Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Κορωνοϊός: Κίνδυνος από Βούλγαρους ασθενείς που έρχονται Ελλάδα

Αναστολή λειτουργίας των συνοριακών σταθμών ζητά το Περιφερειακό Επιμελητηριακό Συμβούλιο Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

Την αναστολή λειτουργίας των συνοριακών σταθμών Ελλάδας-Βουλγαρίας, ζητά από τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, με το Περιφερειακό Επιμελητηριακό Συμβούλιο Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, με σχετική επιστολή που του έστειλε.

Στην επιστολή του το Συμβούλιο υποστηρίζει ότι «το τελευταίο χρονικό διάστημα και ενώ εξαπλώνεται ταχύτατα ο κορωνοϊός στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες, παρατηρείται αυξημένη κίνηση πολιτών από την Βουλγαρία προς τη χώρα μας, την οποία θεωρούν ασφαλέστερη και με καλύτερες υποδομές υγείας» και στο πλαίσιο αυτό ζητά «να ληφθούν πρόσθετα μέτρα για την προστασία των Ελλήνων πολιτών, οι οποίοι αποδεδειγμένα έχουν συμμορφωθεί με τις οδηγίες της κυβέρνησης και παραμένουν έγκλειστοι στα σπίτια τους».

Αναλυτικά στην επιστολή του το Συμβούλιο αναφέρει:

Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ,

Οι μέχρι σήμερα ληφθείσες πρωτοβουλίες της Ελληνικής Κυβέρνησης για τον περιορισμό της εξάπλωσης της πανδημίας, αδιαμφισβήτητα, είναι προς τη σωστή κατεύθυνση και έχετε καταφέρει να προστατεύσετε τους πολίτες στο μέγιστο δυνατό βαθμό.

Δεδομένων, όμως, των παγκόσμιων εξελίξεων και των αυξανόμενων κρουσμάτων στις γείτονες χώρες θεωρούμε ότι θα πρέπει να ληφθούν πρόσθετα μέτρα για την προστασία των Ελλήνων πολιτών, οι οποίοι αποδεδειγμένα έχουν συμμορφωθεί με τις οδηγίες της κυβέρνησης και παραμένουν έγκλειστοι στα σπίτια τους.

Όπως γνωρίζετε, στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης υφίστανται πέντε οδικοί συνοριακοί σταθμοί Ελλάδας – Βουλγαρίας. Το τελευταίο χρονικό διάστημα και ενώ εξαπλώνεται ταχύτατα ο κορωνοϊός στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες, παρατηρείται αυξημένη κίνηση πολιτών από την Βουλγαρία προς τη χώρα μας, την οποία θεωρούν ασφαλέστερη και με καλύτερες υποδομές υγείας.

Το γεγονός αυτό θέτει σε κίνδυνο την υγεία όλων των πολιτών της Περιφέρειάς μας αλλά και τη λειτουργία του εθνικού συστήματος υγείας, το οποίο καλείται να περιθάλψει περισσότερα κρούσματα. Ήδη, χθες, τέθηκαν σε καραντίνα για δυο εβδομάδες χωριά της Ξάνθης, λόγω υψηλού επιδημιολογικού κινδύνου, ενώ αρκετά είναι τα κρούσματα που νοσηλεύονται στο Γενικό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης.

Κύριε Πρωθυπουργέ,

Λαμβανομένων υπόψη όλων των ανωτέρω και κυρίως του γεγονότος ότι οι πολίτες της Περιφέρειας Α.Μ.Θ τηρούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για τον περιορισμό της εξάπλωσης της νόσου, θεωρούμε ότι η ανεμπόδιστη κυκλοφορία πολιτών από και προς την Βουλγαρία ελλοχεύει σοβαρούς κινδύνους για την υγεία όλων των Ελλήνων. Προτείνουμε, λοιπόν, την αναστολή λειτουργίας των συνοριακών σταθμών Ελλάδας – Βουλγαρίας, με εξαίρεση τη μεταφορά εμπορευμάτων και την μετακίνηση των εργαζομένων και από τις δύο πλευρές  υπό την προϋπόθεση ελέγχου των υγειονομικών προϋποθέσεων.

Είμαστε βέβαιοι ότι τόσο η κυβέρνηση όσο και οι αρμόδιοι φορείς θα εξετάσουν με ιδιαίτερη προσοχή το ζήτημα και θα λάβουν κάθε πρόσφορο μέτρο για την προστασία όλων μας.

Με εκτίμηση,

O ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ Α.Μ.Θ

& Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΕΒΡΟΥ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΤΟΨΙΔΗΣ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΡΟΔΟΠΗΣ

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΡΟΔΟΠΗΣ

ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΓΡΑΒΑΝΗΣ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΞΑΝΘΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ ΜΩΡΑΪΤΗΣ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΚΑΒΑΛΑΣ ΜΑΡΚΟΣ ΔΕΜΠΑΣ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΔΡΑΜΑΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ

 

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θεσσαλονίκη: Θεραπευτικές ενδείξεις για την αντιμετώπιση χρόνιου πόνου με κάνναβη
Επιστημονική εκδήλωση για τη φαρμακευτική κάνναβη θα πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου
Θεσσαλονίκη: Θεραπευτικές ενδείξεις για την αντιμετώπιση χρόνιου πόνου με κάνναβη