Σε πεδίο μάχης έχει μετατραπεί αυτή την ώρα το κέντρο της Θεσσαλονίκης με επεισόδια να βρίσκονται σε εξέλιξη μετά την ολοκλήρωση των μαζικών πορειών για την 45η επέτειο του Πολυτεχνείου.
Ομάδα κουκουλοφόρων εισέβαλε στο Πολυτεχνείο του ΑΠΘ και αφού προκάλεσε εκτεταμένες φθορές, έστησε οδοφράγματα και έβαλε φωτιές στην Εγνατία στο ύψος της Πολυτεχνικής.
Στη συνέχεια επιτέθηκαν με πέτρες και βροχή από μολότοφ εναντίον των ανδρών των ΜΑΤ, οι οποίοι απάντησαν με κρότου λάμψης και δακρυγόνα.
Αυτή τη στιγμή έχουμε εκτεταμένα επεισόδια που εκτίνονται από το Παλέ ντε Σπορ μέχρι την Βόρεια Πύλη της ΔΕΘ, όπου υπάρχει μεγάλη φωτιά σε εξέλιξη από τις ρίψεις των μολότοφ.
Το πολεμικό σκηνικό με χημικά, φωτιές και μολότοφ έχουν μετατρέψει το κέντρο της πόλης σε πεδίο μάχης, με αποπνικτική ατμόσφαιρα.


Να σημειωθεί πως όπως είναι αυτονόητο παραμένουν σε ισχύ οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις της ΕΛΑΣ με κλειστούς κεντρικούς δρόμους, ενώ πριν από λίγο έκλεισε και η οδός Αγίου Δημητρίου.
Δείτε φωτογραφίες και βίντεο του TyposThes.

Μ.Λ.


