Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

ΗΠΑ: Απορρίφθηκε η αγωγή Τραμπ σε βάρος Τζιν Κάρολ για συκοφαντική δυσφήμιση

Google Logo Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google.

Υποστήριζε ότι ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ της επιτέθηκε σεξουαλικά και την δυσφήμισε

Αμερικανός δικαστής απέρριψε σήμερα την ανταγωγή του Ντόναλντ Τραμπ για συκοφαντική δυσφήμιση εκ μέρους της συγγραφέα Ε. Τζιν Κάρολ, η οποία κέρδισε τον Μάιο αποζημίωση ύψους 5 εκατ. δολαρίων στη δική της αγωγή με την οποία υποστήριζε ότι ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ της επιτέθηκε σεξουαλικά και την δυσφήμισε.

Ο Τραμπ κατέθεσε την αγωγή του βασιζόμενος στο γεγονός ότι η Κάρολ απάντησε «Ω, ναι, το έκανε», όταν ρωτήθηκε από το CNN γιατί οι ένορκοι στη δίκη της αποφάνθηκαν ότι δεν την είχε βιάσει αλλά ήταν υπεύθυνος για σεξουαλική επίθεση. Επίσης, ο πρώην πρόεδρος θεώρησε συκοφαντικό για τον ίδιο ότι η Κάρολ αφηγήθηκε πως είπε στον δικηγόρο του ότι ο πελάτης του «το έκανε, και το ξέρετε», λίγο μετά την ανάγνωση της ετυμηγορίας.

Ο δικαστής Λιούις Κάπλαν, του περιφερειακού δικαστηρίου του Μανχάταν, έκρινε ότι η αγωγή του Τραμπ πρέπει να απορριφθεί επειδή οι δηλώσεις της Κάρολ ήταν «ουσιαστικά αληθείς» και ο πρώην πρόεδρος δεν κατάφερε να αποδείξει ότι εκείνη τις έκανε με κακή πρόθεση.

Η ανταγωγή του Τραμπ κατατέθηκε στο πλαίσιο μιας δεύτερης αγωγής της Κάρολ, με την οποία ζητά αποζημίωση τουλάχιστον 10 εκατομμυρίων δολαρίων για συκοφαντική δυσφήμιση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θεσσαλονίκη: Μεγάλη επιτυχία στο νοσοκομείο Άγιος Δημήτριος – Η σύνθετη επέμβαση
Εξαιρετικά απαιτητική διενεργήθηκε με επιτυχία επέμβαση σε ασθενή με σύνθετη παθολογία παγκρέατος
Θεσσαλονίκη: Μεγάλη επιτυχία στο νοσοκομείο Άγιος Δημήτριος – Η σύνθετη επέμβαση
Το μήνυμα του Μέσι μετά τον τελικό: «Ο πόνος είναι τεράστιος, κρατάω όλα όσα πετύχαμε»
«Θα θυμάμαι πάντα τη στήριξη μιας ολόκληρης χώρας, η οποία μας έφερε ξανά ανάμεσα στις καλύτερες ομάδες του κόσμου» δήλωσε ο Αργεντινός σταρ
Το μήνυμα του Μέσι μετά τον τελικό: «Ο πόνος είναι τεράστιος, κρατάω όλα όσα πετύχαμε»
Μητσοτάκης για ΟΠΕΚΕΠΕ: Η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία δεν έκανε τη δουλειά της όπως έπρεπε
Τι είπε για το θέμα αυτό ο πρωθυπουργός, κατά τη δευτερολογία του στο κλείσιμο της συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ
Μητσοτάκης για ΟΠΕΚΕΠΕ: Η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία δεν έκανε τη δουλειά της όπως έπρεπε