Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Ανοίγει κέντρο υποδοχής προσφύγων στη Ρώμη το Βατικανό

Google Logo Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google.

Tο κέντρο θα δέχεται μόνο γυναίκες μόνες ή με παιδιά, ή ακόμη ευάλωτες οικογένειες

Ένα κτίριο στη Ρώμη που ανήκει σε μοναχές από τη Σικελία θα μετατραπεί σε κέντρο υποδοχής έως 60 προσφύγων, ανακοίνωσε ο ιερέας που είναι υπεύθυνος για το φιλανθρωπικό έργο του Πάπα Φραγκίσκου.

Ο Πολωνός καρδινάλιος Κόνραντ Κραγέφσκι, ο Ρομπέν των Δασών του Ποντίφικα όπως αποκαλείται συχνά από τον ιταλικό Τύπο, διευκρίνισε σε ανακοίνωση ότι το κέντρο θα δέχεται μόνο γυναίκες μόνες ή με παιδιά, ή ακόμη ευάλωτες οικογένειες, κατά τη διάρκεια των πρώτων τους μηνών στην Ιταλία μετά την άφιξή τους μέσω ανθρωπιστικών διαδρόμων.

ανάγκη για αξιοπρεπή υποδοχή των μεταναστών επαναλήφθηκε από τον πάπα Φραγκίσκο σε πρόσφατη εγκύκλιο επιστολή που απευθύνεται στην αδελφότητα", υπογράμμισε.

Το κτίριο στη Ρώμη τίθεται δωρεάν στη διάθεση του Πάπα από τις μοναχές της "Θείας Πρόνοιας της Κατάνιας" της Σικελίας.

Το κέντρο υποδοχής θα διαχειρίζεται η κοσμική ιταλική καθολική κοινότητα, η οποία οργανώνει από το 2015 ανθρωπιστικούς διαδρόμους από τη Συρία, το Κέρας της Αφρικής και την Ελλάδα.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θανάσης Λυγγερίδης: Είναι μια τεράστια δίκη για την Ελλάδα, κρίνονται τα πάντα
Ο πατέρας του δολοφονημένου αστυνομικού ζητά να καταθέσουν οι προστατευόμενοι μάρτυρες - «Δεν θέλω να πιστέψω ότι θέλουν να κουκουλώσουν τη δίκη»
Θανάσης Λυγγερίδης: Είναι μια τεράστια δίκη για την Ελλάδα, κρίνονται τα πάντα
Τραγωδία στα Καλάβρυτα: Πήγε τη σύζυγό του στο νοσοκομείο αλλά πέθανε ο ίδιος
Την τελευταία του πνοή άφησε ένας 55χρονος τουρίστας από τη Βρετανία – Η σύζυγός του είχε αισθανθεί αδιαθεσία
Τραγωδία στα Καλάβρυτα: Πήγε τη σύζυγό του στο νοσοκομείο αλλά πέθανε ο ίδιος
Σακελλαρίδης για Τσίπρα: Δεν υπάρχει αξιοπιστία – Έχει χάρισμα, αλλά δεν αρκεί
Σκληρή κριτική από το γραμματέα της Νέας Αριστεράς στον πρώην πρωθυπουργό για το νέο του πολιτικό εγχείρημα
Σακελλαρίδης για Τσίπρα: Δεν υπάρχει αξιοπιστία – Έχει χάρισμα, αλλά δεν αρκεί