Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Πολιτισμός

Παραιτήθηκε ο Παναγιώτης Δούρος από το ΥΠΠΟ

Παραιτήθηκε ο Παναγιώτης Δούρος από το ΥΠΠΟ
Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google Google Logo">
Πρόσφατα γαλλικό έντυπο σχολίασε την συγγενική σχέση του με τη Ρένα Δούρου, καταγγέλλοντας «νεποτισμό»

Την παραίτησή του από τη θέση του διευθυντή στο γραφείο του υπουργού Πολιτισμού υπέβαλε την Παρασκευή ο Παναγιώτης Δούρος.

Η παραίτηση έγινε αποδεκτή από τον υπουργό, Αριστείδη Μπαλτά.

Από το υπουργείο σημειώνουν ότι δεν ζητήθηκε από τον κ. Δούρο να παραιτηθεί.

Ο Παναγιώτης Δούρος επιστρέφει στο Ελληνικό Φεστιβάλ, όπου εργαζόταν από το 2005.

Σημειώνεται ότι πρόσφατα το γαλλικό έντυπο Mouvement.net σε άρθρο του για την παραίτηση του Γιαν Φαμπρ αναφερόταν στην σχέση της περιφεριάρχου Αττικής Ρένας Δούρου με τον Παναγιώτη Δούρο (είναι αδέλφια), καταγγέλλοντας «νεποτισμό».

Μάλιστα το γαλλικό online περιοδικό -σε άρθρο του Ζαν-Μαρκ Αντόλφ- χαρακτήριζε τον κ. Δούρο ως «μέλος του αθηναϊκού τζετ σετ», άνθρωπο με «σκιώδη ρόλο» και «με τάσεις βυζαντινισμού».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο κ. Δούρος προσκάλεσε τον Βέλγο περφόρμερ στην Ελλάδα και μεταξύ άλλων του υποσχέθηκε «πλήρη ελευθερία» στις καλλιτεχνικές επιλογές και -σύμφωνα πάντα με το γαλλικό περιοδικό- ετήσιο μπάτζετ 5 εκατ. ευρώ (οι εγχώριες πληροφορίες έκαναν λόγο για προϋπολογισμό 2.000.000 ευρώ).

Έντονη ήταν η αντίδραση της κ. Δούρου, το γραφείο της οποίας ανέφερε μεταξύ άλλων: «Η περιφερειάρχης Δούρου δεν παρενέβη ποτέ με οιονδήποτε τρόπο ώστε να διορισθεί ο κύριος Δούρος στην θέση του διευθυντή του γραφείου του υπουργού Πολιτισμού. Ο κ. Δούρος υπήρξε επί σειρά ετών ο στενότερος συνεργάτης του κου. Γιώργου Λούκου, τέως διευθυντή του Φεστιβάλ Αθηνών και επιλέχθηκε για την θέση αυτή χάρη στις εξειδικευμένες σπουδές του και την γνώση του στον τομέα του πολιτισμού, πολύ πριν την εκλογή της Ρένας Δούρου στην θέση της Περιφερειάρχη της Αττικής, τον Μάιο του 2014. Εξάλλου γι'αυτό επιλέχθηκε, ως έμπειρο στέλεχος του Φεστιβάλ Αθηνών, από δύο διαδοχικούς υπουργούς Πολιτισμού ώστε να διατελέσει διευθυντής του υπουργικού γραφείου».

Ακολουθήστε το Typosthes στo Google news Google News

Περισσότερα από Πολιτισμός

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ
«Μια σφαίρα για την Τζέην» στο Θέατρο Άρατος

Τα ανέκδοτα της ημέρας!