Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Συγκλονιστικές εικόνες από τη μεγάλη φωτιά στη Ζάκυνθο (ΦΩΤΟ)

Ενισχύονται συνεχώς οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής

Ενισχύονται οι πυροβεστικές δυνάμεις στην πυρκαγιά που κατακαίει από το πρωί της Κυριακής δασική έκτασηστα χωριά Αγαλάς και Κερί στη Ζάκυνθο.

Όπως φαίνεται στις φωτογραφίες που δημοσίευσε η ιστοσελίδα imerazante άνδρες με οχήματα μεταφέρονται από την Κυλλήνη με τα πλοία στη Ζάκυνθο για να συνδράμουν την επιχείρηση πυρόσβεσης.

Νωρίτερα εκκενώθηκαν τα δύο χωριά με λεωφορεία του ΚΤΕΛ Ζακύνθου, ενώ η αστυνομία απέκλεισε τις εισόδους των δύο χωριών και ενημέρωσε τους κατοίκους να εκκενώσουν τα σπίτια τους.

Επίσης, αποφασίστηκε η εκκένωση ξενοδοχειακής μονάδας στο Κερί. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, με εντολή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και των υπευθύνων Πολιτικής Προστασίας, τρία λεωφορεία ΚΤΕΛ Ζακύνθου παρέλαβαν 120 άτομα περίπου, που διέμεναν στο ξενοδοχείο και τα μετέφεραν σε άλλο ξενοδοχείο της επιχείρησης στην περιοχή του Καλαμακίου.

Παράλληλα, μία κατοικία τυλίχθηκε στις φλόγες στη θέση Απελάτη στο Κερί Ζακύνθου, παρά τις τεράστιες προσπάθειες πυροσβεστών και εθελοντών, όπως αναφέρει το ermisnews.gr.

Το σπίτι, σύμφωνα με την ίδια πηγή, ήταν κατοικήσιμο και βρισκόταν σε κοντινή απόσταση από το ξενοδοχείο που είχε εκκενωθεί νωρίτερα. Ευτυχώς οι ένοικοι του σπιτιού είχαν απομακρυνθεί έγκαιρα.

Πηγή φτογραφιών: ermisnews.gr, imerazante.gr

ΣΥΡΕΤΕ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΣΥΡΕΤΕ ΔΕΞΙΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ