Ξέσπασε μετά την πρόταση του Προέδρου της Βουλής για ευχέρεια τροποποίησης μη θεμελιωδών διατάξεων, ασχέτως αν η Βουλή είναι αναθεωρητική ή όχι.
Αποστάσεις από την πρόταση του Βαγγέλη Μεϊμαράκη για τροποποίηση μη θεμελιωδών συνταγματικών διατάξεων ανεξάρτητα, από το αν η Βουλή είναι αναθεωρητική ή όχι, κρατά ο Προκόπης Παυλόπουλος. Ο επικεφαλής της ομάδας της ΝΔ που επεξεργάζεται τις προτάσεις του κόμματος, σχολίασε ότι η συγκεκριμένη πρόταση δεν βρίσκεται ανάμεσα σε αυτές που εισηγείται η Νέα Δημοκρατία ούτε και στα πλάνα του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τον Προκόπη Παυλόπουλο η πρόταση Μεϊμαράκη συγκρούεται ευθέως με το άρθρο 110 του Καταστατικού Χάρτη της χώρας, που ορίζει ρητά πως γίνεται η Αναθεώρηση του Συντάγματος.
Ο Πρόεδρος της Βουλής επανήλθε σήμερα, υπογραμμίζοντας την ανάγκη να κινηθούμε ταχύτατα προκειμένου να τροποποιήσουμε μη θεμελιώδη άρθρα, για τα οποία όλοι συμφωνούμε. Ο ΣΥΡΙΖΑ από την πλευρά του, επιτέθηκε στην κυβέρνηση, υποστηρίζοντας ότι «είναι προκλητικό να συζητούν για την αναθεώρηση του Συντάγματος, εκείνοι που έχουν ευθύνη για την καθημερινή παραβίαση του».