Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: 8 προτάσεις για την έξοδό σας σήμερα Κυριακή!

Προτάσεις εξόδου για μικρούς και μεγάλους στην Θεσσαλονίκη

Πολλές προτάσεις εξόδου σήμερα στη Θεσσαλονίκη, με θεατρικές παραστάσεις για όλα τα γούστα και τις ηλικίες. Ξεκινάμε, λοιπόν!

Παραστάσεις

1.Συνεχίζεται και σήμερα η 24ωρη performance του Jan Fabre είναι το «Mount Olympus / 24h: Η αποθέωση της κουλτούρας της τραγωδίας» που φιλοξενείται στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης (Μ1) στο πλαίσιο των 50ων Δημητρίων. Ολοκληρώνεται στις 19.00. Διαβάστε αναλυτικά για την παράσταση ΕΔΩ.

2. Μετά τη μεγάλη επιτυχία που σημείωσε την περασμένη άνοιξη με τη «Βασίλισσα της ομορφιάς», η Πειραματική Σκηνή της «Τέχνης» ανοίγει τη σαιζόν του Δημοτικού Θεάτρου Καλαμαριάς «Μελίνα Μερκούρη» παρουσιάζοντας ξανά το τολμηρό έργο του Μάρτιν Μακ Ντόνα, για δώδεκα μόνο παραστάσεις. Η φετινή πρεμιέρα θα δοθεί απόψε στις 19.00 και οι παραστάσεις θα συνεχιστούν μέχρι τις 25/10. Διαβάστε αναλυτικά για την παράσταση ΕΔΩ.

3. Το ROADTRIP 3 βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη! Νέοι ανατρεπτικοί χαρακτήρες έρχονται να συναρπάσουν τους λάτρεις του τυχαίου και του αναπάντεχου στη ζωή, στην πρώτη παράσταση on the road στην Ελλάδα. Απόψε βόλτες στις 21:00 & 22.30. Διαβάστε αναλυτικά για την παράσταση ΕΔΩ.

4. Στις 21.15 στο Θέατρο Αθήναιον (Βασ.Όλγας 35) παίζεται η νέα παράσταση του Γιώργου Χατζηπαύλου, με τίτλο, «Σχεδόν σαράντα» (διαβάστε ΕΔΩ τη συνέντευξη που παραχώρησε ο Γ. Χατζηπαύλου στο typosthes.gr). Εισιτήρια 10 ευρώ, 8 για φοιτητές, μαθητές, άνεργους (Τηλέφωνο: 2310832060).

5. «Έχω μια τρέλα!» σε κείμενα– σκηνοθεσία Νίκου Βαλβαζάνη στο Θέατρο Σοφούλη (Τραπεζούντος 5 και Σοφούλη Καλαμαριά) στις 20.00. Η αγωνία μπροστά στις δυσκολίες της ζωής, η μάχη ενάντια στον χρόνο και η ανάγκη επιβίωσης εν μέσω οικονομικής κρίσης οδηγούν στην απόγνωση. Η μόνη λύση για την αντιμετώπιση της καθημερινότητας είναι η τρέλα και το χιούμορ. Κι επειδή, τις περισσότερες φορές, δεν γνωρίζουμε ούτε οι ίδιοι πού βρίσκεται η βαλβίδα αποσυμπίεσής μας, πού και πού χρειάζεται λίγη βοήθεια. Το θεατρικό stand up comedy show του Νίκου Βαλβαζάνη έρχεται να σας χαλαρώσει και να σας χαρίσει μπόλικο γέλιο μέσα από κωμικά βιώματα και αναμνήσεις.  Γενική είσοδος: 10ευρώ. Μειωμένο 8ευρώ (φοιτητικό, ανέργων, πολυτέκνων, ΑΜΕΑ & άνω των 65). Πληροφορίες – κρατήσεις: 2310423925 & www.theatrosofouli.gr.

Θέατρο για παιδιά

1.Ανοίγει η αυλαία στις 11 το πρωί για την Παιδική Σκηνή του ΚΘΒΕ που ανεβάζει στο Βασιλικό Θέατρο το έργο της Φράνσις Χόντγκσον Μπαρνέτ «Ο μυστικός κήπος» (δείτε αναλυτικά ΕΔΩ). Σκηνοθεσία, θεατρική προσαρμογή, μετάφραση έργου & τραγουδιών: Μαριάννα Τόλη (διαβάστε τη συνέντευξη που παραχώρησε η Μ. Τόλη στο typosthes.gr ΕΔΩ).

2. Το Θέατρο του Βορρά,  παρουσιάζει φέτος το Χειμώνα στη Θεσσαλονίκη  τη νέα περιπέτεια του πιο αγαπημένου παιδικού λογοτεχνικού μας ήρωα, του Τριγωνοψαρούλη. Σήμερα πρεμιέρα στις 11.30 το πρωί στο Κινηματοθέατρο Φαργκάνη (Αγίου Παντελεήμωνος 10) στην Καμάρα. Διαβάστε αναλυτικά για την παράσταση ΕΔΩ.

Δείτε την ταινία «Θυσιάζοντας ένα πιόνι». Η υπόθεση; Στο απόγειο του Ψυχρού Πολέμου, ο Αμερικανός υπερ-ταλαντούχος σκακιστής Μπόμπι Φίσερ (Τόμπι Μαγκουάιρ) βρίσκεται ανάμεσα σε δύο υπερδυνάμεις, αφού αντιμετωπίζει την Σοβιετική αυτοκρατορία στο πρόσωπο του εθνικούς τους αστέρα στο σκάκι. Με τον Λιβ Σράιμπερ και τον Πίτερ Σάρσγκαρντ επίσης στο καστ, το βασισμένο σε πραγματικά γεγονότα «Pawn Sacrifice» καταγράφει τις συγκρούσεις με την ιδιοφυΐα και την τρέλα, και την άνοδο και πτώση ενός παιδιού από το Μπρούκλιν που αιχμαλώτισε την φαντασία ολόκληρου του κόσμου.

ΛΕΜΟΝΙΑ ΒΑΣΒΑΝΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ