Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Ανακοινώθηκαν οι υποψήφιοι του 9ου βραβείου ΔΕΣΤΕ

Google Logo Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google.

Τα εγκαίνια της έκθεσης των υποψηφίων θα πραγματοποιηθούν στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης στις 27 Μαΐου και η απονομή του Βραβείου, στις 7 Σεπτεμβρίου

Ανακοινώθηκαν οι έξι υποψήφιοι καλλιτέχνες για το 9ο Βραβείο ΔΕΣΤΕ, στους οποίους κατέληξε η επιτροπή του βραβείου, ανάμεσα σε εικοσιέξι προτεινόμενους καλλιτέχνες. Τα εγκαίνια της έκθεσης των υποψηφίων θα πραγματοποιηθούν στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης στις 27 Μαΐου και η απονομή του Βραβείου, στις 7 Σεπτεμβρίου. Οι έξι υποψήφιοι καλλιτέχνες για το 9ο Βραβείο και το σκεπτικό επιλογής τους είναι οι εξής:

Ναταλί Γιαξή - Για την πολυφωνία και την παράδοξη ποιητική που μεταχειρίζεται τη ροή, καθώς και τον αυθόρμητο και επινοητικό τρόπο της πρακτικής της.

Πέτρος Μώρης - Για την εννοιολογική διαχείριση εφαρμοσμένων πρακτικών μέσα από τη λογική της λειτουργίας του διαδικτύου.

Γιάννης Παπαδόπουλος - Για τον τρόπο με τον οποίο ελαχιστοποιεί και απομονώνει τις δομές που διατρέχουν γνωστικά αντικείμενα.

Άγγελος Πλέσσας - Για την πρωτότυπη μορφοποίηση του ιδεών του διαδικτύου και την εφαρμογή τους στον κοινωνικό χώρο, καθώς και τη σύνδεσή τους με μια νέα πνευματικότητα.

Σωκράτης Σωκράτους - Για τη λυρικότητα και την αμεσότητα της επεξεργασίας των υλικών σε επανερχόμενες μορφές.

Μαρία Χασάπη - Για τον συνδυασμό κίνησης και χρονικότητας, τον οποίο μεταγράφει και εξάγει στην πόλη.

Η Επιτροπή Επιλογής αποτελείται από τους: Ανδρέα Αγγελιδάκη (Καλλιτέχνης, Αρχιτέκτονας, Επιμελητής), Δάφνη Βιτάλη (Ιστορικός Τέχνης, Επιμελήτρια, ΕΜΣΤ), Αντρέ Ζιβανάρη (Διευθύντρια, Point Centre for Contemporary Art, Λευκωσία), Ευαγγελία Λεδάκη (Επιμελήτρια, Κριτικός Τέχνης),Δημήτρη Πασσά (Συλλέκτης), Κώστα Σαχπάζη (Καλλιτέχνης, νικητής του Βραβείου ΔΕΣΤΕ 2013).

Η Κριτική Επιτροπή αποτελείται από τους: Δάκη Ιωάννου (Πρόεδρος, Ίδρυμα ΔΕΣΤΕ), Μπερνάρ Μλιστάν(Διευθυντής, Κέντρου Ζορζ Πομπιντού , Παρίσι), Θέλμα Γκόλντεν (Διευθύντρια και Επιμελήτρια, The Studio Museum in Harlem, Νέα Υόρκη), Μαξ Χολάιν, (Διευθυντής, Schirn Kunsthalle Frankfurt, Φρανκφούρτη),Τομ Μορτον (Συγγραφέας, Επιμελητής, Συντάκτης, περιοδικό Frieze), Γιακούμπ Τζούλιαν Ζιολκόφσκι (Καλλιτέχνης). Σημειώνεται ότι το Βραβείο ΔΕΣΤΕ θεσμοθετήθηκε το 1999 για τη στήριξη και προώθηση της σύγχρονης ελληνικής τέχνης και απονέμεται κάθε δύο χρόνια σε έναν Έλληνα καλλιτέχνη που ζει είτε στην Ελλάδα είτε στο εξωτερικό.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Οι 2 κατηγορίες ατόμων που πνίγονται πιο συχνά στις παραλίες - Τι ισχύει για Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική
Στην σημασία της πρόληψης και της σωστής ενημέρωσης στάθηκε μέλος της Ένωση Σχολών Ναυαγοσωστικής Ελλάδος, τονίζοντας πως οι παραλίες Χαλκιδικής και...
Οι 2 κατηγορίες ατόμων που πνίγονται πιο συχνά στις παραλίες - Τι ισχύει για Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική
Θεσσαλονίκη: Μεγάλη επιτυχία στο νοσοκομείο Άγιος Δημήτριος – Η σύνθετη επέμβαση
Εξαιρετικά απαιτητική επέμβαση διενεργήθηκε με επιτυχία σε ασθενή με σύνθετη παθολογία παγκρέατος
Θεσσαλονίκη: Μεγάλη επιτυχία στο νοσοκομείο Άγιος Δημήτριος – Η σύνθετη επέμβαση
Το μήνυμα του Μέσι μετά τον τελικό: «Ο πόνος είναι τεράστιος, κρατάω όλα όσα πετύχαμε»
«Θα θυμάμαι πάντα τη στήριξη μιας ολόκληρης χώρας, η οποία μας έφερε ξανά ανάμεσα στις καλύτερες ομάδες του κόσμου» δήλωσε ο Αργεντινός σταρ
Το μήνυμα του Μέσι μετά τον τελικό: «Ο πόνος είναι τεράστιος, κρατάω όλα όσα πετύχαμε»