Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Εγκαίνια για νέο κέντρο-πρότυπο καινοτομίας στη Θεσσαλονίκη!

Η Deloitte αποφασισμένη να κάνει τη Θεσσαλονίκη «κόμβο τεχνογνωσίας, καινοτομίας και δημιουργικότητας»

Η Θεσσαλονίκη υποδέχτηκε ένα νέο πρότυπο κέντρο τεχνογνωσίας, με τα εγκαίνια του Deloitte Alexander Competence Center (DACC) στο Τεχνολογικό Πάρκο Θεσσαλονίκης. Η Deloitte «άνοιξε» το νέο κόμβο τεχνογνωσίας, καινοτομίας και δημιουργικότητας στη Θέρμη και στοχεύει στη νέα γενιά για να στελεχώσει μια εταιρεία, αποφασισμένη να παίξει καίριο ρόλο στη Βόρεια Ελλάδα.

«Η Θεσσαλονίκη, με τα πανεπιστήμια και την πολυπολιτισμικότητά της, θα μπορούσε κάλλιστα να προσελκύσει περισσότερες διεθνείς επιχειρήσεις και να αναδειχτεί σε κόμβο στην ευρύτερη διεθνή αγορά», τόνισε ο Βασίλης Καφάτος, consulting leader της εταιρείας.  

Ήδη από τις αρχές του χρόνου, η εταιρεία έχει προσλάβει 40 νέους στους τομείς των συμβουλευτικών, τεχνολογικών, χρηματοοικονομικών, φορολογικών και ελεγκτικών υπηρεσιών και της διαχείρισης εταιρικού κινδύνου, οι οποίοι εργάζονται πάνω σε σημαντικά διεθνή και εγχώρια έργα. Έως το τέλος του 2018, στόχος είναι να προσληφθούν τουλάχιστον άλλα 30 άτομα νέοι επιστήμονες, επαγγελματίες διαφορετικών ειδικοτήτων, όλοι full time και με συμβάσεις αορίστου χρόνου, με προοπτική μέχρι το 2020 ο αριθμός του ανθρώπινου δυναμικού που απασχολείται στο DACC να έχει φτάσει - και πιθανώς ξεπεράσει - τα 200 άτομα.

Για την στελέχωση του DACC η Deloitte συνεργάζεται με τα κορυφαία τοπικά εκπαιδευτικά ιδρύματα της Θεσσαλονίκης, για την προσέλκυση νέων ταλέντων, καθώς και για την ανάπτυξη καινοτόμων δράσεων, με στόχο οι νέοι απόφοιτοι και επαγγελματίες της Θεσσαλονίκης να αναπτύξουν την απαραίτητη επαφή με την αγορά εργασίας και τις ανάγκες της, χωρίς να χρειαστεί να μετακινηθούν για να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα της ανεργίας.

Την ίδια στιγμή, η εταιρεία στοχεύει στη συνεχή εκπαίδευση και ανάπτυξη των ανθρώπων της, με τους νέους συμβούλους που στελεχώνουν το DACC να παρακολουθούν ειδικά διαμορφωμένα σεμινάρια με κορυφαίους εισηγητές σε διεθνές επίπεδο, συμμετέχοντας παράλληλα σε διοργανώσεις ανάπτυξης δεξιοτήτων εντός και εκτός Ελλάδας.

O Διευθύνων Σύμβουλος της Deloitte κ. Δημήτρης Κουτσόπουλος, δήλωσε: «Είναι μεγάλη χαρά για την εταιρία μας να καλωσορίζουμε και επίσημα τα στελέχη του Deloitte Alexander Competence Center εγκαινιάζοντας τα νέα μας γραφεία. Στόχος αυτού του πρότυπου κέντρου τεχνογνωσίας είναι να δώσουμε στους καλύτερους αποφοίτους και νέους επαγγελματίες στη Θεσσαλονίκη σημαντικές προοπτικές εξέλιξης σε ένα πολυεθνικό περιβάλλον, αξιοποιώντας και καλλιεργώντας τις δεξιότητές τους μέσω της συνεχούς εκπαίδευσης, αλλά και παράλληλα να συμβάλλουμε στην αντιμετώπιση του σύγχρονου ελληνικού κοινωνικού φαινομένου του brain drain». Στα επόμενα τρία έως πέντε χρόνια τα πράγματα στη Θεσσαλονίκη θα είναι πολύ καλύτερα, εκτίμησε ο κ. Κουτσόπουλος.

Το Κέντρο Τεχνογνωσίας θα αναπτύσσει λύσεις συμβουλευτικού, θεωρητικού και πρακτικού χαρακτήρα για επιχειρήσεις και του εσωτερικού και εξωτερικού, όπως για παράδειγμα αυτοματοποιημένες λύσεις επιχειρηματικών διαδικασιών (automated business process solutions) για μικρές επιχειρήσεις στη Θεσσαλονίκη, που δεν αντέχουν οικονομικά να συντηρούν οικονομικό διευθυντή, ή η συμβουλευτική προς εξαγωγικές εταιρείες, μέσω επεξεργασμένης πληροφορίας.

Μάλιστα, για τη στελέχωση του Κέντρου, η Deloitte Ελλάδας ήρθε σε επαφή με τα πανεπιστήμια της Θεσσαλονίκης και τα ιδιωτικά κολλέγια, και η ανταπόκριση ήταν πολύ θετική, ενώ ήδη αναλαμβάνει έργα πελατών για την Deloitte Ιταλίας και Μάλτας και βρίσκεται σε συζητήσεις με την Deloitte Αγγλίας.

Γιώργος Καλλίνης

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Στις 9 Σεπτεμβρίου καταθέτουν τις υποψηφιότητές τους οι υποψήφιοι του ΠΑΣΟΚ
Οι υποψήφιοι θα πρέπει είτε να συγκεντρώσουν 5.000 υπογραφές από μέλη, είτε υπογραφές από το 15% της Κεντρικής Επιτροπής
Στις 9 Σεπτεμβρίου καταθέτουν τις υποψηφιότητές τους οι υποψήφιοι του ΠΑΣΟΚ