Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Ανελκυστήρας σκάλας για ΑμεΑ σε σχολεία στη δυτική Θεσσαλονίκη (ΦΩΤΟ)

Παραδόθηκε από το δήμο Νεάπολης - Συκεών στο 4ο Γυμνάσιο και 1ο ΕΠΑΛ Συκεών

Πλήρη πρόσβαση στους χώρους διδασκαλίας των μαθητών με κινητικά προβλήματα εξασφάλισε ο δήμος Νεάπολης-Συκεών με την εγκατάσταση ειδικής πλατφόρμας-ανελκυστήρα σε σχολικό συγκρότημα.

Πρόκειται για την πρώτη τοποθέτηση ασανσέρ σκάλας που τοποθετήθηκε στο 4ο Γυμνάσιο και 1ο ΕΠΑΛ Συκεών, με τους εκπαιδευτικούς να δηλώνουν ικανοποιημένοι για την επίλυση ενός προβλήματος και να εκφράζουν τις ευχαριστίες τους προς τη διοίκηση του δήμου.

Η επίσημη παράδοση του εξοπλισμού έγινε από τους εκπροσώπους της εταιρίας στην εκπαιδευτική κοινότητα, παρόντος του δημάρχου Σίμου Δανιηλίδη και του προέδρου της Δημοτικής Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Τριάνταφυλλο Κουσαγιαννίδη. Όπως εξήγησε ο εκπρόσωπος της εταιρίας, η πλατφόρμα-ανελκυστήρας σκάλας για άτομα με ειδικές ανάγκες είναι ένα μηχάνημα προσαρμοσμένο στις διαστάσεις της σκάλας, που μπορεί να φιλοξενήσει ολόκληρο το καρότσι με το ΑμεΑ και να το μεταφέρει σε όροφο, προσφέροντας πλήρη αυτονομία στον χρήστη αμαξιδίου, με όλα τα μέτρα ασφαλούς χρήσης και προστασίας, και με δυνατότητα χρήσης και από τον συνοδό με τηλεχειριστήριο. Να σημειωθεί ότι το συνολικό ποσό της κατασκευής και τοποθέτησης καλύφθηκε στο 100% από το ταμείο του δήμου.

anelkystiras_skalas_amea_neapoli_1.jpg

«Ο δήμος μας επιδεικνύει ιδιαίτερη ευαισθησία απέναντι στα άτομα με αναπηρία και προβλήματα κινητικότητας και προσπαθεί να δίνει λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Η υποχρέωσή μας είναι πολύ μεγαλύτερη όταν πρόκειται για παιδιά και μαθητές που οφείλουμε να κάνουμε τα πάντα για να μη στερηθούν τίποτα από την εκπαίδευσή τους», δήλωσε ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης.

 

«Διαρκής η στήριξη του δήμου…»

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Δημοτικής Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Τριαντάφυλλος Κουσαγιαννίδης έκανε λόγο για ένα πρόγραμμα καταγραφής των αναγκών όλων των σχολείων και μελέτης για την ικανοποίησή τους. Όπως ανέφερε, η αρχή έγινε από το 4ο Γυμνάσιο και 1ο ΕΠΑΛ Συκεών όπου καταγράφηκε το πρόβλημα με μαθητή με αναπηρία, και το σχέδιο θα επεκταθεί όπου αλλού χρειασθεί.

Για την ολοκλήρωση της εγκατάστασης του ανελκυστήρα σκάλας και την παράδοσή του στη σχολική κοινότητα οι εκπαιδευτικοί δεν έκρυψαν την ικανοποίησή τους.

«Θέλω να συγχαρώ τον δήμο Νεάπολης-Συκεών για τη διαρκή στήριξη που δίνει στο σχολείο μας και για την πρωτοβουλία να απαντήσουν πολύ γρήγορα σε ένα αίτημα που είχαμε κάνει σε συνεργασία με τον διευθυντή του 4ου Γυμνασίου για να γίνει αυτό το ασανσέρ για τα άτομα με ειδικές ανάγκες και για κάθε παιδί που έχει πρόβλημα προσβασιμότητας.  Μάλιστα, κάποια στιγμή είχαμε κι ένα πρόβλημα στις Πανελλαδικές Εξετάσεις που χρειάστηκε τότε να ανεβάσουμε με τα χέρια την υποψήφια, από ότι θυμάμαι. Οπότε ήταν ένα πάγιο αίτημα και ευχαριστούμε πάρα πολύ τον δήμο για τη διαρκή στήριξη και για το ότι μας τοποθέτησε κλιματιστικά στους χώρους διοίκησης», δήλωσε ο διευθυντής του 1ου ΕΠΑΛ Συκεών Στυλιανός Μπουλταδάκης.

anelkystiras_skalas_amea_neapoli_2.jpg

«Ήταν πραγματικά ένα έργο πάρα πολύ χρήσιμο, το ζητούσαμε καιρό και πραγματικά από την καρδιά μου θέλω να ευχαριστήσω και τον δήμαρχο και τον πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, και την πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου και φυσικά όλο το Δημοτικό Συμβούλιο, γιατί πραγματικά θα μας ανακουφίσουν», δήλωσε ο διευθυντής του 4ου Γυμνασίου Συκεών Γιώργος Ραβάνης, και πρόσθεσε: «Έχουμε συναδέλφους οι οποίοι έχουν προβλήματα κινητικά και δυσκολεύονταν ακόμα και μια σκάλα να ανέβουν. Και πραγματικά αυτό θα μας σώσει. Είχαμε, βέβαια, και παλαιότερα ένα μαθητή για τον οποίο χρειάστηκε να μετατρέψουμε την αίθουσα του χημείου σε αίθουσα διδασκαλίας γιατί το παιδί ήταν σε καροτσάκι. Δεν υπήρχαν οι υποδομές παρότι το κτίριο είναι σχετικά καινούριο. Έτσι, τώρα με την τοποθέτηση του ανελκυστήρα σκάλας είναι πραγματικά πάρα πολύ ευχάριστο που θα μπορούμε πλέον να εξυπηρετήσουμε και ανθρώπους ΑμεΑ, και ευχαριστούμε τον δήμαρχο μέσα από την καρδιά μας».

Από την πλευρά του, ο εκπαιδευτικός Ορέστης Χρήστου έκανε λόγο για μια «πολύ σημαντική εγκατάσταση για τους έχοντες κινητικά προβλήματα», που «θα εξυπηρετήσει τους μαθητές και τα άτομα με ειδικές ανάγκες».

anelkystiras_skalas_amea_neapoli_3.jpg

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ζέρβας: Στο δεύτερο εξάμηνο του 2024 θα λειτουργεί το μετρό Θεσσαλονίκης (VIDEO)
Δηλώσεις του δημάρχου Θεσσαλονίκης – Τι είπε σχετικά με το κυκλοφοριακό, την καθαριότητα και τις αστικές συγκοινωνίες
Ζέρβας: Στο δεύτερο εξάμηνο του 2024 θα λειτουργεί το μετρό Θεσσαλονίκης (VIDEO)