Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: Η 18χρονη Ελένη δεκτή με πλήρη υποτροφία στο Brown! (ΦΩΤΟ)

Σπουδαία επιτυχία για μαθήτρια της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής

Νέους δρόμους στη μελέτη του ανθρώπινου εγκεφάλου φιλοδοξεί να ανοίξει η 18χρονη Ελένη Γκίνη, μαθήτρια της Γ’ τάξης του Γενικού Λυκείου της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής, η οποία έγινε δεκτή για να σπουδάσει με πλήρη υποτροφία στο πανεπιστήμιο Brown στις ΗΠΑ

Η Ελένη Γκίνη, η οποία θα ξεκινήσει τις σπουδές της τον Αύγουστο θέλει να σπουδάσει νευροεπιστήμη, που μελετά τον εγκέφαλο σε διάφορα επίπεδα, από το κύτταρο, έως την συμπεριφορά και τη διανόηση και συνδυάζει την ψυχολογία και την βιολογία.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9Fm», δήλωσε ενθουσιασμένη που οι κόποι τόσων χρόνων απέδωσαν καρπό και έγινε το όνειρο της πραγματικότητα. Εξέφρασε, σε, την πεποίθηση ότι δεν θα τα είχε καταφέρει χωρίς την «τεράστια υποστήριξη» που είχε από την Αμερικανική Γεωργική Σχολή.

Η Ελένη Γκίνη τόνισε ότι την ενδιαφέρει ιδιαίτερα η έρευνα, «η ιδέα του να βρίσκεις κάτι καινούργιο, κάθε μέρα να είναι μια νέα πρόκληση και ειδικά το ανθρώπινο μυαλό θεωρώ ότι είναι ένα πολύ μεγάλο μυστήριο και έτσι το αντιμετωπίζω. Όχι μόνο ως ένα όργανο, αλλά ως ένα μυστήριο μια πρόκληση, κάτι ανεξερεύνητο».

Σημείωσε ότι ποτέ δεν ήταν στόχος της να φτάσει στην κορυφή, αλλά προσπαθούσε πάντα να δώσει τον καλύτερο εαυτό της ώστε να κερδίσει περισσότερα πράγματα. «Σκεφτόμουν ότι θα καθίσω να διαβάσω και αυτό θα ωφελήσει πρώτα απ’ όλα εμένα γιατί έχω κάποιους στόχους. «Και από εκεί και πέρα, προσπάθησα να έχω και κάποιες άλλες δραστηριότητες γιατί θεωρώ ότι το να διάβαζα μόνο δεν θα με βοηθούσε να φτάσω εδώ που έφτασα, πάντα συμμετείχα σε δραστηριότητες που προσφέρει η σχολή, όπως η επιχειρηματικότητα, το θέατρο».

Η Ελένη Γκίνη επισήμανε ότι το πανεπιστήμιο Brown, το οποίο επισκέφθηκε το καλοκαίρι, όχι μόνο ανταπεξήλθε, αλλά ξεπέρασε τις προσδοκίες της. Είναι μια πολύ δεκτική κοινωνία και ανοιχτή και βοηθάει μαθητές ανεξάρτητα από το περιβάλλον από το οποίο ήρθαν και εφόσον θα είμαι ξένη θα με βοηθήσει πάρα πολύ να βρω ανθρώπους που θα με υποδεχθούν θερμά», πρόσθεσε.

Δήλωσε έτοιμη να αφήσει πίσω τους δικούς της ανθρώπους και να ανοίξει τα φτερά της, ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να γυρίσει κάποια στιγμή στην Ελλάδα για να προσφέρει στον τόπο της.

Λίγα λόγια για το πρόγραμμα

Από την Α’ τάξη του Γενικού Λυκείου όσοι μαθητές ενδιαφέρονται να συνεχίσουν σε κάποιο Αμερικανικό πανεπιστήμιο δηλώνουν συμμετοχή στο πρόγραμμα Study USA της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής. Πρέπει να δίνουν ιδιαίτερη βάση στους βαθμούς, την αγγλική γλώσσα και το ιδιαίτερο πρόγραμμα πρακτικής άσκησης της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής. Επίσης, οφείλουν να συμμετέχουν σε λέσχες και να αναπτύσσουν έντονη κοινωνική δραστηριότητα στην οικοτροφειακή ζωή και τον εθελοντισμό. Στη Β’ τάξη πρέπει να συνεχίσουν να έχουν καλούς βαθμούς και να ενισχύσουν σημαντικά το επίπεδο της αγγλικής γλώσσας. Έχοντας εξασφαλίσει την επιτυχία στο πρόγραμμα Study USA, στις αρχές της Γ’ τάξης του λυκείου κάνουν αιτήσεις στα Πανεπιστήμια των ΗΠΑ που επιθυμούν να συνεχίσουν τις σπουδές τους. Τα πανεπιστήμια κάνουν την επιλογή τους αλλά παράλληλα παρακολουθούν και ενημερώνονται για τους βαθμούς των μαθητών μέχρι και το τέλος της σχολικής χρονιάς.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ