Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Εργαζόμενοι στην εστίαση: Να επιστρέψει αναστολή συμβάσεων και αποζημίωση

Τι αναφέρει σε ανακοίνωση της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Επισιτισμού Τουρισμού

Σε σχολιασμό των μέτρων που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της πανδημίας, προχώρησε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Επισιτισμού Τουρισμού.

Όπως τονίζει σε σχετική ανακοίνωση:

«Δεν μας έκανε πλέον καμία εντύπωση η εξαγγελία των νέων μέτρων της Κυβέρνησης κατά της διασποράς του κορωνοϊού και της μετάλλαξης «Όμικρον»

Η εστίαση και η νυκτερινή διασκέδαση είναι η εστία υπερμετάδοσης!!!
Κλείνει λοιπόν για άλλη μια φορά ο κλάδος που απασχολούνται περίπου 330.000 εργαζόμενοι σε 66.000 επιχειρήσεις σε όλη τη χώρα.

Η Κυβέρνηση σαν να μην έχει καταλάβει απολύτως τίποτα σχεδόν 2 χρόνια τώρα, συρρικνώνει την λειτουργία της οργανωμένης εστίασης και διασκέδασης και δίνει πάλι τη δυνατότητα να διοργανώνονται παράνομα «πάρτυ» σε σπίτια και αποθήκες.

Το κωμικό βέβαια της υπόθεσης είναι πως αφού η Κυβέρνηση διαπίστωσε και αποφάσισε πως ο κλάδος μας είναι υπεύθυνος για την έκρηξη των κρουσμάτων δεν προχωρά άμεσα στην εφαρμογή των νέων μέτρων αλλά μετά από 8 μέρες (βλέπεις τα λεφτά του ρεβεγιόν είναι πολλά).

Φυσικά δεν μας είπε η Κυβέρνηση πως θα επιβιώσουν οι χιλιάδες εργαζόμενοι που απασχολούνται στα νυκτερινά μαγαζιά διασκέδασης τα οποία ουσιαστικά τα κλείνει, αλλά και οι χιλιάδες εργαζόμενοι της εστίασης που θα χάσουν τη δουλειά τους, καθώς μη γελιόμαστε η συρρίκνωση για άλλη μια φορά του ωραρίου των επιχειρήσεων θα επιφέρει χαμένες θέσεις εργασίας».

Συνεχίζοντας η ΠΟΕΕΤ επισημαίνει πως: «Είναι η πρώτη φορά που δεν ανακοινώθηκαν μέτρα στήριξης των εργαζομένων αποδεικνύοντας πως για την Κυβέρνηση είμαστε απλοί αριθμοί και αναλώσιμοι!!
Η Ομοσπονδία μας ζητά άμεσα να επανέλθει το μέτρο της αναστολής σύμβασης και αποζημίωσης ειδικού σκοπού για τους εργαζόμενους που θα πληγούν από τα νέα μέτρα της Κυβέρνησης.

Δεν πρέπει να χαθεί ούτε μία ημέρα εισοδήματος των εργαζομένων!!!
Εδώ και δύο χρόνια έχουμε δοκιμαστεί και έχουμε χάσει τις ζωές μας από τις παλινωδίες της Κυβέρνησης».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η μεγάλη αθλητική διοργάνωση που συνδέει την Πέλλα με τη Θεσσαλονίκη
Όλα έτοιμα για το Διεθνή Μαραθώνιο Μέγας Αλέξανδρος που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή με αφετηρία την Πέλλα, ενώ αύριο στον Αρχαιολογικό χώρο Πέλλας...
Η μεγάλη αθλητική διοργάνωση που συνδέει την Πέλλα με τη Θεσσαλονίκη
Καλαφάτης για υποψηφιότητα Μπελέρη: Δεν σκεφθήκαμε ψηφοθηρικά αλλά εθνικά
«Η πιθανή εκλογή του κ. Μπελέρη θα είναι μια πολύ δυνατή φωνή στην καρδιά της ευρωπαϊκής οικογένειας » προσθέτει ο Σταύρος Καλαφάτης
Καλαφάτης για υποψηφιότητα Μπελέρη: Δεν σκεφθήκαμε ψηφοθηρικά αλλά εθνικά