Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο θα πραγματοποιήσει ο Κυρ. Μητσοτάκης

Google Logo Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google.

Συναντάται αύριο με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας και προέδρους κομμάτων

Επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο θα πραγματοποιήσει αύριο, Δευτέρα 25 Ιανουαρίου, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του ο κ. Μητσοτάκης θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, τον Πρόεδρο της Βουλής Γιαννάκη Ομήρου, καθώς και με αρχηγούς πολιτικών Κομμάτων. Παράλληλα, θα περιηγηθεί στο οδόφραγμα Λήδρας, ενώ θα επισκεφθεί τα Φυλακισμένα Μνήματα και την ΕΛΔΥΚ.

Το πρόγραμμα της επίσκεψης του Κυρ. Μητσοτάκη

Αναλυτικά, το πρόγραμμα της επίσκεψης του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας έχει ως εξής: Στις 08.30 θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Γιαννάκη Ομήρου – Δηλώσεις στα Μ.Μ.Ε, ενώ στις 09.10 θα περιηγηθεί στο οδόφραγμα Λήδρας και θα επισκεφθεί την Εκκλησία Φανερωμένης. Στις 09.30 θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου στα γραφεία του Κόμματος και αμέσως μετά θα γίνουν δηλώσεις στα M.Μ.Ε. Στις 10.00 θα πραγματοποιήσει συναντήσεις με αρχηγούς πολιτικών Κομμάτων στη Βουλή των Αντιπροσώπων: Με τον Γ.Γ. της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ κ. Άντρο Κυπριανού, τον Πρόεδρο Δημοκρατικού Κόμματος κ. Νικόλα Παπαδόπουλο, τον Πρόεδρο Κινήματος Σοσιαλδημοκρατών ΕΔΕΚ κ. Μαρίνο Σιζόπουλο, τον Πρόεδρο Ευρωπαϊκού Κόμματος κ. Δημήτρη Συλλούρη, τον Πρόεδρο Κινημ. Οικολόγων Περιβαλλοντιστών κ. Γεώργιο Περδίκη και τον Πρόεδρο Συμμαχίας Πολιτών κ. Γιώργο Λιλλήκα. Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης θα συναντηθεί στις 12.30 με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκο Αναστασιάδη και ακολούθως θα γίνουν δηλώσεις στα Μ.Μ.Ε. Τέλος, στις 13.30 θα επισκεφθεί τα Φυλακισμένα Μνήματα και στις 15.45 την ΕΛΔΥΚ.

Πρόσκληση Παπαμιμίκου σε Αμυρά, Διαμαντοπούλου

Εξάλλου, αλλαγές στη δομή και τη φυσιογνωμία του κόμματος στο συνέδριο του Απριλίου, που περιλαμβάνουν μέχρι και αναγνώριση τάσεων, προαναγγέλλει ο γραμματέας της ΝΔ, Ανδρέας Παπαμιμίκος, σε συνέντευξή του στο ΑΜΠΕ, ενώ δίνει το στίγμα της διεύρυνσης που επιδιώκει ο Κυρ. Μητσοτάκης. Τονίζει πως η ΝΔ επιδιώκει την αμφίπλευρη διεύρυνση και αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο συνεργασίας ή προσχώρησης πολιτικών όπως η Άννα Διαμαντοπούλου ή ο Γιώργος Αμυράς από το Ποτάμι, σημειώνοντας: "Δεν υπάρχει άρνηση συναίνεσης. Άρνηση σε λευκή επιταγή υπάρχει. Εμείς πιστεύουμε στον πολιτικό διάλογο". "Θα πάμε σε ένα συνέδριο, όπου το κυρίαρχο θέμα θα είναι η αλλαγή του καταστατικού, με συγκεκριμένες θεματικές, όπως, για παράδειγμα, τον προσδιορισμό του ποιος είναι μέλος του κόμματος (δικαιώματα και υποχρεώσεις), η παραγωγή πολιτικής και οι διαδικασίες, τα όργανα, οι θητείες η αξιολόγηση δομών/οργάνων κ.α.", αναφέρει. Σε ερώτηση για το ιδεολογικό στίγμα, σημειώνει: "Ο νέος πρόεδρος είναι ένας σύγχρονος κεντροδεξιός πολιτικός, με αντιλήψεις που καλύπτουν την ουσία του φιλελευθερισμού. Αυτή τη φιλοσοφία θεωρώ πως θα εφαρμόσει σε όλο της το εύρος, κάτι που θα διαπνέει όλες τις αποφάσεις του κόμματος".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θανάσης Λυγγερίδης: Είναι μια τεράστια δίκη για την Ελλάδα, κρίνονται τα πάντα
Ο πατέρας του δολοφονημένου αστυνομικού ζητά να καταθέσουν οι προστατευόμενοι μάρτυρες - «Δεν θέλω να πιστέψω ότι θέλουν να κουκουλώσουν τη δίκη»
Θανάσης Λυγγερίδης: Είναι μια τεράστια δίκη για την Ελλάδα, κρίνονται τα πάντα
Τραγωδία στα Καλάβρυτα: Πήγε τη σύζυγό του στο νοσοκομείο αλλά πέθανε ο ίδιος
Την τελευταία του πνοή άφησε ένας 55χρονος τουρίστας από τη Βρετανία – Η σύζυγός του είχε αισθανθεί αδιαθεσία
Τραγωδία στα Καλάβρυτα: Πήγε τη σύζυγό του στο νοσοκομείο αλλά πέθανε ο ίδιος
Σακελλαρίδης για Τσίπρα: Δεν υπάρχει αξιοπιστία – Έχει χάρισμα, αλλά δεν αρκεί
Σκληρή κριτική από το γραμματέα της Νέας Αριστεράς στον πρώην πρωθυπουργό για το νέο του πολιτικό εγχείρημα
Σακελλαρίδης για Τσίπρα: Δεν υπάρχει αξιοπιστία – Έχει χάρισμα, αλλά δεν αρκεί