Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: Επικοινωνία Καϊτεζίδη-Ζέρβα μετά το κρούσμα κορωνοϊού

Σε ετοιμότητα ο δήμος Πυλαίας - Χορτιάτη, έγιναν προληπτικές απολυμάνσεις σε σχολεία

Σε ετοιμότητα για τον εντοπισμό και την αποτροπή πιθανής διασποράς του νέου κορωνοϊού αλλά και των ύποπτων κρουσμάτων βρίσκονται οι υγειονομικές υπηρεσίες όπως επιβεβαιώθηκε στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Κ. Ζέρβα ο δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη Ι. Καϊτεζίδης, μετά το πρώτο κρούσμα στη Θεσσαλονίκη.

Η υγεία της 38χρονης που νόσησε από τον ιό εξελίσσεται ομαλά, ενώ έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα όπως επιτάσσουν οι οδηγίες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και τα διεθνή ιατρικά πρωτόκολλα.

Παράλληλα ο δήμαρχος Πυλαίας- Χορτιάτη πραγματοποίησε σύσκεψη με τη συμμετοχή της αντιδημάρχου Απασχόλησης, Κοινωνικής προστασίας, Υγείας και Παιδείας Ελένης Γιαννούδη και συνεργατών του με αντικείμενο τα μέτρα «θωράκισης» του δήμου απέναντι στον κορωνοϊό.

Όπως επισημάνθηκε έχουν ήδη πραγματοποιηθεί προληπτικές απολυμάνσεις σε σχολεία και σε χώρους όπου κρίθηκε απαραίτητο, ενώ οι δημοτικές υπηρεσίες είναι σε ανοιχτή επικοινωνία με τις αρμόδιες αρχές με στόχο την σωστή ενημέρωση των δημοτών.

Ταυτόχρονα, ο Δήμος Πυλαίας- Χορτιάτη ενημέρωσε με την αποστολή SMS όλους τους δημότες του για τη λήψη των απαραίτητων μέτρων προστασίας και ατομικής υγιεινής, σύμφωνα με τις επίσημες οδηγίες του Υπουργείου Υγείας.

 

Τρόποι προφύλαξης- Τί πρέπει να γνωρίζουμε:

• Πλένουμε συχνά και σχολαστικά τα χέρια μας με σαπούνι και νερό ή αλκοολούχο διάλυμα.

• Όταν βήχουμε ή φταρνιζόμαστε, καλύπτουμε το στόμα και τη μύτη μας με τον αγκώνα ή ένα χαρτομάντηλο και πλένουμε αμέσως μετά τα χέρια μας.

• Απορρίπτουμε το χαρτομάντηλο, αμέσως μετά τη χρήση, σε κλειστό κάδο.

• Αποφεύγουμε τις κοντινές επαφές όταν παρουσιάζουμε συμπτώματα κρυολογήματος (όπως βήχα, πυρετό, καταρροή, πονόλαιμο) ή με άτομα που παρουσιάζουν αυτά τα συμπτώματα.

• Αν παρουσιάζουμε συμπτώματα πυρετού, βήχα ή δυσκολίας στην αναπνοή και έχουμε ταξιδιωτικό ιστορικό σε πληττόμενη περιοχή, επικοινωνούμε με το γιατρό μας ή με τον ΕΟΔΥ (τηλ. 2105212054) και παραμένουμε σπίτι μας.

• Αν παρουσιάζουμε συμπτώματα κατά τη διάρκεια ταξιδιού, ενημερώνουμε αμέσως το πλήρωμα και αναζητούμε ιατρική βοήθεια.

• Πλένουμε τα χέρια μας: όταν μαγειρεύουμε, όταν φροντίζουμε ασθενείς, όταν ερχόμαστε σε επαφή με ζώα.

• Εμπιστευόμαστε τους ειδικούς και τους επιστήμονες για την πληροφόρησή μας.

Περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες προστασίας σχετικά με το νέο κορωνοϊό μπορείτε να βρείτε στο site του Υπουργείου Υγείας (δείτε εδώ) και του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (δείτε εδώ).

 

 

 

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ