Στη διαμαρτυρία συμμετείχαν και υπάλληλοι μέλη της ΠΟΕ-ΟΤΕ, δάσκαλοι, φοιτητές και εργαζόμενοι άλλων κλάδων που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα (σχολικοί φύλακες, καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών, κ.ά.). Στο υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης όπου κατέληξε η πορεία, είχαν συγκεντρωθεί από νωρίτερα και υπάλληλοι του υπουργείου Πολιτισμού. Αντιπροσωπεία των διαδηλωτών όλων των κλάδων έγινε δεκτή από τον υπουργό Μακεδονίας- Θράκης, στον οποίο ανέπτυξαν τα αιτήματά τους και επέδωσαν το ψήφισμά τους.
Αντίστοιχη συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε και στην Αθήνα, έξω από το Συμβούλιο της Επικρατείας, όπου, μάλιστα, σημειώθηκαν και επεισόδια ανάμεσα στους συγκεντρωμένους και δυνάμεις των ΜΑΤ, που έκαναν χρήση δακρυγόνων.
Η κρίση του ΣτΕ αναμένεται με εξαιρετικό ενδιαφέρον, αφενός διότι το μέτρο της διαθεσιμότητας αποτελεί μια από τις κεντρικές επιλογές της κυβέρνησης, κατ εφαρμογή των μνημονιακών δεσμεύσεων της χώρας και αφετέρου διότι το θέμα έχει διχάσει τα δικαστήρια (κυρίως σε επίπεδο Πρωτοδικείων) τα οποία έχουν το τελευταίο διάστημα εκδώσει αντικρουόμενες αποφάσεις ως προς την συνταγματικότητά του.
Υπενθυμίζεται ότι στο Συμβούλιο της Επικρατείας έχουν προσφύγει εκπαιδευτικοί, δημοτικοί αστυνομικοί αλλά και υπάλληλοι του υπουργείου Πολιτισμού, οι οποίοι ζητούν να κηρυχθούν αντισυνταγματικές οι νομοθετικές ρυθμίσεις που επέβαλαν το μέτρο της διαθεσιμότητας.