Skip to main content
Menu

Γιάννης Σαββιδάκης: Πώς απαντά μετά τον σάλο για τους μετανάστες

Οργή του γνωστού τραγουδιστή – «Ναζί; Δεν ντρέπονται λίγο; Μας έχει δει;»

Να ξεκαθαρίσει τη θέση του επιχείρησε ο Γιάννης Σαββιδάκης μετά τον σάλο που προκάλεσαν οι δηλώσεις του περί δικαιωμάτων Ελλήνων και μεταναστών. Ο τραγουδιστής μίλησε στην εκπομπή «Τι λέει;» και έδωσε απαντήσεις σχετικά με τα  όσα ισχυρίστηκε τις προηγούμενες ημέρες.

«Είπα ότι εγώ και η οικογένειά μου τη δεκαετία του ’90 βαφτίσαμε έναν μπαμπά κι ένα αγοράκι από την Αλβανία. Αυτή η κίνησή μας, όχι μόνο δεν μας καθιστά ρατσιστές, μας καθιστά σχεδόν φιλάνθρωπους γιατί οι άνθρωποι δεν είχαν στον ήλιο μοίρα… Αυτό, ένας άνθρωπος, ο οποίος για κάποιους λίγους ανεγκέφαλους θεωρείται ρατσιστής, δεν το κάνει», είπε ο Γιάννης Σαββιδάκης και στη συνέχεια έπαιξε το απόσπασμα από την αμοντάριστη συνέντευξη.

«Υπάρχουν μετανάστες που βρίσκονται εδώ από τις αρχές του ’90. Αυτοί οι μετανάστες που είναι εδώ 30 χρόνια πρέπει και αυτοί να έχουν περισσότερα δικαιώματα από αυτούς που ήρθαν πέρυσι. Είναι πολύ κατανοητό αυτό που λέω, Εγώ δεν είπα ότι τα παίρνουν αυτοί οι άνθρωποι που έρχονται τα προνόμια, υπάρχει έλλειψη στις υποδομές, στα συστήματα, η οποία δεν υπήρχε στη Γερμανία όταν φεύγαμε εμείς», πρόσθεσε.

«Δεν τοποθετηθήκατε αναφορικά με την πολιτεία, τοποθετηθήκατε αναφορικά με τα ίσα δικαιώματα των ανθρώπων, των γηγενών και μη. Δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να έχουν τα ίδια δικαιώματα οι άνθρωποι. Το δικαίωμα στη μάθηση και τη μόρφωση το έχουν όλα τα παιδιά του κόσμου. Προηγουμένως είπατε ότι κάποιοι άνθρωποι ανεγκέφαλοι θεώρησαν ότι αυτό που είπατε είναι ρατσιστικό. Εγώ θεώρησα ότι αυτό που είπατε είναι ρατσιστικό», ανέφερε με τη σειρά της μία από τις παρουσιάστριες της εκπομπής.

Τότε, επικράτησε ένταση και ο Γιάννης Σαββιδάκης είπε: «Κάποιος που δεν καταλαβαίνει, καταλαβαίνω ότι δεν καταλαβαίνει. Κάποιος που κάνει ότι δεν καταλαβαίνει, για μένα που έχω δώσει τόσα χρόνια δείγματα γραφής, δεν νομίζω να με έχει δει κανείς να χαιρετάω ναζιστικά. Ρατσισμός είναι η πίστη κάποιων ανθρώπων ότι είναι ανώτεροι από τους άλλους. Έχω φίλους από όλες τις προτιμήσεις, από όλα τα χρώματα και από όλες τις εθνικότητες. Όποιος κάνει ότι δεν καταλαβαίνει αυτό που λέω εγώ, είναι ύποπτος, υποκριτής και επικίνδυνος για τη χώρα μου».

Δείτε το βίντεο.

 

Το προηγούμενο βράδυ ο Γ. Σαββιδάκης ήταν καλεσμένος στην εκπομπή της Ελεονώρας Μελέτη όπου και δήλωσε τα εξής: «Ευτυχώς που κατάλαβε ο κόσμος, γιατί το 99% το σχολίων ήταν θετικά. Χάρηκα πάρα πολύ γι’ αυτό το γεγονός. Αιφνιδίως κατέστην ξενοφοβικός, που δεν είμαι καθόλου και το έχω αποδείξει στη ζωή μου. Δεν είναι σωστό να σε μαλώνω τη στιγμή που το βίντεο αυτό που παίχτηκε, παίχτηκε ελλιπές, δεν είναι σωστό. Η συνέντευξη δεν πειράχτηκε, ούτε έγινε κοπτική ραπτική. Μάλλον έγινε κοπτική, δεν έγινε ραπτική. Εγώ δεν φοβάμαι να δίνω συνεντεύξεις.

Εγώ σχολίασα το σύστημα. Ανθρωπιστικά, δεν έχω κανένα πρόβλημα με τους ανθρώπους. Δεν είπα ότι μου παίρνουν αυτοί το προνόμιο, οι οποίοι έρχονται εδώ για να βρουν μια καλύτερη ζωή. Είναι καταπληκτικό το ότι οι ξένοι έχουν βοήθεια εδώ, θα δώσω πραγματικά μάχη για να συνεχίσουν να βοηθιούνται. Μιλάω για το σύστημα, γιατί ανθρωπιστικά είμαι υπέρ.

Δίναμε σε ένα φανάρι βοήθεια κάθε μέρα σε έναν άνθρωπο από το Πακιστάν. Είχαν περάσει πέντε χρόνια και σταματάει μια μέρα τη σύζυγό μου αυτός ο άνθρωπος. Και της είπε “θέλω να σε ευχαριστήσω για όλο αυτόν τον καιρό, εγώ θα φύγω. Μάζεψα κάποια χρήματα και θα γυρίσω πίσω” και αγκαλιαστήκανε. Η σύζυγός μου έφυγε από το φανάρι και σταμάτησε με αλάρμ παρακάτω και έκλαιγε πέντε λεπτά. Αυτός είναι ρατσισμός; Όταν εγώ τα παιδιά μου τα μεγαλώνω με αυτόν τον τρόπο, εγώ είμαι ρατσιστής; Δεν μπορεί ένα σχόλιο να κρίνεται με τόση αυστηρότητα

Πώς γίνεται αιφνιδίως να στιγματιζόμαστε επειδή κάποιος είπε κάτι; Ναζί; Δεν ντρέπονται λίγο; Μας έχει δει; Έχει δει κανείς εμάς να κάνουμε τέτοιες εκδηλώσεις; Πώς το λες; Δεν καταλαβαίνω αυτούς που κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν. Με στεναχωρεί αυτό. Δεν νομίζω ότι αυτοί καταλαβαίνουν πλέον μετά την κουβέντα και το απόσπασμα που παίχτηκε. Εμείς αγκαλιάζουμε για πάρα πολλά χρόνια, όχι μόνο σήμερα, τους ανθρώπους που έχουν έρθει για μια καλύτερη ζωή, εμπράκτως το έχουμε δείξει και δεν έχουμε κανένα πρόβλημα με καμία διαφορετικότητα σε κανένα επίπεδο», είπε μεταξύ άλλων ο Γιάννης Σαββιδάκης».

Δείτε το βίντεο.

 

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Προειδοποίηση Τζόνσον: Διακοπή ελεύθερης κυκλοφορίας Ευρωπαίων με «άτακτο» Brexit
Το Λονδίνο θα σταματήσει «αμέσως» την ελεύθερη κυκλοφορία των Ευρωπαίων πολιτών σε περίπτωση ενός Brexit χωρίς συμφωνία
Προειδοποίηση Τζόνσον: Διακοπή ελεύθερης κυκλοφορίας Ευρωπαίων με «άτακτο» Brexit