Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: Κλειστός ο Περιφερειακός για τη γέφυρα Πανοράματος - Ουρές από ΙΧ (VIDEO)

Google Logo Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google.

Εντατικά προχωρούν οι εργασίες χωρίς να έχουν αποφευχθεί οι καθυστερήσεις στην κυκλοφορία των οχημάτων

Του Μιχαήλ Λιάπη,

Σε εφαρμογή έχουν τεθεί από χθες βράδυ Παρασκευής κυκλοφοριακές ρυθμίσεις με κλειστό τμήμα του Περιφερειακού καθώς βρίσκονται σε εξέλιξη έργα στο πλαίσιο κατασκευής του Fly Over και συγκεκριμένα προχωρά η κατασκευή της γέφυρας Πανοράματος στο ρεύμα από Πυλαία προς Πανόραμα.

Οι εργασίες προχωρούν με ταχείς ρυθμούς, ωστόσο στο σημείο που διακόπτεται η κυκλοφορία και εκτρέπτεται από άλλες οδούς, η κίνηση είναι ιδιαίτερα αυξημένη, με ουρές ΙΧ επί του Περιφερειακού μέχρι σχεδόν τα Κωνσταντινουπολίτικα. Ακόμη όμως και στην Τζον Κένεντι που εκτρέπεται η κυκλοφορία των οχημάτων, η κίνηση διεξάγεται με μεγάλη καθυστέρηση, με «σταμάτα - ξεκίνα» σχεδόν μέχρι και την Πλαστήρα στη Χαριλάου.

Σύμφωνα με τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που έχουν ανακοινωθεί ο Περιφερειακός ανοίγει ξανά αύριο Κυριακή.

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες του TyposThes:

perifereiakos-gefyra_4.jpg
perifereiakos-gefyra_3.jpg
perifereiakos-gefyra_2.jpg
perifereiakos-gefyra.jpg
gefyra-perifereiakos_2.jpg
gefyra-perifereiakos.jpg
gefyra-perifereiakos_3.jpg
gefyra-perifereiakos_4.jpg

Όσον αφορά τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που έχουν τεθεί σε εφαρμογή από τη Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης ανακοινώθηκε ότι την Παρασκευή (26/06/2026) και ώρα 23:00, θα εφαρμοστεί 48ωρος αποκλεισμός κυκλοφορίας και στα δύο ρεύματα πορείας της Ανατολικής Εσωτερικής Περιφερειακής Οδού, στο ύψος του  Ανισόπεδου Κόμβου Κ11 (Πυλαίας - Πανοράματος).

Συγκεκριμένα:

  • Θα διακοπεί πλήρως η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στην Εσωτερική  Περιφερειακή Οδό Θεσσαλονίκης, στο ρεύμα πορείας προς Δυτικά, στο ύψος της 1ης εξόδου προς την οδό Πρασακάκη του Α/Κ Κ11 (Πυλαίας – Πανοράματος). Η κυκλοφορία όλων των οχημάτων θα διεξάγεται με κατάλληλη σήμανση μέσω των οδών Πρασακάκη, Τζων Κένεντυ και Ελαιώνων όπου τα οχήματα θα εισέρχονται εκ νέου στην Εσωτερική Περιφερειακή οδό, στο ρεύμα πορείας προς Δυτικά, στο ύψος του Α/Κ Κ11.
  • Θα διακοπεί πλήρως η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στην Εσωτερική  Περιφερειακή Οδό Θεσσαλονίκης, στο ρεύμα πορείας προς Ανατολικά, στο ύψος του κλάδου εξόδου προς την οδό Φωκά του Α/Κ Κ11 (Πυλαίας – Πανοράματος). Η κυκλοφορία όλων των οχημάτων θα διεξάγεται μέσω της οδού Φωκά με ελεύθερη επιλογή κατευθύνσεων μέσω του κέντρου πόλης.

Το Σάββατο (27/06/2026) και περί ώρα 05:00, θα εφαρμοστεί επιπροσθέτως αποκλεισμός κυκλοφορίας και στα δύο ρεύματα πορείας της αερογέφυρας Πυλαίας – Πανοράματος. Συγκεκριμένα, θα διακοπεί πλήρως η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στην οδό Τζων Κέννεντυ (αερογέφυρα Πυλαίας – Πανοράματος) από το ύψος της παρόδου Ελαιώνων έως το ύψος της οδού Φωκά. Η κυκλοφορία όλων των οχημάτων θα διεξάγεται με κατάλληλη σήμανση μέσω των οδών Ανοίξεως, Αμπελώνων, Πρασακάκη, Δελφών και Εγνατίας. 

Επισημαίνεται ότι από ώρα 08:00 έως ώρα 16:00 του Σαββάτου (27-06-2026) και από ώρα 10:00 έως ώρα 22:00 της Κυριακής (28-06-2026) δεν επιτρέπεται η κυκλοφορία φορτηγών αυτοκινήτων άνω των 3,5 τόνων επί της Εσωτερικής Περιφερειακής οδού Θεσσαλονίκης, από το ύψος του Κόμβου Κ-16 (Λαχαναγορά) έως τον Κόμβο Κ-13 (Νοσοκομείο Αγ. Παύλος).

Από ώρα 18:00΄ της Παρασκευής (26-06-2026) έως ώρα 18:00 της Κυριακής (28-06-2026) δεν θα επιτρέπεται η στάση και η στάθμευση όλων των οχημάτων σε τμήματα των οδών:        

Κατσιμίδη, από την οδό Σκουφά έως την οδό Κ. Καραμανλή.

Γ’ Σεπτεμβρίου, από την οδό Αγίου Δημητρίου έως οδό Εγνατία.

Εθνικής Αμύνης, από την οδό Αγίου Δημητρίου έως την οδό Εγνατία.

Παρακαλούνται οι οδηγοί να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις προς τα ανωτέρω αποκλεισμένα τμήματα, να καταβάλλουν ιδιαίτερη προσοχή, να συμμορφώνονται με τις πινακίδες σήμανσης, προς αποφυγή τροχαίων ατυχημάτων και δημιουργίας κυκλοφοριακών συμφορήσεων.

Ζητούμε την κατανόηση και τη συνεργασία των πολιτών, καταλήγει η ανακοίνωση της Τροχαίας. 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΚΠΑ: Πιλοτικό πρόγραμμα του για έγκαιρη ανίχνευση μικροβιακής αντοχής
Η Ελλάδα βρίσκεται στην κορυφή της Ευρωπαϊκής Ένωσης ως προς τους θανάτους και τη συχνότητα εμφάνισης της μικροβιακής αντοχής σε νοσοκομεία
ΕΚΠΑ: Πιλοτικό πρόγραμμα του για έγκαιρη ανίχνευση μικροβιακής αντοχής