Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: Restart στον αθλητισμό με υπαίθρια άσκηση

Μαθήματα γυμναστικής σε εξωτερικούς χώρους προγραμματίζουν δήμοι της Θεσσαλονίκης

Της Λεμονιάς Βασβάνη

Από την έντυπη έκδοση "Τύπος Θεσσαλονίκης"

Οι μήνες που τα γυμναστήρια έμειναν κλειστά οδήγησαν αρκετούς λάτρεις της άσκησης στο να κάνουν γυμναστική στη φύση, να τρέχουν στην παραλία ή στο βουνό, να βγαίνουν για περπάτημα, ενώ μερικοί πιο δραστήριοι έπαιρναν τα στρωματάκια τους και έκαναν ασκήσεις στα πάρκα.

Τα γυμναστήρια ετοιμάζονται να επαναλειτουργήσουν, όμως παράλληλα δήμοι της Θεσσαλονίκης έχουν ετοιμάσει μαθήματα υπαίθριας άσκησης σε προσιτές τιμές.

 

Πιλάτες, γιόγκα, κολύμπι και cross training

 

Στο επόμενο δεκαπενθήμερο αναμένεται να μπει σε… τροχιά το πρόγραμμα υπαίθριας άσκησης στο δήμο Θεσσαλονίκης. «Θα γίνει restart στον αθλητισμό», δήλωσε στο «TyposThes» o αντιδήμαρχος Αθλητισμού-Νεολαίας-Εθελοντισμού του δήμου Θεσσαλονίκης κ. Αλέξανδρος Μπαρμπουνάκης, και πρόσθεσε ότι «αρχικά θα ξεκινήσει η λειτουργία προγραμμάτων αθλητισμού στη φύση στην 1η και 4η δημοτική κοινότητα. Γυμναστές του δήμου Θεσσαλονίκης θα κάνουν μάθημα σε ανοιχτούς χώρους άθλησης τρεις φορές την εβδομάδα. Θα είναι προγράμματα γιόγκα, πιλάτες, cross training, γενικής φυσικής κατάστασης για όλες τις ηλικίες και ανάλογα με την φυσική κατάσταση του αθλούμενου».

Εξάλλου όπως είπε ο αντιδήμαρχος προγραμματίζονται και εκδηλώσεις (πχ μαραθώνιοι, ημι- μαραθώνιοι) για τους επόμενους μήνες σε συνεννόηση με συλλόγους και σωματεία.

Με ενδιαφέρον αναμένεται από 9 έως 12/6 στο Ποσειδώνιο το Πρωτάθλημα Κολύμβησης Ανδρών και Γυναικών που γίνεται από την Κολυμβητική Ομοσπονδία και συνδιοργανωτή το δήμο Θεσσαλονίκης. Την σχετική έγκριση για την εκδήλωση αναμένεται να δώσει ένα από τα επόμενα δημοτικά συμβούλια του δήμου Θεσσαλονίκης.

Εξάλλου από την περασμένη Τρίτη επαναλειτουργεί και το δημοτικό Κολυμβητήριο του δήμου Θεσσαλονίκης στην Τούμπα τηρώντας τα απαραίτητα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Πάντως όπως ανέφερε ο κ. Μπαρμπουνάκης, στους μήνες που θα ακολουθήσουν θα υπάρχουν και άλλες αθλητικές δραστηριότητες σε εξωτερικούς χώρους, για τις οποίες θα γίνουν ανακοινώσεις προσεχώς.

 

Aqua aerobic, αλλά και γυμναστική στον καθαρό αέρα

κολυμβητηριο-καλαμαριας.jpg

Κανονικά επαναλειτουργεί και το δημοτικό Κολυμβητήριο Καλαμαριάς. Εκεί γίνονται πέρα από εκμάθηση κολύμβησης και μαθήματα aqua aerobic, αλλά και θεραπευτική κολύμβηση, ενώ φυσικά υπάρχουν και ώρες κοινού. Όπως ανέφερε στο «TyposThes» ο αντιδήμαρχος Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού, Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης του δήμου Καλαμαριάς κ. Αθανάσιος Γιαννακός: «Σύντομα θα ανοίξουν προγράμματα για αθλητισμό σε εξωτερικούς χώρους. Δεν έχουμε ακόμη κατασταλάξει στις τοποθεσίες, όμως ίσως αξιοποιήσουμε κάποιο πάρκο, τη μαρίνα, το Κόδρα, το γήπεδο του Αριστοτέλη ή κάποιες άλλες περιοχές». Επίσημες ανακοινώσεις θα γίνουν σύντομα. Πάντως θα συνεχιστούν και 1-2 διαδικτυακά μαθήματα γυμναστικής καθώς όπως είπε ο κ. Γιαννακός «υπάρχουν κάποιες κυρίες που τα προτιμούν επειδή τους αρέσουν περισσότερο, αλλά και επειδή φοβούνται λίγο να κυκλοφορήσουν έξω».

 

Από 17/5 άσκηση στην ύπαιθρο στο δήμο Κορδελιού Ευόσμου

3f1b_evomos.jpg

Από τη Δευτέρα 17/5 άρχισε το Πρόγραμμα της Υπαίθριας Άσκησης ενηλίκων στο δήμο Κορδελιού Ευόσμου. Η Αντιδήμαρχος Αθλητισμού και Νέας Γενιάς του δήμου Κορδελιού Ευόσμου κ. Μαρία Γαβαλά  σε τηλεφωνική μας επικοινωνίας μάς είπε πως «αρχικά θα γίνονται μαθήματα στις δύο Δημοτικές Ενότητες Ελευθερίου Κορδελιού και Ευόσμου. Στη Δημοτική Ενότητα Ελευθερίου Κορδελιού στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (Ανδρέα Παπανδρέου 2 & Κατσαντώνη) και στη Δημοτική Ενότητα Ευόσμου στο Υπαίθριο Γυμναστήριο της οδού Αντώνη Τρίτση στο ύψος της Ολυμπιάδος».

Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί από Δευτέρα - Παρασκευή, σε ωράριο πρωινό και απογευματινό και συγκεκριμένα: Τμήματα Πρωινά: 8:30 - 9:10, 9:20 - 10:00, Τμήματα Απογευματινά: 18:30 - 19:10, 19:20 - 20:00.

Παράλληλα θα συνεχιστούν και κάποια διαδικτυακά μαθήματα γυμναστικής, ενώ θα λειτουργούν τμήματα μπάσκετ, χορού, πιλάτες και γιόγκα.

Γενικά όπως τόνισε η κυρία Γαβαλά «γίνεται μια προσπάθεια βελτίωσης των υπαίθριων χώρων. Μέσα στο καλοκαίρι θα ξεκινήσει πρόγραμμα αναβάθμισης ώστε να δημιουργήσουμε και επιπλέον χώρους για εξωτερικές αθλητικές δραστηριότητες».

Οι Δηλώσεις συμμετοχής για τα προγράμματα άθλησης του δήμου γίνονται ηλεκτρονικά στην πλατφόρμα https://booking.open1.eu/kordelio-evosmos.

Πληροφορίες Δευτέρα - Παρασκευή 8:00 - 20:00 Γυμναστήριο Κολοκοτρώνη 43 & Τσαλή γωνία Τηλ.: 2310705442, 2310700082, 2310574155.

 

 

38 Τμήματα άθλησης σε ανοιχτούς χώρους στο δήμο Παύλου Μελά

pavlos.jpg

Νέο προγράμματος άσκησης σε ανοιχτούς χώρους τηρώντας όλα τα πρωτόκολλα ασφαλείας για την αποτροπή της διασποράς του Covid-19 ετοίμασε ο δήμος Παύλου Μελά.

Ο Προϊστάμενος Διεύθυνσης Παιδείας-Αθλητισμού-Πολιτισμού του δήμου Παύλου Μελά κ. Στάθης Αναστασιάδης ανέφερε στον «Τύπο Θεσσαλονίκης»: «Στη φετινή περίοδο λειτουργούν συνολικά 38 τμήματα άθλησης σε ανοιχτούς  χώρους και 7 τμήματα με διαδικτυακά προγράμματα άθλησης, (παιδιών και ενηλίκων) με τα παρακάτω αντικείμενα:

Μουσικοκινητική Αγωγή, Μπαλέτο, Ρυθμική Γυμναστική, Ενόργανη, Ορθοσωμική, Ορθοσωμική για την τρίτη ηλικία, Θεραπευτική Γυμναστική, Κυκλική Γυμναστική, Μυϊκή Ενδυνάμωση, Ενδυνάμωση, Break Dance, Pilates, Aerobic, Tabata, Abs & Hips, Κοιλιακοί Ραχιαίοι, Stretching, Total Body, Body Sculpt, Ping – Pong, Tennis, Beach Volley και τμήματα προετοιμασίας υποψηφίων για στρατιωτικές σχολές και ΤΕΦΑΑ.

pavlos_melas_athlisi.jpg

Μέχρι στιγμής συμμετέχουν στα προγράμματα άθλησης 320 ενήλικες και 160 παιδιά. Με την άρση των μέτρων και την αύξηση των συμμετεχόντων στα προγράμματα θα ικανοποιηθούν οι αιτήσεις και άλλων παιδιών προς εγγραφή που είναι σε αναμονή, λόγω των περιορισμών που θεσπίστηκαν  για την προστασία από τον covid 19, στον αριθμό των συμμετεχόντων στα προγράμματα. ΣυνεχίΖΟΥΜΕ με ασφάλεια!».

Σημειώνεται ότι με την εγγραφή τους και την κατάθεση των απαραίτητων δικαιολογητικών, οι πολίτες καταθέσουν επίσης και “Το δελτίο καταγραφής αθλουμένων” που αφορά ερωτήσεις για νόσηση ή όχι και ύπαρξη συμπτωμάτων covid 19. Επιπλέον, κατά την προσέλευση τους στο πρόγραμμα άθλησης γίνεται θερμομέτρηση σε όλους τους αθλούμενους, με απαγόρευση της εισόδου σε όσους είχαν θερμοκρασία μεγαλύτερη από 37οC. Τέλος, κατά τη διάρκεια των προγραμμάτων τηρούνται οι αποστάσεις ασφαλείας και η χρήση οργάνων γίνεται αποκλειστικά και μόνο με προσωπικά όργανα γυμναστικής των αθλουμένων.

Επιπλέον, στα δια ζώσης μαθήματα και προκειμένου να στηριχτούν οι πολίτες ας, που «μένουνε σπίτι» και θέλουν να ασκηθούν, το Τμήμα Αθλητισμού ξεκινάει μία σειρά  εξ αποστάσεως μαθημάτων, μέσω σύγχρονης τηλε – εκπαίδευσης από τις πλατφόρμες Zoom και  Skype.

Εξάλλου για όσους προτιμούν το κολύμπι υπάρχει και το Δημοτικό κολυμβητήριο Δήμου Παύλου Μελά (στη συμβολή των Οδών Ιθάκης και Περικλέους στην Άνω Ηλιούπολη, πρόσβαση με λεωφορεία 32Α και 34).

pavlos_melas_athlisi3.jpg

Λειτουργεί: Δευτέρα έως Παρασκευή 8:00 – 21:30, Σάββατο 9:30 – 16:30 και έχει τμήματα εκμάθησης κολύμβησης ενηλίκων-ανηλίκων – εφήβων, πρόγραμμα κινητικής αποκατάστασης, τμήματα ΑμεΑ, aqua aerobic , κοινού.

Υπενθυμίζεται ότι, οι χρήστες του κολυμβητηρίου πρέπει να προσκομίσουν στη Γραμματεία πρόσφατες ιατρικές βεβαιώσεις που να πιστοποιούν τη δερματολογική και παθολογική καταλληλότητα, καθώς και το “Δελτίο καταγραφής Covid-19”.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ