Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Κυρ. Μητσοτάκης: «Συμφωνία Αλήθειας, με φρένο στην υπερφορολόγηση…»

Τι ειπώθηκε στη συνάντηση του Προέδρου της ΝΔ με εκπροσώπους φορέων

Τη δέσμευσή του για μια Συμφωνία Αλήθειας, που θα βάζει φρένο στην υπερφορολόγηση επανέλαβε ο Πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης που συναντήθηκε με εκπροσώπους των επιστημονικών φορέων. «Το Κράτος να επιβάλλει λιγότερους φόρους και εισφορές και οι φορολογούμενοι να δηλώνουν τα πραγματικά τους εισοδήματα και να είναι συνεπείς σε λογικές φορολογικές και ασφαλιστικές υποχρεώσεις.

Έτσι ώστε όλοι μαζί - Κράτος, πολίτες και αγορά - ενωμένοι, όχι διχασμένοι, να βγάλουμε την Ελλάδα από την κρίση» είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Κατά τη συνάντηση ο Κυρ. Μητσοτάκης άκουσε τις προτάσεις των επιστημονικών φορέων και συζητήθηκαν οι συνθήκες ασφυξίας στην πραγματική οικονομία, η υπερφορολόγηση και οι υπέρογκες ασφαλιστικές εισφορές που οδηγούν στο κλείσιμο χιλιάδες «μπλοκάκια» και στη μετανάστευση ικανό και εξειδικευμένο ανθρώπινο δυναμικό.

Ο κ. Μητσοτάκης συναντήθηκε με τους Προέδρους του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας κ. Γ. Στασινό, του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας κ. Κ. Κόλλια, του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου κ. Μ. Βλασταράκο και τον εκπρόσωπο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών κ. Γ. Παπαδόπουλο.

Β. Κικίλιας: Πρώτα έλεγαν «δεν πληρώνω», τώρα εγκαινιάζουν δρόμους

«Αυτοί που σήκωναν τις μπάρες και έλεγαν "δεν πληρώνω", αυτοί που ζήταγαν από τον κόσμο να κάνει στάση πληρωμών προκειμένου να χρεοκοπήσει το ελληνικό κράτος και να ρίξουν την κυβέρνηση, σήμερα εγκαινιάζουν τους αυτοκινητόδρομους... Δεν υπάρχει καμία ντροπή;», διερωτήθηκε εξάλλου, ο Βασίλης Κικίλιας, αναφερόμενος στα χθεσινά εγκαίνια του οδικού άξονα Κορίνθου-Πατρών από τον πρωθυπουργό, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, τόνισε πως τα μεγάλα έργα έγιναν χάρις στον εθνάρχη Κωνσταντίνο Καραμανλή που μας έβαλε στην Ευρωπαϊκή Ένωση και πως έγιναν με 90% ευρωπαϊκή χρηματοδότηση.

«Τότε όλοι αυτοί οι κύριοι έλεγαν μαζί "ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο" και "έξω οι βάσεις και έξω από την Ευρώπη"», είπε ο ίδιος, επισημαίνοντας πως δεν άκουσε «ούτε μια κουβέντα πολιτικής μεγαλοψυχίας από τον κ. Τσίπρα και υπουργούς του για ένα έργο το οποίο μπλόκαρε. Και ήταν όλοι κρεμασμένοι στα διόδια επάνω και σήκωναν τις μπάρες. Και τώρα του έρχονται τα μπιλιετάκια και αναγκάζονται να πληρώσουν. Το έργο αυτό σταμάτησε το 2015 γιατί δεν υπήρχε χρηματοδότηση», πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

Γ. Κουμουτσάκος: «Γελοίες παρερμηνείες από τον ΣΥΡΙΖΑ»

«Στον ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να βρίσκονται σε ανυπέρβλητα αδιέξοδα και μεγάλο πανικό για να καταφεύγουν σε γελοίες παρερμηνείες, αντί να απολογούνται για τα όσα ζοφερά επιφυλάσσουν -για ακόμη μια φορά- στον ελληνικό λαό, που τον έχουν οδηγήσει σε απελπισία». Αυτό αναφέρει στο μεταξύ, ο βουλευτής της Ν.Δ. Γιώργος Κουμουτσάκος, απαντώντας στον ΣΥΡΙΖΑ για την επίθεση που του εξαπέλυσε με αφορμή συνέντευξή του στο Πρακτορείο FM.

Ορμώμενος από τη δήλωσή του ότι «η νυν κυβέρνηση παρέλαβε μια διαχειρίσιμη κρίση και την έκανε παρακμή», ο ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι με μια μόνο φράση ο βουλευτής της Ν.Δ. ομολόγησε πως η πραγματική κατάσταση της χώρας στις αρχές του 2015 απείχε παρασάγγας από τους ισχυρισμούς της τότε κυβέρνησης.

«Στον αέρα, όχι μόνο το “success story” που φιλοτεχνούσε τότε η Ν.Δ., αλλά και όλη την παραφιλολογία που διατυμπανίζει η παρούσα ηγεσία του κόμματος» τινάζει η παραδοχή του βουλευτή της Ν.Δ. Γιώργου Κουμουτσάκου για τα πεπραγμένα της κυβέρνησης Σαμαρά - Βενιζέλου, τόνισε σε σχετική ανακοίνωση. Σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ, πρόκειται για επιβεβαίωση ότι η κατάσταση που παρέλαβε η παρούσα κυβέρνηση ήταν δραματική: άδεια ταμεία, ύφεση, ανεργία, αποεπένδυση.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

«Σηκώθηκαν» μαχητικά ΝΑΤΟ και Ρωσίας στη Βαλτική – Δραματικές στιγμές στον αέρα
Σε μια δραματική αερομαχία πάνω από τη Βαλτική ενεπλάκησαν μαχητικά του ΝΑΤΟ και της Ρωσίας, μετά από αντιπαράθεση για ένα τάνκερ του σκιώδους στόλου...
«Σηκώθηκαν» μαχητικά ΝΑΤΟ και Ρωσίας στη Βαλτική – Δραματικές στιγμές στον αέρα