Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Ελλάδα

SMS στο 13033: Τι στέλνουμε για το Ρεβεγιόν Πρωτοχρονιάς - Διπλό μήνυμα

SMS στο 13033: Τι στέλνουμε για το Ρεβεγιόν Πρωτοχρονιάς - Διπλό μήνυμα
Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google Google Logo">
Τηλεδιάσκεψη για τα μέτρα - Έλεγχοι της Αστυνομίας παντού

Τα μέτρα για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς παραμένουν ίδια με των Χριστουγέννων. Ο κωδικός για ρεβεγιόν, τι sms πρέπει να στείλουμε στο 13033, ώστε να αποφύγουμε τα τσουχτερά πρόστιμα.

Με την ίδια διαδικασία και το ίδιο SMS στο 13033, όπως και τα Χριστούγεννα θα μπορούν οι πολίτες να μετακινηθούν για το τραπέζι της Πρωτοχρονιάς

Συνεπώς με τον κωδικό μετακίνησης «6» στο 13033 θα μπορούν οι πολίτες να επισκεφτούν συγγενικά ή φιλικά σπίτια για το πρωτοχρονιάτικο τραπέζι.

Διπλό SMS

Θα χρειαστεί διπλό SMS στο 13033, συνεπώς θα πρέπει να στείλουν και για την επιστροφή τους τον κωδικό 6.

Έλεγχοι της αστυνομίας παντού 

Η παρουσία της Αστυνομίας θα είναι έντονη ενώ θα ακολουθηθεί το μοντέλο που ακολουθήθηκε μετά την απαγόρευση κυκλοφορίας τα Χριστούγεννα και την παραμονή.

Τα Χριστούγεννα η αστυνομία έκανε πάνω από 80.000 ελέγχους με μεγάλα πρόστιμα, έτσι και την παραμονή θα στηθούν μπλόκα παντού μετά τις 22:00μ.μ. Ανεξάρτητα από το αν έχει σταλεί sms, οι πολίτες θα πρέπει είτε να έχουν επιστρέψει σπίτια τους είτε να διανυκτερεύσουν εκτός μέχρι τις 5.00 π.μ.

Τηλεδιάσκεψη και αυστηροί έλεγχοι

Τηλεδιάσκεψη για την αυστηρή τήρηση των περιοριστικών μέτρων για τον έλεγχο της πανδημίας ενόψει της πρωτοχρονιάς, πραγματοποιήθηκε σήμερα.

Στην τηλεδιάσκεψη μετείχαν ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο Υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Λευτέρης Οικονόμου, ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς, ο Υφυπουργός Εσωτερικών Θόδωρος Λιβάνιος, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ αρμόδιος για το Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου Άκης Σκέρτσος, ο Αρχηγός της ΕΛΑΣ Μιχάλης Καραμαλάκης, ο επικεφαλής της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας Άγγελος Μπίνης, ο Γενικός Γραμματέας του Πρωθυπουργού Γρηγόρης Δημητριάδης, ο Διευθυντής του Γραφείου του Πρωθυπουργού στη Βουλή Μιχάλης Μπεκίρης, ο Γενικός Γραμματέας της Βουλής Γιώργος Μυλωνάκης, ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού Θανάσης Κοντογεώργης.

Στη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης συζητήθηκε το σχέδιο που θα εφαρμοστεί τις επόμενες μέρες, στο πρότυπο του σχεδίου των Χριστουγέννων, ειδικά για τις βραδινές ώρες της αλλαγής του χρόνου που εξακολουθεί να ισχύει η απαγόρευση της κυκλοφορίας.

Αυστηροί έλεγχοι θα πραγματοποιούνται σε κάθε επίπεδο από τις αρμόδιες αρχές προκειμένου να αποφευχθεί η διασπορά του κορονοϊού μέσω του συγχρωτισμού. Όπως ειπώθηκε «οι αστυνομικοί θα κάνουν αλλαγή του χρόνου στους δρόμους».

Επίσης τονίστηκε ότι θα επιδειχθεί ιδιαίτερη αυστηρότητα στους ελέγχους στις πύλες εισόδου της χώρας και τήρηση δίχως παρεκκλίσεις όλων των πρωτοκόλλων και των περιοριστικών μέτρων καραντίνας, επειδή έχει παρατηρηθεί το φαινόμενο κάποιοι με ποικίλες δικαιολογίες να έχουν φύγει για διακοπές σε διάφορους προορισμούς.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό της ΕΛ.ΑΣ, τα μέτρα είναι:

-    4.000-5.000 αστυνομικοί στους δρόμους

-    Στο στόχαστρο βίλες AirBnb που νοικιάζονται για πάρτι

-    Έλεγχος στα social media για πάρτι με τραγουδιστές

-    Απαγόρευση κυκλοφορίας 22:00-05:00

-    Κλείσιμο κεντρικών οδών

-    Κλείσιμο σταθμών μετρό και αναστολή δρομολογίων

-    Έρευνες με εισαγγελείς και επιτήρηση με drones

Ακολουθήστε το Typosthes στo Google news Google News

Περισσότερα από Ελλάδα

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ
Πρώτη σέντρα για το 2021 σε Ελλάδα, Ιταλία και Γερμανία

Ξεκίνησε η μεταφορά φυσικού αερίου από τον αγωγό ΤΑΡ
agogos_tap