Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Πολιτισμός

Θεσσαλονίκη: Απόπειρα για… Ρεκόρ Γκίνες στη Νέα Παραλία! (ΦΩΤΟ)

Θεσσαλονίκη: Απόπειρα για… Ρεκόρ Γκίνες στη Νέα Παραλία! (ΦΩΤΟ)
Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google Google Logo">
Για την μεγαλύτερη κυανοτυπία στον κόσμο!

Προσπάθεια του φωτογράφου Στέφανου Τσακίρη και της ομάδας ΦωτοΓραφείον να κάνει  το ρεκόρ Γκίνες με τη δημιουργία της μεγαλύτερης κυανοτυπίας στον κόσμο στο χώρο της νέας παραλίας Θεσσαλονίκης, Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου 2017,

Στόχος της ομάδας, όπως αναφέρει και η ίδια, είναι να δημιουργήσει ένα έργο τέχνης και τεχνικής. Για να το πετύχει αυτό, θα χρησιμοποιήσει ένα μεγάλης κλίμακας κομμάτι υφάσματος επιφάνειας 280 τ.μ. περίπου. Το μοτίβο που θα αποτυπωθεί σε αυτό θα προκύψει από την τοποθέτηση ατόμων και αντικειμένων πάνω στο πανί.

Τεχνικά, η διαδικασία είναι η εξής: το πανί εμποτίζεται με μια φωτοευαίσθητη ουσία και αφού στεγνώσει έχει καταστεί φωτοευαίσθητο μόνο σε ηλιακό φως(προετοιμασία).Από τη στιγμή που ξεδιπλώνεται για έκθεση στον ήλιο (ημέρα εκδήλωσης) τοποθετούμε αμέσως πάνω στο πανί αντικείμενα (στην περίπτωση μας ο κόσμος ξαπλώνει πάνω στο πανί και μένει ακίνητος) και σε λίγα λεπτά δημιουργείται πάνω στο ύφασμα μια λανθάνουσα εικόνα, ένα αποτύπωμα.

ΦΩΤΟ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Typosthes στo Google news Google News

Περισσότερα από Πολιτισμός

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ
Θεσσαλονίκη: «Κοινοί Ιεροί Τόποι» σε τριμερή έκθεση στα Δημήτρια

Διαγραμμίσεις επαρχιακού δικτύου στον Δήμο Λαγκαδά