Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

«Όχι» σε κλειστά σχολεία στις 10/1 - Με 3 τεστ/εβδομάδα όλοι οι μαθητές

Συνεχείς συσκέψεις για το επικείμενο άνοιγμα των σχολείων στις 10 Ιανουαρίου

Σε πυρετό διεργασιών βρίσκεται η κυβέρνηση πραγματοποιώντας συνεχείς συσκέψεις για το επικείμενο άνοιγμα των σχολείων τη Δευτέρα 10 Ιανουαρίου, αλλά και τα επόμενα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας. 

Η κυβέρνηση διαμηνύει σε όλους τους τόνους ότι τα σχολεία θα ανοίξουν κανονικά, όπως γίνεται και στις υπόλοιπες χώρες, ακόμα και σε αυτές που έχουν ληφθεί αυστηρότερα μέτρα για την αντιμετώπιση της μετάλλαξης Όμικρον. Ωστόσο, για την ασφαλή επανέναρξη των σχολείων στο τραπέζι του Μεγάρου Μαξίμου έχει τεθεί το σενάριο για τη διενέργεια rapid test σε όλους τους μαθητές, αν και σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες φαίνεται να «υποχωρεί». 

Παράλληλα, αναμένεται να αυξηθούν από δύο σε τρία τα self test που γίνονται εβδομαδιαίως στους μαθητές, ενώ εξετάζεται και η αυστηροποίηση των πρωτοκόλλων αναφορικά με το πότε θα κλείνει ένα τμήμα ανάλογα με τον αριθμό των κρουσμάτων.

Συγκεκριμένα, το βασικό σενάριο που συζητά η κυβέρνηση είναι τα τμήματα να κλείνουν όταν νοσεί με κορωνοϊό το 30%+1 των μαθητών έναντι 50%+1 που ίσχυε μέχρι τώρα, ενώ σε περίπτωση κρούσματος σε τεστ θα υποβάλλονται όλοι οι μαθητές και όχι μόνο οι κοντινές επαφές. 

Σημειώνεται ότι η Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων θα συνεδριάσει αύριο, ενώ οι όποιες αποφάσεις αναμένεται να ανακοινωθούν την ερχόμενη Τετάρτη ή το αργότερο την Πέμπτη. 

Στο μεταξύ, την επόμενη εβδομάδα θα τεθούν επί τάπητος δύο κρίσιμα ζητήματα, που αφορούν στον υποχρεωτικό εμβολιασμό των πολιτών από 50 έως 60 ετών, αλλά και στη λήξη του πιστοποιητικού εμβολιασμού στους 7 μήνες για όλους τους πολίτες άνω των 18 ετών που δεν έχουν κάνει την τρίτη δόση του εμβολίου. 

Πηγής: skai.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ