Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Νέοι της Ευρώπης καταγράφουν τη ζωή τους μέσα από φωτογραφίες

Σε έκθεση φωτογραφίας που εγκαινιάζεται την Δευτέρα 24/11 και ώρα 18:00, στον κεντρικό ισόγειο χώρο του Δημαρχείου Θεσσαλονίκης.

Η έκθεση φωτογραφίας «HAVING THEIR SAY», που διοργανώνεται από τη Θεσσαλονίκη – Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας και τη Νορβηγική Πρεσβεία στην Αθήνα, εγκαινιάζεται την Δευτέρα 24/11 και ώρα 18:00, στον κεντρικό ισόγειο χώρο του Δημαρχείου Θεσσαλονίκης. Η έκθεση που γίνεται υπό την αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης, αφορά ένα εν εξελίξει έργο φωτογραφικής καταγραφής των πτυχών της ζωής των Ευρωπαίων νέων, σε μια περίοδο όπου η Ευρώπη βιώνει μεγάλη αβεβαιότητα αλλά και ευκαιρίες για νέα ξεκινήματα.

Διακεκριμένοι φωτογράφοι από την Τσεχία, τη Λετονία, την Πολωνία, τη Ρουμανία και την Ελλάδα έχουν καταγράψει και παρουσιάζουν στο κοινό, μέσω της φωτογραφίας, στιγμές των νέων των χωρών τους, δημιουργώντας έναν μοναδικό καμβά ιστοριών, ικανών να αναδείξουν την προοπτική των κοινωνικών προκλήσεων της Ευρώπης. Οι φωτογραφίες από τις πέντε χώρες θα παρουσιαστούν σε άμεση συνομιλία με αυτές των νέων τόσο της Αθήνας όσο και της Θεσσαλονίκης που έχουν ανταποκριθεί στο αντίστοιχο OPEN CALL της Έκθεσης, δημιουργώντας ένα ψηφιδωτό εικόνων μέσα απ’ το οποίο οι νέοι εκφράζουν τις διαφορές αλλά και τις ομοιότητές τους, αποτυπωμένες πότε από έναν εξωτερικό παρατηρητή και πότε από τους ίδιους.

Συμμετέχουν οι φωτογράφοι: Γιάννης Κόντος (Ελλάδα), Robin Maddock (Τσεχία), Benedicte Kurzen (Λετονία), Maciek Nabrdalik (Πολωνία), Donald Weber (Ρουμανία).

Διάρκεια έως 19 Δεκεμβρίου 2014. Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα - Παρασκευή: 11:00-18:00, Σάββατο - Κυριακή: 11:00-18:00.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θεσσαλονίκη: Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση – Συλλήψεις μελών ακροδεξιάς οργάνωσης
Κατηγορούνται για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, η οποία λειτουργούσε υπό το μανδύα της ακροδεξιάς συλλογικότητας
Θεσσαλονίκη: Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση – Συλλήψεις μελών ακροδεξιάς οργάνωσης
Eπιτέθηκαν με τσεκούρι σε ντελιβερά στα Χανιά - Στη φυλακή δύο άντρες
Ο διανομέας κατάφερε με έναν ελιγμό να αποφύγει το χτύπημα με το τσεκούρι το οποίο όμως «βρήκε» στην μπαγκαζιέρα του δικύκλου
Eπιτέθηκαν με τσεκούρι σε ντελιβερά στα Χανιά - Στη φυλακή δύο άντρες