Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Πολιτική

Μη λύση η απόφαση του Eurogroup, λέει ο Τσίπρας

Μη λύση η απόφαση του Eurogroup, λέει ο Τσίπρας
Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google Google Logo">

«Η λύση δεν περιλαμβάνει την Ελλάδα. Δεν περιλαμβάνει ένα βιώσιμο σχέδιο για την Ελλάδα. Γι αυτό και δεν είναι λύση», δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας, σχολιάζοντας τις αποφάσεις του Εurogroup και κατηγόρησε την κυβέρνηση πως ήταν απούσα από τη διαπραγμάτευση. «Πριν δύο χρόνια μας έλεγαν ότι στόχος της βιωσιμότητας του χρέους είναι το 120% του ΑΕΠ. Τώρα μας λένε ότι μπορεί να είναι 124%. Αύριο  μπορούν να μας πουν και 130%. Αυτές δεν είναι λύσεις. Κυρίως δεν είναι λύσεις με την κοινωνία όρθια», σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας. Ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι «η κυβέρνηση είπε άλλα προεκλογικά και ακολούθησε μια στρατηγική υποτέλειας. Ήταν απούσα από τη διαπραγμάτευση, από τη συζήτηση, από τον τελικό συμβιβασμό. Η συζήτηση και η διαπραγμάτευση έγινε ανάμεσα στην κυρία Μέρκελ και την κυρία Λαγκάρντ και ο συμβιβασμός ήταν ανάμεσα σ’ αυτές». «Η μόνη πραγματική λύση είναι να σταματήσουν να λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο, να μπει ξανά η Ελλάδα στο κάδρο της διαπραγμάτευσης, να βρίσκεται στις αποφάσεις. Η μόνη πραγματική λύση είναι μια μεγάλη πολιτική αλλαγή που έρχεται, να  μπει ο λαός στο προσκήνιο. Και όλοι πια αναμένουν αυτή τη μεγάλη πολιτική αλλαγή στην Ελλάδα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. «Πριν λίγα χρόνια όλα όσα έλεγε ο ΣΥΡΙΖΑ για την κρίση ακούγονταν περίεργα στους εταίρους», υπογράμμισε ο κ. Τσίπρας συμπληρώνοντας ότι «έπειτα από διαδοχικές αποτυχίες ενός προγράμματος που έχει οδηγήσει την κοινωνία στην καταστροφή και δεν πιάνει κανέναν από τους στόχους που έχει υποσχεθεί, όλοι μας ακούν με μεγαλύτερη προσοχή. Κι εμείς αισθανόμαστε δικαιωμένοι γιατί όλες οι προβλέψεις μας δυστυχώς επαληθεύτηκαν».

Συναντήσεις Τσίπρα με πρεσβευτές της ΕΕ

Με τους πρέσβεις των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης συναντήθηκε χθες το πρωί ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία. Η συνάντηση οργανώθηκε από τον πρέσβη της Κύπρου στην Αθήνα, Ιωσήφ Ιωσήφ, καθώς η Κύπρος προεδρεύει τώρα στην Ε.Ε.. Ήδη τη Δευτέρα, ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης συνάντησε τον βρετανό πρέσβη στην Αθήνα, Ντέιβιντ Λάντσμαν. Σύμφωνα με ανακοίνωση του «Συνασπισμού», η συνάντηση διοργανώθηκε «μετά από αίτημα του τελευταίου» και «συζητήθηκαν η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ για την αντιμετώπιση του ελληνικού χρέους στο πλαίσιο της ΕΕ, η συνολική αντιμετώπιση των υπερχρεωμένων χωρών του ευρωπαϊκού Νότου και οι πρόσφατες ελληνικές πολιτικές εξελίξεις». Στη συνάντηση, σημειώνεται, «παρευρέθησαν η πολιτική Σύμβουλος της Βρετανικής Πρεσβείας, κ. Μπρούκερ, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Ρένα Δούρου αρμόδια για θέματα εξωτερικής πολιτικής, ο Κώστας Ήσυχος, επικεφαλής του Τμήματος Εξωτερικής και Αμυντικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, και ο Γιώργος Αϋφαντής, Διπλωματικός Σύμβουλος του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-EKM».

Κεδίκογλου: ««Σε θλιβερό αδιέξοδο ο κ. Τσίπρας»

Για μικροψυχία κατηγορεί τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ η κυβέρνηση. «Είναι κατανοητό το θλιβερό αδιέξοδο του κ. Τσίπρα, που πόνταρε στην καταστροφή και στο λόμπι της δραχμής. Οι μικρόψυχες και αλλοπρόσαλλες τοποθετήσεις του δεν πείθουν πια ούτε τις συνιστώσες του. Η Ελλάδα τα κατάφερε και θα συνεχίσει να τα καταφέρνει» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου.

Και νέα απάντηση ΣΥΡΙΖΑ

Σχολιάζοντας τη δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου ο ΣΥΡΙΖΑ τόνισε: «Καλό είναι την επόμενη φορά που θα βγάλει ανακοίνωση σχετικά με τα επιτεύγματα της πολιτικής τους, να ενημερωθεί πρώτα για την πραγματική κοινωνική καταστροφή που συντελείται εξαιτίας της μνημονιακής πολιτικής. Για τις χιλιάδες αυτοκτονίες, τους ανέργους, τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, τα διαλυμένα σχολεία και νοσοκομεία».

Προ ημερησίας διάταξης συζήτηση στη Βουλή για το Eurogroup ζητά ο Τσίπρας

Την διεξαγωγή προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στην Βουλή σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών, ζητάει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλ. Τσίπρας σχετικά με τις αποφάσεις του Eurogroup. Όπως επισημαίνει ο κ. Τσίπρας στην σχετική επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής Ευ. Μεϊμαράκη «ήδη κοινοβούλια άλλων κρατών, όπως της Γερμανίας, πριν και μετά τις συνεδριάσεις του Eurogroup, έχουν συζητήσει διεξοδικά τα θέματα που αφορούν την ευρωπαϊκή οικονομική κρίση και το χρέος της Ελλάδας και δεν είναι δυνατόν όλες αυτές οι εξελίξεις να γίνονται κεκλεισμένων των θυρών και χωρίς την πλήρη ενημέρωση της Βουλής και του ελληνικού λαού». Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζει ότι η απόφαση του Eurogroup έχει «πολλές γκρίζες ζώνες» και αποτελεί προϊόν συμβιβασμού «που απλά μεταθέτει τη λύση του ευρωπαϊκού προβλήματος στις καλένδες».

Ακολουθήστε το Typosthes στo Google news Google News

Περισσότερα από Πολιτική

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ
«Λύση - τραυμαπλάστ» η συμφωνία του Eurogroup, λέει ο Δημήτρης Παπαδημούλης

Μη λύση η απόφαση του Eurogroup, λέει ο Τσίπρας