Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Λαζάρου: Καταστροφή νέα μέτρα στην εστίαση - Καμία σχέση εστιατόριο με μπαρ

Aπαραίτητο να υπάρξει κρατική ενίσχυση σε περίπτωση εφαρμογής των νέων μέτρων, σύμφωνα με τον γνωστό σεφ

«Καταστροφή» χαρακτήρισε για τις επιχειρήσεις στον κλάδο της εστίασης την ενδεχόμενη λήψη νέων μέτρων ο γνωστός σεφ Λευτέρης Λαζάρου μιλώντας νωρίτερα σήμερα στο ΣΚΑΪ.

Όπως ανέφερε εάν τα νέα μέτρα επιβάλλουν ωράριο στην εστίαση και στην διασκέδαση από τις 3 Ιανουαρίου, θα προκαλέσουν μεγάλη ζημιά στα εστιατόρια τα οποία ήδη λειτουργούν με μικρότερο ποσοστό πελατών εξαιτίας του αποκλεισμού των ανεμβολίαστων.

Παράλληλα ο κ. Λαζάρου επεσήμανε ότι είναι απαραίτητο να υπάρξει κρατική ενίσχυση σε περίπτωση εφαρμογής των νέων μέτρων, σχολιάζοντας μάλιστα πως δεν πρέπει να εξισώνονται με τα μπαρ.

«Δεν έχει καμιά σχέση ένα εστιατόριο με ένα μπαρ», στο οποίο οι πελάτες κάθονται τηρώντας αποστάσεις, είπε χαρακτηριστικά.

Τέλος, σχολίασε και τον τρόπο διενέργειας των ελέγχων στα καταστήματα καθώς μόλις φτάσει ένα κλιμάκιο στη γειτονιά «πέφτει σύρμα» και ειδοποιούνται όλοι οι υπόλοιπο επιχειρηματίες.

Υπενθυμίζεται πως όπως ανέφερε νωρίτερα το TyposThes, τα σενάρια για λήψη μέτρων στην εστίαση από 3 Ιανουαρίου είναι τέσσερα:

Ένα σενάριο είναι τα μέτρα να χωρίσουν την εστίαση στα δύο, με μαγαζιά που επηρεάζονται και μαγαζιά που δεν επηρεάζονται από τα νέα μέτρα. Ειδικότερα, υπάρχει η σκέψη για μέτρα μόνο σε κέντρα διασκέδασης, μπαρ, αλλά όχι στα εστιατόρια όπου είναι ευκολότερη η τήρηση των μέτρων.

Το δεύτερο σενάριο περιλαμβάνει καθολικά μέτρα, όπως το ωράριο. Εκεί όλη η εστίαση θα κλείνει στις 11 ή τις 12 τα μεσάνυχτα. Άγνωστο παραμένει άπαξ και θα συνδυαστεί το μέτρο αυτό – που θεωρείται πιο αυστηρό – με μία απαγόρευση κυκλοφορίας των πολιτών.

Το τρίτο σενάριο είναι η κάθετη μικρότερη πληρότητα στα μαγαζιά, παρότι είναι αμιγώς για εμβολιασμένους.

Το τέταρτο μέτρο είναι η απαγόρευση μουσικής.

Προφανώς, κάποια εξ αυτών των μέτρων μπορεί να επιβληθούν και συνδυαστικά.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ