Skip to main content
Menu

Τα καλύτερα πράγματα που μπορείς να κάνεις το Σ/Κ στη Θεσσαλονίκη!

Οδηγός διασκέδασης από το TyposThes

Το Σαββατοκύριακο έφτασε και γιατί να μείνετε σπίτι; Το TyposThes επέλεξε μερικές από τις εκδηλώσεις που γίνονται στην πόλη μας και σας τις προτείνει. Η επιλογή δική σας!

 

«Οι εφευρέσεις του Leonardo Da Vinci» στο ΝΟΗΣΙΣ

davinci.jpg

Το ΝΟΗΣΙΣ μας προσκαλεί το Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2019, ώρα 18.00, στα εγκαίνια της έκθεσης «Οι εφευρέσεις του Leonardo Da Vinci».

Με τη συμπλήρωση 500 ετών από το θάνατό του και σε μια εποχή που η επιστήμη, η τεχνολογία, η καινοτομία και η τέχνη αποτελούν κορυφαία ζητούμενα, η προσωπικότητα και το έργο του Leonardo da Vinci εμπνέουν τον σύγχρονο άνθρωπο περισσότερο ίσως από ποτέ.

Ο da Vinci ήταν ζωγράφος, μηχανικός, γλύπτης, αρχιτέκτονας, μουσικός, γεωλόγος, βιολόγος. Θεωρείται ως και τις μέρες μας κορυφαίος επιστήμονας, καλλιτέχνης και εφευρέτης. Δεν παρακολούθησε σχολικά μαθήματα. Παρατηρούσε, πειραματίζονταν και δημιουργούσε, με το αστείρευτο εφευρετικό πνεύμα του. Θα μπορούσε να μείνει στην ιστορία μόνο από το αποτύπωμά του ως ζωγράφος, ή επειδή εμπνεύστηκε το αλεξίπτωτο, ή γιατί επινόησε το ρουλεμάν. Ανήσυχος και ιδιοφυής, είναι καλύτερα να αναρωτιέται κανείς αν υπάρχει τομέας με τον οποίο δεν ασχολήθηκε.

Μπορεί να μην έφερε στην πραγματική ζωή όλα όσα φαντάστηκε, αλλά θεμελίωσε το ενδιαφέρον και έσπειρε την προοπτική ύπαρξης του ποδηλάτου, του αυτοκινήτου, του ελικοπτέρου, του υποβρυχίου και πολλών άλλων μεταγενέστερων εφαρμογών. Η ευρύτητα του πνεύματός του και το βάθος της διείσδυσής του, μετουσίωσε στο πρόσωπό του τον «καθολικό άνθρωπο» της αναγέννησης, την οποία και προσωποποίησε.

Σήμερα που η επιστήμη, η τεχνολογία, η καινοτομία και η τέχνη αποτελούν κορυφαία ζητούμενα, η προσωπικότητα του Leonardo da Vinci εμπνέει τον σύγχρονο άνθρωπο περισσότερο ίσως από ποτέ. Αν θα έπρεπε να βρεθεί η ευφυέστερη, δημιουργικότερη και παραγωγικότερη προσωπικότητα της ιστορίας, πιθανότατα κάποιος θα την αναζητούσε ανάμεσα στον Αρχιμήδη, τον da Vinci και τον Tesla. Δεν είναι τυχαίο που καθένας τους θαύμαζε και μελετούσε τους προγενέστερούς του. Δικαιολογημένα, λοιπόν, σε όλο τον κόσμο ετοιμάζονται να τιμήσουν την επέτειο των 500 ετών από τον θάνατο του μεγάλου Ιταλού.

Στην έκθεση παρουσιάζονται αντίγραφα από 27 εφευρέσεις, πολλές από τις οποίες είναι λειτουργικές, καθώς και από 20 πίνακες.

Η εκδήλωση των εγκαινίων είναι ανοιχτή για το κοινό και περιλαμβάνει περιήγηση στην έκθεση.

Από 2/2 μέχρι 30/6/2019. Ώρες λειτουργίας Τρίτη – Παρασκευή 10.30-15.00

Σάββατο 13.30-20.30, Κυριακή 11.30-18.30.

Τιμές εισιτηρίων Κανονικό: 5€, Μειωμένο: 4€, Ομαδικό (από 10 άτομα): 3€.

 

 

Σχολικές επισκέψεις

Για μαθητές από Α΄ μέχρι Γ΄ Δημοτικού πραγματοποιείται εκπαιδευτικό πρόγραμμα.

Για μαθητές από Δ΄ Δημοτικού πραγματοποιούνται ξεναγήσεις (διάρκεια 45΄).

Απαραίτητη η κράτηση στο τηλέφωνο 2310 483 000, εσωτερικό 2, από Δευτέρα ως Παρασκευή, 9.00-13.00.

 

 

Performance στη Μονή Λαζαριστών

atzeda_anatasi_1.jpg

Μια performance βασισμένη στην ανάγκη ύπαρξης του μύθου αλλά και της απομυθοποίησης αυτού για την επίτευξη μιας καθημερινής κοινωνικής αγωνιστικότητας, παρουσιάζει η ομάδα The Girls στο MOMus – Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης – Συλλογή Κωστάκη, στη Μονή Λαζαριστών,  το Σάββατο 9 Φλεβάρη 2019 στις 20:00.

Με έμπνευση από την έκθεση «Ανοιξιάτικοι Χείμαρροι. Αφίσες από την απεργία στο Χάρβαρντ. Άνοιξη 1969. Συλλογή Αλέξανδρου Τζώνη και Liane Lefaivre» και το σχέδιο γροθιά του Harvey Hacker, εμβληματικό σύμβολο προοδευτικής αντίστασης και εξέγερσης, που βρίσκεται στο επίκεντρο αυτής, η ομάδα δανείζεται τη δύναμη της μνήμης, όχι ως νοσταλγική αναπόληση αλλά ως υπενθύμιση της πίστης για αλλαγή.

Κατά αυτόν τον τρόπο, η performance ακολουθεί μια αντίστοιχη διαδρομή με αυτή μιας έκθεσης ιδωμένης ως ιστορικό τεκμήριο παρά ως εικαστικό γεγονός. Αναπαράγει και προβάλλει σχεδόν με ιερότητα το προς έκθεση αντικείμενο αλλά εν τέλει καταλύει το δημιούργημά της ως πράξη αντίστασης στην αισθητικοποίησή του. Επιμέλεια: Ειρήνη Παπακωνσταντίνου, Μουσική: Κωνσταντίνος Υφαντής. Είσοδος ελεύθερη.

 

 

Ξενάγηση στην έκθεση Στρατιάς της Ανατολής

stratia_1.jpg

Ανοικτή ξενάγησηστην έκθεση «Η Στρατιά της Ανατολής ζωγραφίζει τη Θεσσαλονίκη» την Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2019, στις 11.00, καθώς πέφτει η αυλαία της μεγάλης αυτής διοργάνωσης στο Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών Α.Π.Θ. 

Στην έκθεση, που διοργανώθηκε σε συνεργασία με μεγάλα μουσεία και πολιτιστικούς οργανισμούς της Ελλάδας και του εξωτερικού, πρωταγωνιστεί η Θεσσαλονίκη του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου με το χρώμα που της έδωσαν Γάλλοι και άλλοι ξένοι στρατιώτες. Παρουσιάζονται περισσότερα από 400 έργα – σχέδια, ακουαρέλες, λάδια, καρτ ποστάλ. Επαγγελματίες ζωγράφοι, αλλά και άγνωστοι, ερασιτέχνες, αναπαριστούν αρχαιολογικούς χώρους, βυζαντινά, οθωμανικά μνημεία, μονές και τοπία του Αγίου Όρους, απόψεις της Θεσσαλονίκης και των περιχώρων της, την καθημερινότητα, τους ανθρώπους της και τέλος τον ίδιο τον πόλεμο, στιγμιότυπα στα μετόπισθεν, αλλά και τη φρίκη του.

Στους 3.5 μήνες λειτουργίας της η έκθεση προσέλκυσε μεγάλο αριθμό επισκεπτών και πολλά σχολεία της Θεσσαλονίκης και της υπόλοιπης Βόρειας Ελλάδας.

Για τη συμμετοχή στην ξενάγηση αρκεί το εισιτήριο εισόδου (5 ευρώ και 2.5 ευρώ - μειωμένο).  

 

Ομαδική Έκθεση Εργαστηρίου τού Κωνσταντίνου Αρώνη

bensousan%20tilkeridissite.jpg

Η πολυαναμενόμενη Ομαδική Έκθεση τού Εργαστηρίου τού Κωνσταντίνου Αρώνη φιλοξενείται σήμερα για τελευταία μέρα  στο Μπενσουσάν Χαν (Εδέσσης 6, Άνω Λαδάδικα)

Δείτε στις 9 Φεβρουαρίου από τις 12:00 το μεσημέρι μέχρι τις 22:00 το βράδυ, τα εικαστικά έργα των εικοσιοκτώ μαθητών τού Κωνσταντίνου Αρώνη στην πρώτη τους έκθεση και στην πρώτη τους ομαδική επαφή με το κοινό.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Οι καλλιτέχνες που λαμβάνουν μέρος είναι: Δήμητρα Αβραάμ, Έλσα Αθανασάκη, Σμαρώ Αθανασιάδου, Εύη Αμνιώτη-Θεοχαροπούλου, Χριστίνα Γαϊτανίδου, Ευάγγελος Γεωργιάδης, Νάγια Γεωργίου, Όλγα Γιαμά, Ευαγγελία Καΐκη, Νίκος Κανακίδης, Γιάννης Καραβασίλης, Αγνή Κοκορότσικου, Μαρία Κοσμίδου, Αναστασία Κότσιαλου, Θεοδώρα Κουρουβασίλη, Ουρανία Μανουσαρίδου, Σωτήρης Μάντζος, Μανώλης Μελιόπουλος, Ελένη Μπεντίλα, Γιώργος Μπλατσιώτης, Αντωνία Σδουκοπούλου, Λάζαρος Σεργιάδης, Ελένη Συλιβρίλη, Μαρία Τασιοπούλου, Μελετίνη Τσίλη, Λίνα Τσόγκα, Γεωργία Φανδινάκη, Νίκος Χαυτίκης.

 

 «Τι κι αν Υπάρχει (δεν) έρωτας (;)» στη Ζώγια

Η Ζώγια (Αλ.Σβώλου 54) φιλοξενεί από τις 8 έως τις 28 Φεβρουαρίου 2019 την έκθεση κολάζ (collage) των Lane και Βασίλη Καρκατσέλη, με τίτλο «Τι κι αν Υπάρχει (δεν) έρωτας (;)». Η έκθεση πρόκειται να μας φέρει κοντά με την φωτογραφία ως τέχνη, τρόπο έκφρασης και κοιτίδα δημιουργίας.

Πραγματοποιείται με τη συνεργασία της «Άθωνος aRT sPACE». Πληρώνετε ό,τι πιείτε.

 

Συ+Αυλητές και MOYSA στο Μέγαρο Μουσικής

politismos_synavlitesloutro_4_1.jpg

Οι "Συν+Αυλητές" η Ορχήστρα Πλαγίαυλων του Ωδείου Άνω Πόλης Θεσσαλονίκης θα εμφανιστούν  στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης ( φουαγιέ Μ1)  την Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2019 ερμηνεύοντας έργα του κλασσικού και σύγχρονου ρεπερτορίου σε διεύθυνση Νίκου Κακαϊδή.  Ωρα έναρξης 20.00.

Την Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2019 στις 21.00 στην κεντρική σκηνη του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης (Μ1) θα πραγματοποιηθεί η μουσική εκδήλωση  «Η MOYSA... ΕΜΠΝΕΕΙ» του  ΟΜΜΘ.  Είσοδος 10 ευρώ.

 

 

Δισκοπαρουσίαση στο Ξέφωτο

Την Κυριακή 10 Φεβρουαρίου στις 9μμ , η ερμηνεύτρια Αναστασία Σπύρου παρουσιάζει στη μουσική σκηνή ΞΕΦΩΤΟ (Λυκούργου 5, Λαδάδικα), τη νέα της δισκογραφική δουλειά με τίτλο «Φυλαχτό» που κυκλοφόρησε πρόσφατα από την Ankh Productions.

Μαζί με την Αναστασία Σπύρου επί σκηνής θα βρίσκονται η Ξένια Τσέλιγκα στο μπαγιάν, ο Αλέξης Στεφανίδης στη λύρα και στα κρουστά και ο Κώστας Λάμπας στο κοντραμπάσο. Φιλική συμμετοχή θα έχει ο ερμηνευτής και τραγουδοποιός Γιώργος Γελαράκης με την κιθάρα του.

Τη βραδιά θα τιμήσει επίσης ο συνθέτης Γιώργος Καζαντζής στο πιάνο, ενώ για το «Φυλαχτό» θα μιλήσει ο ραδιοφωνικός παραγωγός και ερευνητής της ελληνικής μουσικής Θανάσης Γιώγλου, καθώς και η μουσικός Δανάη Αγάπη Κωτοπούλου.

Εκτός από τα τραγούδια του νέου δίσκου, το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει αγαπημένα κομμάτια του έντεχνου – παραδοσιακού ρεπερτορίου.

Είσοδος 4€. Κρατήσεις: 6931091534, 2314015911.

 

                                                                                                                              

Η Θεσσαλονίκη του Α’ Παγκόσμιου Πολέμου

από γαλλικά κινηματογραφικά αρχεία

tellogleio.jpg

Επαναλαμβάνεται, λόγω της μεγάλης επιτυχίας της πρώτης παρουσίασης, η εκδήλωση «Η Θεσσαλονίκη του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου από τα Κινηματογραφικά Αρχεία της Γαλλικής Στρατιάς της Ανατολής» στο Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών Α.Π.Θ. το Σάββατο 9 Φεβρουαρίου, στις 18.00 (αμφιθέατρο).

Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο της μεγάλης έκθεσης «Η Στρατιά της Ανατολής ζωγραφίζει τη Θεσσαλονίκη», που ολοκληρώνεται την Κυριακή 10 Φεβρουαρίου.

Θα προβληθεί ανέκδοτο υλικό της Κινηματογραφικής Υπηρεσίας της Στρατιάς της Ανατολής, το οποίο ανήκει στην Υπηρεσία Οπτικοακουστικής Παραγωγής του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας της Γαλλίας (Etablissement de Communication et de Production Audiovisuelle de la Défense - ΕCPAD). 

Το υλικό έχει υποστεί ψηφιακή επεξεργασία και βρίσκεται σε άριστη ποιότητα. Την προβολή προλογίζει και σχολιάζει ο Καθηγητής του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Α.Π.Θ. Γιάννης Μουρέλος.

Η είσοδος στην εκδήλωση είναι ελεύθερη.

 

Uriah Heep στο Principal Club

atzeda_uriahheep.jpg

Οι Uriah Heep στη Θεσσαλονίκη! Μετά από αρκετά χρόνια απουσίας το μυθικό συγκρότημα από την Αγγλία επιστρέφει στην Ελλάδα για δύο βραδιές που τα τραγούδια κι οι μελωδίες τους θα συνεπάρουν όπως πάντα το μεγάλο κοινό τους. Απόψε το μεγάλο αγγλικό συγκρότημα θα βρεθεί στο Principal Club Theater (26Ης Οκτωβρίου 15) να μας θυμίσει όλα τα αξεπέραστα κλασικά τραγούδια του. Τιμή εισιτηρίου: 25€ (περιορισμένη προπώληση) - 28€ (προπώληση) - 30€ (Ταμείο). Σημεία προπώλησης: Ticket House και Rover. On-line: Viva.gr

 

Γιώργος Βογιατζάκης στο Ξέφωτο

Ο Γιώργος Βογιατζάκης  ο ταλαντούχος νέος Κρητικός λυράρης κι ερμηνευτής μας καλωσορίζει στις 9/2 στη μουσική σκηνή του ΞΕΦΩΤΟΥ (Λυκούργου 5, Λαδάδικα) για μία νύχτα γεμάτη τραγούδια του τόπου του αλλά και σύγχρονα, αισθαντικά ακούσματα.

Ο Γιώργος Βογιατζάκης, είναι παλιός γνώριμος στο κοινό της Θεσσαλονίκης από τη θητεία του στο παραδοσιακό συγκρότημα «ΔΙΩΜΑΤΑΡΗΔΕΣ». Από τότε, συνεργάστηκε με σπουδαίους Κρητικούς μουσικούς (Ψαραντώνης, Τζουγανάκης κ.α.), ηχογράφησε τη δική του δουλειά, τον «Δεκαπενταύγουστο» σε στίχους του ίδιου και μουσική του Μιχάλη Ντακάκη και τώρα μας προσκαλεί  «Καλώς να ανταμώσουμε» Ένα πρόγραμμα γεμάτο από τον Κρητικό παραδοσιακό ήχο αλλά και τις προσωπικές αναζητήσεις του καλλιτέχνη, ένα αγαπημένο πάντρεμα σύγχρονων ελληνικών τραγουδιών με αισθαντικές μπαλάντες αλλά και με όλα τα στοιχεία του απαράμιλλου Κρητικού γλεντιού

Παίζουν οι Μουσικοί:

Βογιατζάκης Γιώργος: Λύρα, Ντακάκης Μιχάλης: Λαούτο, Αντώνης Πασαλης: Τύμπανα, Χριστόδουλος Πουλιούδης: Κιθάρα

Ώρα Έναρξης 22.30, Κρατήσεις: 6931091534, 2314015911, Είσοδος 6€, 6€ μπύρα ή κρασί, 8€ ποτό.                                                                                         

 

 

«Πυρκαγιές» στο Βασιλικό Θέατρο

politismos_pyrkagies8.jpg

Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος παρουσιάζει τη νέα μεγάλη παραγωγή, «Πυρκαγιές» του Ουαζντί Μουαουάντ. Η παράσταση, σε μετάφραση Έφης Γιαννοπούλου και σκηνοθεσία Ιώς Βουλγαράκη, παίζεται στο Βασιλικό Θέατρο από το Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2019.

Στο έργο του ο πολυβραβευμένος Λιβανοκαναδός συγγραφέας Ουαζντί Μουαουάντ βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα από τον εμφύλιο πόλεμο που ρήμαξε την πατρίδα του για να μιλήσει για τις πιο σκοτεινές και παράλογες περιοχές της ανθρώπινης φύσης. Το παρόν και το παρελθόν εναλλάσσονται σε έναν σύγχρονο μύθο του Οιδίποδα. Στον ρόλο της Ναουάλ η Ντίνα Μιχαηλίδου. Παραστάσεις: Τετάρτη 18:00, Πέμπτη-Παρασκευή-Σάββατο 20:30, Κυριακή 19:00. Είσοδος από 5 έως 13 €.

 

Υπέρ Ελλάδος στο Μικρό Θέατρο Μονής Λαζαριστών

atzeda_yperellados.jpg

Ολοκληρώνεται την Κυριακή 10 Φεβρουαρίου στο Μικρό Θέατρο Μονής Λαζαριστών ο κύκλος παραστάσεων της παραγωγής «Υπέρ Ελλάδος» της Σοφίας Νικολαϊδου, σε σκηνοθεσία & δραματουργική επεξεργασία Πηγής Δημητρακοπούλου.

Ένα θεατρικό έργο που διερευνά, 70 χρόνια μετά, την ανεξιχνίαστη δολοφονία του Πολκ. 1948-49: Ένας Αμερικανός δημοσιογράφος δολοφονείται στη Θεσσαλονίκη. Η κυβέρνηση αναστατώνεται και οι ξένοι επεμβαίνουν. Ένας αθώος μπαίνει στη φυλακή. Η υπόθεση κλείνει. Εβδομήντα χρόνια μετά την δολοφονία του Τζορζ Πολκ, ένα θεατρικό έργο δίνει φωνή στα πρόσωπα του δράματος που συγκλόνισε τη χώρα.

Το Σάββατο 9/2 θα πραγματοποιηθούν διπλές παραστάσεις στις 18:00 και στις 21:15, ενώ την Κυριακή η παράσταση θα παιχθεί στις 20.00. Είσοδος 10 και 13 ευρώ.

 

«ΟΡΕΣΤ3ΙΑ…μια διαδρομή…» στο Θέατρο Αυλαία

atzeda_orestria.jpg

«ΟΡΕΣΤ3ΙΑ…μια διαδρομή…» λέγεται η παράσταση η οποία θα ανεβεί 9 έως 17/2 στο Θέατρο Αυλαία (Πλατεία ΧΑΝΘ Πλευρά Τσιμισκή Τηλ.: 2310 230013) από την «Εταιρεία Θεάτρου ΓΚΡΑΝ ΓΚΙΝΙΟΛ» και την «Ομάδα Τέχνης OBERON».

Πρόκειται για μια διαφορετική προσέγγιση της Ορέστειας του Αισχύλου, της μοναδικής σωζόμενης τριλογίας  αρχαίου δράματος, μέσα από 500 επιλεγμένους στίχους του» Αγαμέμνονα», των «Χοηφόρων» και των «Ευμενίδων».

Εναλλάσσοντας διαρκώς ρόλους και ύφος, τρεις υποκριτές - σχολιαστές περνάνε άλλοτε με δραματικό και άλλοτε με απρόσμενα κωμικό τρόπο, μπροστά από τα μάτια του σύγχρονου θεατή, όλη την πλοκή και το backstage (sic!) της τριλογίας, που το 458 π. Χ. κέρδισε το πρώτο βραβείο στα Μεγάλα Διονύσια.

Ερμηνεύουν: Διονύσης Καραθανάσης, Ιωάννα Λαμνή, Στάθης Μαυρόπουλος.

Παίζεται: 9, 10, 11, 12, 15, 16 και 17 Φεβρουαρίου στις 21.15.

Διάρκεια: 80’ λεπτά

Είσοδος: 10 ευρώ κανονικό, 8 ευρώ μειωμένο (φοιτητικό, ομαδικό, ανέργων).

Προπώληση: IANOS (Αριστοτέλους 7) – Ταμείο του Θεάτρου Αυλαία και στον Πολυχώρο Τέχνη Alte Fablon (Φιλίππου 71 ).

 

«Θείος Βάνια» στο Θέατρο Αριστοτέλειον

theios_vanias.jpg

Στο Θέατρο Αριστοτέλειον (Εθν.Αμύνης 2, τηλ . 2310 262 051) παίζεται το αριστούργημα του Άντον Πάβλοβιτς Τσέχωφ «Θείος Βάνια» το οποίο σκηνοθετεί και μεταφράζει ο Γιώργος Κιμούλης. Είσοδος: Α΄ Ζώνη 22 €, B’ Ζώνη 18 € – Φοιτητικό-Ανέργων- Πολυτέκνων-ΑΜΕΑ: 15 €. Προπώληση: viva.gr, ταμείο θεάτρου. Παραστάσεις από 1/2/2019: Τετάρτη& Κυριακή 19.00, Πέμπτη & Παρασκευή   21.00, Σάββατο 18.00 & 21.00.

 

«Mathematics of the Heart» στο Vis Motrix Performance Studio

mathematics_of_the_heart_5.jpg

Το Vis Motrix Performance Studio (Έδισσον 4, έναντι Δημαρχείου) παρουσιάζει από 1 Φεβρουαρίου 2019, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, τη βραβευμένη δραματική κωμωδία της Kefi Chadwick “Mathematics of the Heart”, σε μετάφραση Τηλέμαχου Χατζηιωαννίδη και σκηνοθεσία Νίκου Ορτετζάτου.

Ο Δόκτορ Πολ ΜακΜίλαν ασχολείται καθημερινά με θεωρίες, μετρήσεις, μοντέλα, μεταβλητές, αλλά και σταθερές. Είναι Μαθηματικός. Τομέας του, τα μοτίβα καταιγίδων. Ειδικότητά του, οι προβλέψεις. «Προβλέπεις το χθες, προβλέπεις το σήμερα και ίσως μπορέσεις να πάρεις και μια ιδέα για το μέλλον», υποστηρίζει. Ο θάνατος του πατέρα του αποσταθεροποιεί τη φαινομενικά τακτοποιημένη ζωή του. Τα αμέτρητα κουτιά με τα προσωπικά αντικείμενα του πατέρα του τού δημιουργούν πρόβλημα, ο αδερφός του και προσωρινός (;) του συγκάτοικος Τσάνσερ τον ενοχλεί, η σύντροφός του Έμμα τον πιέζει να πάρει αποφάσεις για το μέλλον τους και η εμφάνιση της όμορφης φοιτήτριάς του Ζάιναμπ τους αναστατώνει. Ένα από αυτά τα κουτιά, που βρίσκεται παρατημένο σε κάποια γωνιά του διαμερίσματος του Πολ, θα τους αναστατώσει ακόμα περισσότερο, όπως, άλλωστε, γίνεται πάντα με τις ξαφνικές αποκαλύψεις που δεν μπορούν να προβλεφθούν.

Παραστάσεις: Έως 18 Φεβρουαρίου 2019 | Κάθε Δευτέρα, Παρασκευή, Σάββατο & Κυριακή στις 21:30. Τιμές εισιτηρίων: 12€ κανονικό | 8€ μειωμένο (φοιτητών, ανέργων, ΑΜΕΑ, ατέλειες). Τηλέφωνο κρατήσεων: 6943 92 25 32.

 

"Α ΤΟΣΟ ΚΑΛΑ.?!" στο Αθήναιον

atzeda_rabniotopoylos.jpg

Το stand up comedy special "Α ΤΟΣΟ ΚΑΛΑ.?!" του Κωνσταντίνου Ραβνιωτόπουλου παίζεται στη Μικρή Σκηνή του Θεάτρου Αθήναιον (Βασ.Όλγας 35) στις 9 (21.30) και 10 Φεβρουαρίου (20.00).

Ο ίδιος υπόσχεται να σας χαρίσει το γέλιο μέσα από τα αστεία του. Η τεχνολογία και η εμμονή μας με αυτήν, οι σχέσεις, η οικογένεια – γονείς, αλλά και η κρίση περνούν από το στόχαστρο του γνωστού κωμικού.  

Ηλεκτρονική προπώληση εισιτηρίων: www.ticketservices.gr | 10€

 

 

Μelisses στην Barbarella

atzeda_melisses.jpg

ΜΕΛΙSSES από την Κυριακή 27 Ιανουαρίου και για λίγες Κυριακές στο Barbarella Live Party ((Βασ. Ηρακλειου 43). Μαζί τους η Χριστίνα Μηλιού και ο Dj Pistol. Τηλέφωνο: 231 022 7444

 

 

Μολυβένιος στρατιώτης στο Αριστοτέλειον

molyvenios.jpg

Ο "Μολυβένιος Στρατιώτης" παίζεται στο Θέατρο Αριστοτέλειον (Εθν.Αμύνης 2, έναντι Λευκού Πύργου).

Παραστάσεις από 13/1/2019: Κάθε Κυριακή στις 11:30 και επιλεγμένα Σάββατα για το κοινό | Καθημερινά για σχολεία κατόπιν συνεννόησης (τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 250 303)

Διάρκεια παράστασης: 100 λεπτά (με διάλειμμα)

Τιμές εισιτηρίων: 12€ κανονικό | 10€ ανέργων (απαραίτητη η επίδειξη κάρτας ανεργίας στο ταμείο) | 10€ οικογενειακό (4 άτομα και άνω)

Προπώληση : www.ticketservices.gr | 10€ κανονικό | 9€ οικογενειακό (4 άτομα και άνω). Κρατήσεις θέσεων: 2310 262 051.

 

 «Τα μεγάλα ψέματα του μικρού Ερμή» στο Θέατρο Τ

Μετά από την επιτυχία που σημείωσε με την παράσταση «Ο κύριος Κιχ και το Μυστικό κουτί των Ήχων», που παρουσιάστηκε για δύο συνεχόμενα χρόνια στη Θεσσαλονίκη, η ομάδα «Κοπέρνικος», γνωστή για την πλούσια δράση της στον χώρο του παιδικού θεάτρου, επιστρέφει στο Θέατρο Τ (Αλ. Φλέμινγκ 16) με «Τα μεγάλα ψέματα του μικρού Ερμή». Θα δούμε την παράσταση από την Κυριακή 11 Νοέμβρη 2018. Παραστάσεις: Κάθε Κυριακή στις 12:00. Τιμή εισιτηρίου: 8€ γενική είσοδος. Προπώληση: gooddeals.gr.

Τηλέφωνο κρατήσεων: 2310 854 333. Διάρκεια παράστασης: 60 λεπτά χωρίς διάλειμμα. Ηλικίες: 2,5 έως 10 ετών.

 

«Το μυστικό συστατικό» στον Κύκλο της Μελπομένης

Το εργαστήρι θεάτρου "Ο κύκλος της Μελπομένης" (Κίμωνος Βόγα 69 και Κριεζώτου), σε συνεργασία με τον δημοσιογράφο και συγγραφέα Αντώνη Ρεπανά, εγκαινιάζει μία νέα σειρά εκδηλώσεων για παιδιά ηλικίας 5-12 ετών, με παραμύθια από την πόλη της Θεσσαλονίκης.

Το μυστικό συστατικό που κάνει τα φαγητά και τα γλυκά νόστιμα, το ξέρει μόνο η γιαγιά της Αμυρσούς, η γιαγιά Ευτυχία. Τα φαγητά της τρελαίνουν νέους, γέρους, πρίγκιπες και βασιλιάδες. Τι θα γίνει, όμως, όταν αυτό εξαφανιστεί; Η Αμυρσώ θα προσπαθήσει να το ανακαλύψει, ξεκινώντας ένα "νόστιμο" ταξίδι αναζήτησης γεμάτο περιπέτεια, που θα την οδηγήσει στη Θεσσαλονίκη. Θα καταφέρει, άραγε, να το βρει; Μέσα από την αφήγηση, το παραμύθι του Αντώνη Ρεπανά ζωντανεύει 7-9μμ στον "Κύκλο της Μελπομένης" και μας ταξιδεύει σε όμορφα μέρη της Θεσσαλονίκης. Είσοδος: 5€/άτομο, Κρατήσεις θέσεων: 2310 860 004.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ