Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: Εργαζόμενοι ΟΑΣΘ και γιατρός καταδικάστηκαν για πλασματικές αναρρωτικές

Google Logo Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google.

Για ψεύτικες αναρρωτικές άδειες που πήραν από το 2015 έως το 2018

Σε ποινή φυλάκισης οκτώ μηνών με τριετή αναστολή καταδικάστηκαν δύο εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ και ένας γιατρός για ψεύτικες αναρρωτικές άδειες που πήραν από το 2015 έως το 2018.

Ο ιδιώτης γιατρός που τις χορήγησε είχε παραπεμφθεί για το αδίκημα της έκδοσης ψευδούς ιατρικής πιστοποίησης οι δε εργαζόμενοι, οδηγοί του ΟΑΣΘ, για ηθική αυτουργία στην έκδοση ψευδούς πιστοποίησης.

Το ζήτημα των πλασματικών αναρρωτικών αδειών είχε αποτελέσει αντικείμενο ενδελεχούς ελέγχου κλιμακίου της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας το οποίο διερεύνησε την περίοδο από το 2015 έως τα μέσα του 2018.

Στο πόρισμά τους οι ελεγκτές της ΕΑΔ είχαν διαπιστώσει κατά τον έλεγχο που έκαναν για τα έτη 2015, 2016, 2017 ως και το πρώτο εξάμηνο του 2018, ότι μερικές δεκάδες εργαζόμενοι λάμβαναν συστηματικά πλασματικές αναρρωτικές άδειες την περίοδο των γιορτών των Χριστουγέννων, του Πάσχα και κατά τους καλοκαιρινούς μήνες Ιούλιο και Αύγουστο.

Μάλιστα, φρόντιζαν να τις κολλάνε αμέσως πριν ή αμέσως μετά από τα ρεπό τους ή την κανονική τους άδεια, ώστε να επιμηκύνουν το διάστημα της απουσίας τους.

Πηγή: ΕΡΤ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ερντογάν για εισβολή στην Κύπρο: Δεν θα αφήσουμε ποτέ μόνους τους Τουρκοκύπριους
Στην ανάρτησή του, ο Τούρκος πρόεδρος τόνισε πως: «τιμώ με σεβασμό τους ηρωικούς μάρτυρές μας και εκφράζω την ευγνωμοσύνη μου προς τους βετεράνους...
Ερντογάν για εισβολή στην Κύπρο: Δεν θα αφήσουμε ποτέ μόνους τους Τουρκοκύπριους
Θεσσαλονίκη: Σαφάρι για παραβατικότητα ανηλίκων – Πού έγιναν 75 έλεγχοι
Για την πρόληψη και αντιμετώπιση της παραβατικότητας των ανηλίκων και την αποτροπή τους από κατανάλωση αλκοολούχων ποτών
Θεσσαλονίκη: Σαφάρι για παραβατικότητα ανηλίκων – Πού έγιναν 75 έλεγχοι
Μητσοτάκης: Δίκαιη η νίκη της Ισπανίας - Στο ποδόσφαιρο και στην πολιτική δεν αρκούν οι σταρ
«Θα έρθει και η ώρα γι' αυτό», απάντησε για το εάν η Ελλάδα θα φιλοξενήσει στο μέλλον κάποια μεγάλη αθλητική διοργάνωση
Μητσοτάκης: Δίκαιη η νίκη της Ισπανίας - Στο ποδόσφαιρο και στην πολιτική δεν αρκούν οι σταρ