Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Daily Mail για μετρό Θεσσαλονίκης: «Ένα υπόγειο μουσείο»

Google Logo Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google.

«Δεν πρόκειται απλώς για ένα έργο δημοσίων έργων, το οποίο είναι απίστευτα σημαντικό για την πόλη» αναφέρει το δημοσίευμα

Διθυραμβικά ήταν τα σχόλια της Daily Mail για το μετρό Θεσσαλονίκης, το οποίο άνοιξε τις πύλες του για τους πολίτες το Σάββατο 30 Νοεμβρίου. 

Στο άρθρο, γίνεται ιδιαίτερη αναφορά στον σταθμό Βενιζέλου, αλλά και στις δικαστικές διαμάχες οι οποίες εδώ και πολλά χρόνια πήγαν πίσω το έργο. 

 

«Εργάτες ανακάλυψαν μια αγορά της βυζαντινής εποχής, ένα ρωμαϊκό νεκροταφείο και τα ερείπια του πιο πολυσύχναστου δρόμου της Θεσσαλονίκης τον 6ο αιώνα» αναφέρει η Daily Mail. 

«Δεν πρόκειται απλώς για ένα έργο δημοσίων έργων, το οποίο είναι απίστευτα σημαντικό για την πόλη. Είναι και μουσείο», είπε ο Μητσοτάκης πριν επισκεφτεί τον σταθμό Βενιζέλου για ιδιωτική ξενάγηση την Παρασκευή. «Είναι μάλλον μοναδικό στον κόσμο. Θα περάσουμε από ένα υπόγειο μουσείο για να φτάσουμε στο τρένο» αναφέρεται επίσης στο άρθρο. 

 

«Η γραμμή μήκους 9,6 χιλιομέτρων κόστισε τρία δισεκατομμύρια ευρώ (2,5 δισεκατομμύρια λίρες) και κατά τη διάρκεια της κατασκευής - που διήρκεσε σχεδόν 20 χρόνια - ανακαλύφθηκαν πάνω από 300.000 θησαυροί, πολλοί από τους οποίους εκτίθενται τώρα στους 13 σταθμούς του μετρό» σημειώνει η Daily Mail. 

«Οι οικοδόμοι έπρεπε να σκάψουν βαθύτερα από ό,τι είχε αρχικά προγραμματιστεί - έως και 31 μέτρα (102 πόδια) - για να βεβαιωθούν ότι οι σήραγγες ήταν κάτω από τα αρχαιολογικά ευρήματα, σύμφωνα με τον ανάδοχο του έργου» τονίζει το βρετανικό μέσο και συμπληρώνει ότι «οι αξιωματούχοι δήλωσαν ότι η λειτουργία της γραμμής θα σήμαινε 57.000 λιγότερα αυτοκίνητα την ημέρα στην πόλη που έχει πνιγεί από την κυκλοφορία, με αναμενόμενους 254.000 επιβάτες να χρησιμοποιούν το σύστημα καθημερινά».

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Γυναικοκτονία στην Καλαμάτα: «Αν κάτι μου συμβεί, θα με έχει σκοτώσει ο άντρας μου»
Η ανατριχιαστική φράση της 39χρονης στους φίλους της – Συγκλονίζουν οι νέες αποκαλυπτικές λεπτομέρειες για την υπόθεση
Γυναικοκτονία στην Καλαμάτα: «Αν κάτι μου συμβεί, θα με έχει σκοτώσει ο άντρας μου»
Θεσσαλονίκη: Έργα σε 4 δρόμους – Όλα τα σημεία με κλειστές λωρίδες και ρυθμίσεις
Εργασίες πραγματοποιούνται και σήμερα από συνεργεία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας σε διάφορα σημεία του οδικού δικτύου
Θεσσαλονίκη: Έργα σε 4 δρόμους – Όλα τα σημεία με κλειστές λωρίδες και ρυθμίσεις