίκης και Πρόεδρος του Δ.Σ της Αγιορειτικής Εστίας, και η κ. Λεώνη Ορφανίδου, Πρόεδρος της Πολιτιστικής Επιτροπής του Δήμου Λευκωσίας.

Η Έκθεση εντάσσεται στο πρόγραμμα του Δήμου Θεσσαλονίκης «Διπλωματία Πόλεων» που θα λάβει χώρα στη Λευκωσία στις 29 και 30 Σεπτεμβρίου 2016.

Η Έκθεση πρωτοπαρουσιάστηκε στη Θεσσαλονίκη, στους εκθεσιακούς χώρους της Αγιορείτικης Εστίας από τον Σεπτέμβριο του 2015 έως και τον Μάρτιο του 2016, ενώ ακολούθως μεταφέρθηκε και στο Σισμανόγλειο Μέγαρο του Γενικού Προξενείου της Ελλάδας στην Κωνσταντινούπολη όπου παρέμεινε από τις 6 έως 28 Μαΐου 2016 και εγκαινιάστηκε από την Α.Θ.Π. τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο.

Στην Έκθεση παρουσιάζεται το έργο που πραγματοποίησαν στο Άγιον Όρος τέσσερεις φωτογράφοι: ο Ali Borovali από την Τουρκία, ο Zbigniew Kosc από την Пολωνία, ο Zoran Purger από την Σερβία και ο Valery Bliznyuk από την Ρωσία.

Το Άγιον Όρος υπήρξε, και συνεχίζει να είναι, ένας ιδιαίτερος πόλος έλξης για όλους τους δημιουργούς, ιστορικούς, συγγραφείς, ποιητές, ζωγράφους και κυρίως φωτογράφους. Οι τέσσερεις φωτογράφοι επισκέφθηκαν πολλές φορές την Αθωνική Πολιτεία και βίωσαν την εμπειρία του προσκυνητή – περιηγητή καταγράφοντας μέσα από το φωτογραφικό τους φακό μοναδικές στιγμές από το φυσικό τοπίο, τις λατρευτικές συνήθειες των μοναχών, τον καθημερινό τους βίο και κατέληξαν να εστιάσουν στα πρόσωπα των γερόντων του Άθω.

Εγκαίνια: Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2016 στις 19:30

Διάρκεια έκθεσης: 29 Σεπτεμβρίου 2016 – 7 Οκτωβρίου 2016

Ημέρες και ώρες λειτουργίας: Δευτέρα έως Παρασκευή 10:00-13:00 και 17:00- 20:00,

Διεύθυνση: Κωνσταντινουπόλεως 4, Καϊμακλί – Λευκωσία (κοντά στην εκκλησία Αγ. Βαρβάρας) Τηλ: 22797651.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Βουλή: Ανακοινώθηκε η πρόταση της ΝΔ για τη Συνταγματική Αναθεώρηση
Πότε θα ανακοινωθεί η συγκρότηση της προβλεπόμενης Επιτροπής Αναθεώρησης του Συντάγματος – Θα έχει 42 μέλη και διακομματικό προεδρείο
Βουλή: Ανακοινώθηκε η πρόταση της ΝΔ για τη Συνταγματική Αναθεώρηση
Μαζικές ανακλήσεις για 26.471 αυτοκίνητα ΙΧ στην Ελλάδα – Ποια πρέπει να ακινητοποιηθούν
Αφορούν μοντέλα Citroen, DS, Peugeot και Opel για αερόσακους, διαρροή καυσίμου και αντλία νερού – Σε μία περίπτωση οι ιδιοκτήτες καλούνται να...
Μαζικές ανακλήσεις για 26.471 αυτοκίνητα ΙΧ στην Ελλάδα – Ποια πρέπει να ακινητοποιηθούν
Κωνσταντοπούλου για Τσίπρα: Το 2015 στο Μαξίμου διάβαζε παρακολουθήσεις της ΕΥΠ
«Ήταν ένα πρόσωπο παραδομένο στο παρακράτος» είπε για τον πρώην πρωθυπουργό η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας
Κωνσταντοπούλου για Τσίπρα: Το 2015 στο Μαξίμου διάβαζε παρακολουθήσεις της ΕΥΠ