Κανονικά αναμένεται να λειτουργήσουν τα περισσότερα σχολεία των δήμων της Θεσσαλονίκης. Ωστόσο και λόγω των προβλημάτων που προκλήθηκαν από τον χιονιά και τον παγετό θα υπάρξουν και σχολεία που δεν θα μπορέσουν να ανοίξουν αύριο. Υπενθυμίζουμε ότι με δηλώσεις του νωρίτερα ο εντεταλμένος σύμβουλος του Δήμου Θεσσαλονίκης για θέματα παιδείας ανέφερε ότι στόχος είναι να ανοίξουν τα 2/3 των σχολείων του δήμου αφού πρόκειται στην πλειονότητά τους για κτίρια παλιά στα οποία δημιουργήθηκαν πολλά προβλήματα.
Οι ανακοινώσεις για τα σχολεία των δήμων έχουν ξεκινήσει από την Παρασκευή όπως σας ενημέρωνε το typosthes.gr, ενώ σήμερα αναμένονται οι ανακοινώσεις όλων των υπόλοιπων δήμων.
Δείτε παρακάτω τους πρώτους δήμους που ανακοίνωσαν ότι θα ανοίξουν τα σχολεία αύριο, Δευτέρα:
Δήμος Αμπελοκήπων-Μενεμένης
Την Δευτέρα 16/01/17 όλα τα σχολεία(νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια, λύκεια) του Δήμου Αμπελοκήπων-Μενεμένης θα λειτουργήσουν κανονικά. Στο πλαίσιο εφαρμογής των μέτρων αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών ο δήμος έχει προβεί στους απαραίτητους αποχιονισμούς, έχει αποκατασταθεί η προσβασιμότητα σε όλα τα σχολεία και η λειτουργικότητά τους. Οι παιδικοί σταθμοί θα λειτουργήσουν κανονικά.
Δήμος Νεάπολης- Συκεών
Κανονικά θα λειτουργήσουν όλα τα σχολεία και οι βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί του Δήμου Νεάπολης-Συκεών και στις 4 δημοτικές ενότητες.
Δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη
Ανοιχτά θα είναι από τη Δευτέρα 16 Ιανουαρίου όλα τα σχολεία του δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη, καθώς τα δυσμενή καιρικά φαινόμενα έχουν υποχωρήσει αισθητά. Κανονικά θα λειτουργήσουν επίσης οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί σε όλο τον δήμο.
Σταδιακά από νωρίς το πρωί άρχισαν να αποκαθίστανται τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν τις προηγούμενες ημέρες σε σχολικά κτίρια με την έλλειψη υδροδότησης που προκλήθηκε λόγω του παγετού. Όπως εκτιμάται από την ΕΥΑΘ τις επόμενες ώρες το δίκτυο ύδρευσης σε όλες τις περιοχές του δήμου θα λειτουργεί κανονικά.
Επιπλέον ο δήμαρχος με έγγραφες οδηγίες του προς τους συναρμόδιους αντιδημάρχους Καθαριότητας Περιβάλλοντος & Ανακύκλωσης, Τεχνικών Υπηρεσιών & Πολεοδομίας, Απασχόλησης Κοινωνικής Προστασίας Υγείας & Παιδείας, τους καλεί στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους να προχωρήσουν και μέσα στο Σαββατοκύριακο σε άμεσες ενέργειες για την εξάλειψη και των παραμικρών προβλημάτων στις σχολικές μονάδες ώστε να διασφαλιστεί η κανονική λειτουργία τους.
Ο δήμος Πυλαίας Χορτιάτη θα συνεχίσει να παρακολουθεί τα καιρικά φαινόμενα και θα επανεκτιμήσει την κατάσταση ανάλογα με την εξέλιξή τους, ενώ θα ενημερώνει σχετικά τους δημότες του.
Δήμος Ωραιοκάστρου
Ανοιχτά θα είναι από τη Δευτέρα 16 Ιανουαρίου τα περισσότερα σχολεία του δήμου Ωραιοκάστρου καθώς αποκαθίστανται σταδιακά τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν τις προηγούμενες ημέρες με σημαντικότερο αυτό της έλλειψης υδροδότησης που προκλήθηκε λόγω του παγετού. Οι αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου προχωρούν σε όλες τις ενέργειες για την εξάλειψη των προβλημάτων στις σχολικές μονάδες προκειμένου να διασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία τους. Ωστόσο, σε ορισμένα σχολεία έχουν σημειωθεί πολύ σημαντικά προβλήματα τα οποία δεν μπορούν να αποκατασταθούν άμεσα. Η δημοτική αρχή Ωραιοκάστρου θα ενημερώσει τους δημότες της αύριο με νεότερη ανακοίνωση αναλυτικά για το ποια σχολεία θα λειτουργήσουν.