Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Υγεία

Κορωνοϊός: Μαζί με τους 70άρηδες εμβολιασμός σε ασθενείς με χρόνιες παθήσεις

emvolio
Κορωνοϊός: Μαζί με τους 70άρηδες εμβολιασμός σε ασθενείς με χρόνιες παθήσεις
Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google Google Logo">
Προτεραιότητα στους μεταμοσχευμένους

Το μήνυμα «ελαττώστε την κινητικότητα, κρατήστε την οικονομία ανοιχτή« έστειλε ο λοιμωξιολόγος και μέλος Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Αθανάσιος Σκουτέλης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή ΣΚ ΠΑΡΕΑ. 

Όπως ανέφερε, ένα ολικό lockdown θα βοηθούσε, αλλά κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι ότι μετά δε θα επανέλθει ο ιός. 

«Ελπίζουμε ότι θα εξισορροπήσει η κατάσταση με τα εμβόλια. Ήδη έχουμε τα πρώτα αχνά δείγματα από το Ισραήλ που έχουν εμβολιαστεί πολλοί κι έχουν αρκετά σημαντική μείωση της μετάδοσης», δήλωσε ο κ. Σκουτέλης.

Πρόσθεσε δε ότι σιγά σιγά θα αρχίσουν να εμβολιάζονται και οι ευπαθείς ομάδες, ενώ τόνισε ότι παράλληλα με τους πολίτες της ηλικιακής ομάδας των 70 ετών θα εμβολιαστούν και οι ομάδες του πληθυσμού με υποκείμενα νοσήματα, δίνοντας ωστόσο προτεραιότητα στους μεταμοσχευμένους.

Πηγή: skai

Ακολουθήστε το Typosthes στo Google news Google News

Περισσότερα από Υγεία

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ
Ανατροπή με take – away: Κανονικά και τα Σ/Κ σε Αττική, Χαλκιδική, Θεσσαλονίκη!

Σχοινάς: Η Ελλάδα διαχειρίζεται την πανδημία υποδειγματικά