Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Ειδομένη: Ένταση με πρόσφυγες που απέκλεισαν ξανά τη σιδηροδρομική γραμμή

Επεισόδια και με την αστυνομία των Σκοπίων με πετροπόλεμο και δακρυγόνα

Ένταση επικρατεί στον καταυλισμό της Ειδομένης, στην ουδέτερη ζώνη Ελλάδας-ΠΓΔΜ, όπου πρόσφυγες έχουν καταλάβει τις σιδηροδρομικές γραμμές και πετούν πέτρες προς τις αστυνομικές δυνάμεις της γειτονικής χώρας.

Οι πρόσφυγες ζητούν να τους επιτραπεί άμεσα να περάσουν στην ΠΓΔΜ και να συνεχίσουν το ταξίδι τους. Οι περισσότεροι κατέλαβαν νωρίτερα τις σιδηροδρομικές γραμμές έως και το σημείο όπου υψώνεται ο μεταλλικός φράχτης με την ΠΓΔΜ.

Μάλιστα, κάποιες πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόσφυγες κατάφεραν να ρίξουν μέρος του φράχτη και υπήρξε χρήση δακρυγόνων από την πλευρά της αστυνομίας των Σκοπίων.

Το σημείο διέλευσης στην ουδέτερη ζώνη Ελλάδας-ΠΓΔΜ είχε ανοίξει λίγο νωρίτερα και επρόκειτο να δοθεί άδεια εισόδου σε 50 άτομα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ρωσία για Ζελένσκι: Είναι τρομοκράτης, απειλεί αρχηγούς κρατών – «Πρόδωσε τον ίδιο του τον παππού»
Με αφορμή δηλώσεις του περί μη εγγύησης της ασφάλειας των ξένων ηγετών εντός ρωσικού εδάφους την 9η Μαΐου
Ρωσία για Ζελένσκι: Είναι τρομοκράτης, απειλεί αρχηγούς κρατών – «Πρόδωσε τον ίδιο του τον παππού»
Φονική έκρηξη στη Θεσσαλονίκη: Ποια ήταν η 38χρονη με το χαρακτηριστικό τατουάζ
Το παρελθόν της γυναίκας που έχασε σήμερα τη ζωή της κατά την έκρηξη βόμβας που τοποθέτησε η ίδια έξω από τράπεζα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης
Φονική έκρηξη στη Θεσσαλονίκη: Ποια ήταν η 38χρονη με το χαρακτηριστικό τατουάζ