Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

ΒΕΘ: «Να μην ξεπουληθεί τo όνομα Μακεδονία στα Σκόπια»

Google Logo Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google.

«Η παρακαταθήκη της Μακεδονίας είναι ελληνική και είναι αδιαπραγμάτευτη», αναφέρει το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσαλονίκης

«Η παρακαταθήκη της Μακεδονίας είναι ελληνική και είναι αδιαπραγμάτευτη. Η εκχώρηση του ονόματος Μακεδονία στα Σκόπια, με βεβιασμένες, μάλιστα, κινήσεις προκειμένου να κλείσει όπως - όπως ένα ζήτημα που παραμένει άλυτο για δεκαετίες, είναι πέρα από τη λογική» αναφέρει μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης και α΄ αντιπρόεδρος της ΚΕΕ Παναγιώτης Παπαδόπουλος τονίζοντας πως το σκοπιανό ζήτημα, που απηχεί στις ψυχές των Ελλήνων, απαιτεί ευαισθησία από την πλευρά της κυβέρνησης, η οποία, σημειωτέον, έχει υποχρέωση να πετύχει την μεγαλύτερη εθνική συνεννόηση και συναίνεση.

«Το ζήτημα απαιτεί ουσιαστικές λύσεις, κατά συνέπεια σοβαρούς χειρισμούς. Δεν χρειάζονται κόκκινες γραμμές που καταπατώνται όταν εξυπηρετεί, ούτε μεγαλοστομίες για λύσεις που έρχονται μέσα στο επόμενους μήνες. Ο δρόμος μέχρι να φτάσουμε σε μία βιώσιμη λύση έχει αγκάθια» επισημαίνει ο κ. Παπαδόπουλος, υπογραμμίζοντας πως πέραν του ονόματος θα πρέπει να συζητηθούν όλες οι ευαίσθητες, παράπλευρες πτυχές του ζητήματος, όπως η παραχάραξη της ιστορίας, η χρήση των συμβόλων, η αλυτρωτική προπαγάνδα των Σκοπίων κ.α.

«Τα εθνικά θέματα συνιστούν μια πολύ σοβαρή υπόθεση. Απαιτούν υπευθυνότητα και όχι σπασμωδικές κινήσεις και επιλογές από την πλευρά των κυβερνώντων που θα ‘συντροφεύουν’ όμως και τους μελλοντικούς Έλληνες πολίτες» καταλήγει ο πρόεδρος του ΒΕΘ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΚΜ: «Όχι» αμμοληψίες μόνο από ένα σημείο για το έργο του 6ου προβλήτα στον ΟΛΘ
Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, η οποία έθεσε σήμερα συγκεκριμένους όρους και προϋποθέσεις για τη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων
ΠΚΜ: «Όχι» αμμοληψίες μόνο από ένα σημείο για το έργο του 6ου προβλήτα στον ΟΛΘ
Βρετανία: Νέος πρωθυπουργός ο Άντι Μπέρναμ: «Οι πολίτες έχουν μπουχτίσει»
«Πρέπει να γίνουμε καλύτεροι», είπε και προανήγγειλε παρεμβάσεις για το κόστος ζωής – «Πήραμε λάθος δρόμους τη δεκαετία του 1980»
Βρετανία: Νέος πρωθυπουργός ο Άντι Μπέρναμ: «Οι πολίτες έχουν μπουχτίσει»
Νέο Κοινωνικό Οδοντιατρείο στη Θεσσαλονίκη – Δωρεάν υπηρεσίες σε ευάλωτες ομάδες
Από τους Γιατρούς του Κόσμου σε συνεργασία με το δήμο Θεσσαλονίκης και στήριξη από την Ελληνική Πρωτοβουλία Αυστραλίας
Νέο Κοινωνικό Οδοντιατρείο στη Θεσσαλονίκη – Δωρεάν υπηρεσίες σε ευάλωτες ομάδες