Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Αρχείο

ΟΑΕΕ: Νέα ρύθμιση οφειλών

ΟΑΕΕ: Νέα ρύθμιση οφειλών
Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google Google Logo">

Νέα δυνατότητα ρύθμισης των ληξιπρόθεσμων ασφαλιστικών εισφορών δίνεται στους ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ. Η ρύθμιση αφορά οφειλόμενες έως 30/6/2012 ασφαλιστικές εισφορές, με ευνοϊκούς όρους, απαλλαγή από τέλη καθυστέρησης μέχρι και 100%, αναστολή αναγκαστικών μέτρων κ.λ.π., επιλέγοντας είτε προσωρινό διακανονισμό, είτε νέα ρύθμιση.

Συγκεκριμένα, δίνονται οι εξής δυνατότητες:

1. Προσωρινός Διακανονισμός (Προϋποθέσεις: Υποβολή αίτησης έως 31/12/2012, με έκπτωση 40% στα Τ.Κ., υποβολή αίτησης μετά την 1/1/2013, χωρίς έκπτωση στα Τ.Κ., ρύθμιση οφειλών έως 30/6/2012, καταβολή απαιτητών εισφορών από 1/7/2012 έως την ημερομηνία αιτήσεως, καταβολή της πρώτης δόσης μέχρι το τέλος του επόμενου μήνα της υποβολής της αίτησης. Η δόση προσδιορίζεται στο 20% της τρέχουσας ασφαλιστικής εισφοράς και δεν μπορεί να είναι μικρότερη των 150€, καταβολή τρεχουσών εισφορών κατά τη διάρκεια του διακανονισμού. Λήξη του διακανονισμού 31/12/2013. Ο διακανονισμός χάνεται με τη μη καταβολή έστω και μιας τρέχουσας διμηνιαίας εισφοράς και δόσης. Το δικαίωμα ένταξης στο διακανονισμό ασκείται άπαξ.

2. Ρύθμιση (Προϋποθέσεις: Υποβολή αίτησης έως 31/12/2012, ρύθμιση οφειλών έως 30/6/2012, καταβολή απαιτητών εισφορών από 1/7/2012 έως την ημερομηνία αιτήσεως. Εξόφληση: i.εφάπαξ ή έξι δόσεις με έκπτωση 100% στα Τ.Κ. ii.από 7 έως 10 δόσεις με έκπτωση 75% στα Τ.Κ. Καταβολή της πρώτης δόσης ή της εφάπαξ εξόφλησης έως το τέλος του επόμενου μήνα της υποβολής της αίτησης. Η δόση προσδιορίζεται από το ύψος της οφειλής. Καταβολή τρεχουσών εισφορών κατά τη διάρκεια της ρύθμισης. Η ρύθμιση χάνεται εάν δεν καταβληθούν δύο συνεχόμενες διμηνιαίες εισφορές και δόσεις. Το δικαίωμα ένταξης στη ρύθμιση ασκείται άπαξ.

Ασφαλισμένοι που έχουν σε ισχύ ενεργό προσωρινό διακανονισμό δεν μπορούν να ενταχθούν ούτε στον προσωρινό διακανονισμό, ούτε στην ρύθμιση.

Για την υποβολή αιτήσεων και πληροφοριών οι ασφαλισμένοι μπορούν να απευθύνονται στα Περιφερειακά Τμήματα που υπάγονται.

Ακολουθήστε το Typosthes στo Google news Google News

Περισσότερα από Αρχείο

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ
ΟΑΕΕ: Νέα ρύθμιση οφειλών

Οι Έλληνες σε δρόμους διαμαρτυρίας