Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Απαγωγή Κυπαρίσση: Στον εισαγγελέα οι τρεις συλληφθέντες

Η ΕΛ.ΑΣ. κατάφερε να εντοπίσει μέρος των 800.000 ευρώ που έδωσε η οικογένεια του Γιώργου Κυπαρίσση ως λύτρα στους απαγωγείς

Στην Ευελπίδων έφτασαν πριν λίγη ώρα οι τρεις δράστες της απαγωγής του Γιώργου Κυπαρίσση ο οποίος αφέθηκε ελεύθερος το πρωί της Παρασκευής μετά από 70 ημέρες ομηρίας.

Πρόκειται για ένα ζευγάρι Ελλήνων, ένας 41χρονος και μια γυναίκα 39 ετών, καθώς και ο 34χρονος φίλος τους είναι.

Οι τρεις απαγωγείς προσήχθησαν στην ΓΑΔΑ το πρωί του Σαββάτου αλλά μερικές ώρες αργότερα συνελήφθησαν καθώς, όπως προέκυψε από τα στοιχεία που είχαν στα χέρια τους οι αξιωματικοί του Τμήματός Ανθρωποκτονιών, ήταν αυτοί που απήγαγαν τον 40χρονο επιχειρηματία το βράδυ της 29ης Δεκεμβρίου.

Οι δύο άνδρες είναι σεσημασμένοι την ώρα που αναζητούνται δυο με τρία ακόμη άτομα τα οποία φέρονται να συμμετείχαν στην απαγωγή.

Αμέσως μετά τη σύλληψη των τριών, βασικών υπόπτων, η αστυνομία πραγματοποίησε μεγάλη επιχείρηση στα δυτικά προάστια προκειμένου να εντοπίσει τους συνεργούς των απαγωγέων.

Οι αστυνομικοί που χειρίζονταν την υπόθεση συγκέντρωναν τόσο καιρό στοιχεία που οδήγησαν στην προσαγωγή και τη μετέπειτα σύλληψη των τριών απαγωγέων.

Παράλληλα, η ΕΛ.ΑΣ. κατάφερε να εντοπίσει μέρος των 800.000 ευρώ που έδωσε η οικογένεια του Γιώργου Κυπαρίσση ως λύτρα στους απαγωγείς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ποσό, το οποίο είναι μεγάλο, αποδεικνύει και το σημαντικό ρόλο που είχαν στην υπόθεση της απαγωγής οι τρεις συλληφθέντες.

Το Σάββατο, ο 40χρονος επιχειρηματίας, μιλώντας στους δημοσιογράφους, αποκάλυψε πως οι δράστες τον ακινητοποίησαν με ενα μαύρο τζιπ προσποιούμενοι τους αστυνομικούς.

 «Δεν γνωρίζω αν ήταν πολλά άτομα. Το έπαιξαν αστυνομικοί. Μιλούσαν ελληνικά καθαρά. Ήρθαν κάτω από το σπίτι μου, μου είπαν κατέβα κάτω, μου έβαλαν χειροπέδες, μου φόρεσαν μια κουκούλα και με έβαλαν μέσα σε ένα αυτοκίνητο», τόνισε ο Γιώργος Κυπαρίσσης περιγράφοντας τα δραματικά λεπτά της απαγωγής του.

https://www.youtube.com/watch?v=A3iAyxMaKcw

Ο ίδιος δήλωσε πως δεν είδε ποτέ τα πρόσωπα των απαγωγέων καθώς φορούσε συνεχώς κουκούλα και σημείωσε πως οι δράστες τον είχαν ξυρίσει. Την ημέρα που τον απελευθέρωσαν τον παράτησαν σε ένα δάσος στην περιοχή του Τατοΐου και εξαφανίστηκαν.

Ο 40χρονος ευχαρίστησε, επίσης, τους γονείς και την οικογένειά του για τον τρόπο που χειρίστηκαν την υπόθεση η οποία είχε αίσιο τέλος.

Όπως αποκάλυψε η Όλγα Κυπαρίσση, μητέρα του νεαρού επιχειρηματία, οι απαγωγείς τον άφησαν ελεύθερο δύο ημέρες αφότου έλαβαν τα λύτρα. Εμφανώς ανακουφισμένη από τη θετική εξέλιξη της υπόθεσης μίλησε και για την αγωνία που πέρασε όλες αυτές τις μέρες ενώ έδωσε και το προφιλ των απαγωγέων με τους οποίους διαπραγματευόταν.

 «Φοβήθηκα, μίλησα με τους κακοποιούς ήταν αδίστακτοι. Είχα βάλει την κόρη μου να μιλάει, δεν άντεχα εγώ. Εγώ, η κόρη μου και ο γαμπρός μου παραδώσαμε τα χρήματα. Μας πήγαν σε πολλά σημεία. Παραδώσαμε τα χρήματα και ύστερα από δύο μέρες τον απελευθέρωσαν. Φοβόμασταν μήπως ήταν νεκρός. Ευτυχώς πήγαν όλα καλά, ευχαριστούμε τον Θεό που μας βοήθησε, όλα καλά, δεν έπαθε τίποτα στα χέρια τους, τον βλέπω καλά. Ήμασταν όλοι μαζί όταν γύρισε σπίτι. Οι απαγωγείς ήταν 7 μίλησα με 2. Οι απαγωγείς ήταν διαβασμένοι, δεν ήταν αγράμματοι και μιλούσαν τέλεια τα ελληνικά», είπε χαρακτηριστικά.

https://www.youtube.com/watch?v=XbfTWyn_Ri4

Χθες, στην ΓΑΔΑ μετέβη εκτάκτως και ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Τάκης Θεόδωρικακος, προκειμένου να ενημερωθεί σχετικά με τις έρευνες για την απαγωγή του Γιώργου Κυπαρίσση ενώ σήμερα αναμένεται επίσημη ανακοίνωση από την Αστυνομία για το πώς εξιχνιάστηκε η υπόθεση.

Πηγή: protothema.gr

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

Θεσσαλονίκη: Γυναίκες «αράχνη» χτύπησαν κατάστημα με ρούχα στο κέντρο

Δύο συγκεντρώσεις σήμερα Κυριακή στη Θεσσαλονίκη

Οι ΗΠΑ είπαν «ναι» για μαχητικά αεροσκάφη στην Ουκρανία – Από ποια χώρα του ΝΑΤΟ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Γιακουμάκης για τις επιθέσεις εναντίον του: «Μακάρι αυτοί να βρουν το νόημα της ζωής»
Τι απάντησε ο ποδοσφαιριστής μετά τις διαδικτυακές επιθέσεις που δέχτηκε λόγω του χαμένου πέναλτι στον αποκλεισμό της Εθνικής Ελλάδος από τη Γεωργία
Γιακουμάκης για τις επιθέσεις εναντίον του: «Μακάρι αυτοί να βρουν το νόημα της ζωής»